Breeze

BreezeAls je op zoek bent naar een alternatief voor de gewone datingsapps, dan ben je bij Breeze aan het goede adres. Deze app is niet alleen voor het leren kennen van nieuwe mensen, maar stimuleert je ook om daadwerkelijk af te spreken. Hoe veel matches heb jij in andere apps en sites open staan maar heb je nooit mee gedatet? En tel is alle gesprekken op die stil zijn gevallen en uiteindelijk nooit meer op gang komen. Als je klaar bent voor echte dates en je wilt jouw zoektocht een niveau omhoogtillen terwijl je geen tijd hebt om meer energie erin te stoppen, lees dan vooral verder. Hieronder vind je meer uitleg over hoe Breeze werkt, wat de kosten zijn en welke functies de app heeft.

Direct gratis inschrijven bij Breeze

Bij Breeze gaat het om elkaar ontmoeten

De meeste datingapps werken op basis van matches, chatten met elkaar en later zien jullie wel of jullie afspreken. Breeze werkt precies andersom, want het gaat niet om het chatten maar om het ontmoeten van elkaar. In 2019 is deze jonge app geïntroduceerd om juist te zorgen dat je elkaar niet online maar offline spreekt. Zo kun je onzin en smalltalk achter wegen laten en elkaar écht leren kennen. Het algoritme waarmee de app werkt doet zijn werk. Oftewel je hoeft niet eindeloos te swipen van links en naar rechts. Zelfs jouw date wordt gepland naar aanleiding van de door jou opgegeven data waarop je beschikbaar bent. Breeze maakt dus een missie van het zoeken naar jouw ultieme match en ze hopen hiermee de drempel voor het daten verder te verlagen. Daarbij nemen ze jou tijd en energie uit handen door de date tot in detail te plannen, zoals de dag, het tijdstip én de locatie maar ook te voorzien in de entreetickets bijvoorbeeld van een dierentuin als jullie daarheen willen. Gemak dient de mens én je tilt jouw dates naar een hoger niveau.

Functies in de Breeze-app

Breeze screenshotZoals hierboven al beschreven doet het algoritme van Breeze het werk en hoef je dus niet te swipen zoals bij andere apps. Toch is het natuurlijk wel fijn om matches te krijgen. Op basis van de door jou opgegeven informatie krijg je elke dag twee nieuwe matches aangeboden die het algoritme heeft gevonden op basis van gezamenlijke interesses. Dat betekent dat je ook niet veel tijd kwijt bent aan het zoeken naar een date of aan het beantwoorden van berichten, maar je alleen per dag twee keer een keuze moet maken voor ‘ja, ik wil op date’ of ‘nee, ik wil niet op date’. Simpeler dan dat kan het niet toch? Als je wel op date wilt kun je direct data en tijdstippen aangeven dat je zou kunnen, waarop een date feitelijk kan worden gepland. Als de data van jou en je nieuwe match overeenkomen laat Breeze dat weten en wordt jullie date georganiseerd. Je hoeft het alleen nog in je agenda te zetten, iets leuks aan te trekken en te gaan.

Breeze organiseert dates in veelal de grote steden, zoals Amsterdam, Rotterdam, Leiden, Utrecht, Eindhoven en Den Haag. Als je de app dus een date laat plannen, hou er dan ook rekening mee dat je wel kan reizen naar een grote stad en dat het je ook waard is om die moeite te doen voor je date. Je hebt namelijk in de app de keuze uit verschillende ‘type dates’ zoals een actieve date of een wandel date.

De doelgroep van Breeze-dating

Deze app is in eerste instantie ontwikkeld voor jongeren, door studenten. De jongvolwassen hebben een druk leven vaak met werk en/of studie en hebben weinig tijd om hele dagen met elkaar te chatten via een app. Om die reden zal je veel jonge mensen tegen komen als match. Daarnaast is deze app geschikt voor de groep mensen die uit hun comfort zone durven te stappen en voor uitdaging kiezen. Je blijft namelijk niet veilig achter je scherm, maar je ontmoet elkaar gelijk net als ouderwets in de kroeg.

Betaal alleen per date

De kosten van de app Breeze zijn eigenlijk alleen gelinkt aan jouw feitelijke matches. Je hoeft dus niet te betalen voor een abonnement, om matches te krijgen of om een profiel aan te maken. Je betaalt eigenlijk dus alleen voor het organiseren van de date en dat scheelt jou ook nog eens tijd plus geen vragen over splitten van de rekening. Hieronder staan drie voorbeelden van het gemak van de Breeze app.

- Walk & Talk dates, hierbij ontmoeten jullie elkaar op de afgesproken tijd en locatie. Je gaat samen een stukje wandelen en je drinkt aan het einde een drankje. Voor aanvang van deze date betaal je ongeveer 5euro en dat is dan inclusief jullie drankje.

- Drinks at bar dates, waarbij jullie naar een café gaan voor een drankje en een praatje. Zo kun je ouderwets je date ontmoeten in de kroeg. De kosten van deze date zijn wisselend.

- Verrassing dates, maakt dat je vooraf niet weet wat jullie gaan doen. Het kan gaan om een bezoek aan een dierentuin of een museum. Je hoort dit één dag voor jullie date pas en de kosten zijn ongeveer 18euro inclusief het entreeticket van het uitje.

Eigenlijk is Breeze de nieuwe datingapp voor jongvolwassen die buiten hun comfort zone willen treden en die geen tijd hebben om eindeloos te chatten maar actie willen. Zo kun je toch daten zonder dat je er thuis veel tijd en energie aan kwijt bent, want de app organiseert zelfs de dag, het tijdstip én de locatie waarop jij jouw match gaat ontmoeten.

Recensies voor Breeze

Wij hebben geen beoordelingen voorr deze datingsite.

Plaats een recensie voor Breeze

Dating nieuws
 • Online daten als oudere
  Online daten als oudere
  27-02-2024 lees
 • Vier ook Valentijn en begin nu met online daten
  Vier ook Valentijn en begin nu met online daten
  07-02-2024 lees
 • Pooldaten tijdens geweldig leuke poolavond
  Pooldaten tijdens geweldig leuke poolavond
  29-01-2024 lees
 • Speed dating is weer helemaal in
  Speed dating is weer helemaal in
  03-01-2024 lees
 • Tips voor online dating met de juiste profielfoto
  Tips voor online dating met de juiste profielfoto
  27-12-2023 lees