Veel gestelde vragen

Omdat wij regelmatig dezelfde vragen ontvangen hebben wij deze pagina gemaakt. Hieronder staan de meest gestelde vragen welke bezoekers aan ons gesteld hebben. Mocht uw vraag er niet tussen staan? Geen probleem! Neem contact op via de contactknop (rechtsboven) en wij zullen u binnen enkele uren van een compleet antwoord voorzien!


Is een datingsite iets voor mij?

Daarvoor hebben wij geen simpel antwoord. Of het online daten bij u past hangt helemaal van u af. U moet weten dat zeer diverse mensen meedoen aan online dating, het 'suffe' en 'levenloze' imago is allang niet meer van toepassing. Als u niet zeker weet of u het wat vind, kunt u een proeflidmaatschap (betaald of gratis) nemen.

Vaak gestelde vragen over online dating

Zijn alle datingsites echt gratis?

Nee, de meeste datingsites zijn niet gratis. U kunt bij vrijwel alle datingsites u gratis aanmelden, vervolgens kunt u, afhankelijk van de site, een aantal opties 'uitproberen'. Wilt u gebruik maken van alle opties en uitgebreid contacten leggen dan zal u een betaald lidmaatschap moeten overwegen. Op onze website staan echter ook een aantal geheel gratis datingsites, bijvoorbeeld DatingKlik. Een nadeel van een gratis site is dat er veel reclame op staat en daarnaast een stuk minder leden ingeschreven staan. Daarnaast blijkt ook dat de controle en veiligheid op een gratis site minder is als op een grote betaalde datingsite zoals RelatiePlanet.

Zijn de datingsites wel echt veilig?

Gevaar uitsluiten kan natuurlijk niet, dus eigenlijk is het antwoord hierop nee. De datingsites doen er alles aan om fakers, oplichters en andere ongewenste bezoekers buiten te houden. Het kan echter voorkomen dat het toch lukt dat iemand met foute bedoelingen zich aanmeld. Als u uw gezonde verstand gebruikt zal het daten vrij veilig zijn, ga bijvoorbeeld niet in op verzoeken van mannen/vrouwen uit verre buitenlanden. Mocht u beslissen af te spreken, doe dit dan op een openbare plek. Lees ons artikel over veilig online daten voor meer informatie.

Waarom vraagt een datingsite informatie bij aanmelden?

Vrijwel alle datingsites vragen uw persoonlijke informatie als u zich aan wilt melden. Deze gegevens zullen uiteraard niet in handen komen van daters welke uw profiel bekijken maar zijn voor het bedrijf van de datingsite. Zij willen graag weten wie er op de datingsite en als u een betaald lidmaatschap af wilt sluiten hebben zij uw factuur gegevens.

Het opgeven van uw gegevens is dus geheel veilig.

Hoe zorgen de datingsites voor een goede match?

Dit is nogal afhankelijk van de datingsite waar u zich ingeschreven heeft. De meeste websites hebben een 'match systeem' waarbij na het invullen van een aantal vragen lijsten een soort score gemaakt wordt. Naar aanleiding van deze score zal het systeem van de site leden zoeken welke in de buurt van deze score komen en deze aan u voorstellen. Dit bespaart u de tijd om door duizenden profielen te bladeren van singles welke totaal niet aansluiten bij waarnaar u op zoek bent.

Is het plaatsen van een foto verplicht?

Nee, op de meeste datingsites is het plaatsen van een foto niet verplicht. Als u geen foto gaat plaatsen moet u zich wel bedenken dat u vrij weinig tot geen reacties zult krijgen omdat een foto op een datingsite wel een must is. Zou u zelf reageren op een profiel zonder foto? Op sommige datingsites kunt u ervoor kiezen om uw foto 'prive' te maken, alleen na goedkeuring mogen bepaalde andere leden uw foto dan bekijken.

Kan ik een betaalde datingsite ook gratis uitproberen?

Ja dat kan! Door u gratis in te schrijven krijgt u toegang tot een aantal opties van de website. U kunt bijvoorbeeld 'knipogen' sturen en de profielen bekijken, echter zijn deze opties wel vaak beperkt. Om echt contact te kunnen leggen zult u een betaald lidmaatschap af moeten sluiten. Echter houden diverse grote datingsites, zoals Lexa, vaak acties om nieuwe leden te trekken. Zij geven bijvoorbeeld 2 dagen gratis volledig lidmaatschap aan alle nieuwe leden, wij raden u aan uw email adres bij onze datingwijzer achter te laten en onze website regelmatig te bezoeken. Wij zullen ons best doen optijd de acties te vermelden!

Zijn moderne alternatieven zoals Tinder iets?

Apps zoals Tinder zijn tegenwoordig erg populair. Dit is een app welke aan facebook gekoppeld kan worden en waarna iemand JA of NEE kan zeggen op een foto. Vervolgens, als van beide kanten een 'JA' is gekomen is er een mogelijkheid tot chatcontact. Deze app is geschikt voor hetero's en homos. De controle is laag, iets wat bij een datingsite niet het geval is.

Deze app is natuurlijk leuk maar de kans op een serieuze relatie is wel kleiner. Veel mensen (vooral jongeren) zitten hierop om te polsen wie hun leuk zou vinden of voor een kortstondig contact (sexdate bijvoorbeeld). Dat wil natuurlijk niet zeggen dat iedereen dat doet. Tinder is gratis in gebruik. Bent u iets minder serieus op zoek naar een langdure relatie? Dan kan Tinder wellicht een gratis uitkomst voor u zijn.

Dating nieuws
 • Online daten als oudere
  Online daten als oudere
  27-02-2024 lees
 • Vier ook Valentijn en begin nu met online daten
  Vier ook Valentijn en begin nu met online daten
  07-02-2024 lees
 • Pooldaten tijdens geweldig leuke poolavond
  Pooldaten tijdens geweldig leuke poolavond
  29-01-2024 lees
 • Speed dating is weer helemaal in
  Speed dating is weer helemaal in
  03-01-2024 lees
 • Tips voor online dating met de juiste profielfoto
  Tips voor online dating met de juiste profielfoto
  27-12-2023 lees