Lidmaatschap datingsite stoppen

Er kunnen allerlei redenen zijn om een lidmaatschap stop te zetten bij een datingsite. De leukste reden om het lidmaatschap te beëindigen is natuurlijk als er via de betreffende site een partner is gevonden en het dus niet meer nodig is om van de diensten van de datingsite gebruik te maken. Natuurlijk kunnen er ook andere voor de hand liggende redenen zijn om te stoppen, bijvoorbeeld als er steeds maar geen geschikte partner wordt gevonden.

Welke reden er ook aan ten grondslag ligt, er zullen toch een aantal stappen moeten worden genomen om het lidmaatschap stop te zetten, zodat er een einde komt aan de betalingsverplichting. Er zijn geen eensluidende regels over het beëindigen van een abonnement voor een datingsite, zodat het kan voorkomen dat de regels bij de ene datingsite net even anders kunnen zijn dan bij de andere. Het is dus altijd raadzaam om de voorwaarden voor opzegging door te nemen van de datingsite waar je lid van bent.


Lidmaatschap datingsite opzeggen

Bij een groot aantal datingsites is het zeer eenvoudig om het lidmaatschap van de datingsite op te zeggen. Je kunt dat meestal doen door na het inloggen na de instellingen van je profiel te gaan. Bij de ene site zul je via je eigen account de mogelijkheid krijgen om bijvoorbeeld het automatisch verlengen stop te zetten, zoals bij Relatieplanet.nl het geval is. Wil je het account beëindigen bij Lexa dan kun je via het account naar je instellingen gaan en daar via de optie membership de mogelijkheid van membership beheren selecteren.

Er zal gevraagd worden naar je inloggegevens voor de veiligheid. Nadat je bent afgemeld ontvang je daarvan een bevestiging per e-mail. Het is uiteraard mogelijk om op elk gewenst moment weer voor een betaald lidmaatschap te kiezen. Bij de datingsite e-matching is het ook mogelijk om het lidmaatschap online stop te zetten en bij Be2 kan het niet alleen via e-mail, maar ook per post of per fax. Bekijk gewoon de procedure op je eigen datingsite om te zien welke stappen je moet ondernemen voor het beëindigen van het lidmaatschap.

Profiel verwijderen of deactiveren

Naast de mogelijkheid om het betaalde lidmaatschap stop te zetten bij een datingsite is het natuurlijk ook mogelijk om je profiel te verwijderen of te deactiveren. Bij de datingsite Parship gaat het verwijderen van je profiel bijvoorbeeld heel eenvoudig. Daarvoor ga je via de optie gegegens en instellingen naar de rubriek profielstatus. Vervolgens zie je daar een link, waarmee je in één keer je volledige profiel kunt verwijderen van de datingsite. Het verwijderen van je profiel op een datingsite betekent dat al je gegevens verloren gaan en dat kun je dus niet meer ongedaan maken. Het deactiveren van je profiel betekent dat je profiel op zich wel blijft bestaan, maar niet meer getoond zal worden in de resultaten van profielen.

Dat is bijvoorbeeld ideaal als je tijdelijk geen tijd hebt om je met het online daten bezig te houden, want op het moment dat je wel weer tijd hebt, kun je het profiel gewoon weer activeren. Denk dus eerst goed na over of je echt van plan bent om het volledige profiel te verwijderen of dat je deze tijdelijk wilt deactiveren. Het scheelt je namelijk een hoop tijd als je op een later moment wel weer van de diensten van de online datingsite gebruik wenst te maken. Op elke datingsite kun je zowel informatie vinden over het opzeggen van je lidmaatschap als over het verwijderen of deactiveren van je profiel.

Dating nieuws
 • Online daten als oudere
  Online daten als oudere
  27-02-2024 lees
 • Vier ook Valentijn en begin nu met online daten
  Vier ook Valentijn en begin nu met online daten
  07-02-2024 lees
 • Pooldaten tijdens geweldig leuke poolavond
  Pooldaten tijdens geweldig leuke poolavond
  29-01-2024 lees
 • Speed dating is weer helemaal in
  Speed dating is weer helemaal in
  03-01-2024 lees
 • Tips voor online dating met de juiste profielfoto
  Tips voor online dating met de juiste profielfoto
  27-12-2023 lees