Algemene datingsites

Wanneer u van plan bent om via het internet op zoek te gaan naar een leuke partner zult u er meer dan waarschijnlijk voor kiezen om u aan te melden bij een algemene datingsite. Algemene datingsites zijn datingsites waar eigenlijk iedereen bij terecht kan. Toch moet het gezegd dat bepaalde doelgroepen er veelal niet om staan te springen om via een dergelijke datingsite op zoek te gaan naar een nieuwe partner. Denkt u er ook aan om u te registreren bij één van de verschillende algemene datingsites die op het internet zijn terug te vinden, maar wilt u eerst graag precies weten wat u van een dergelijke website kunt verwachten? Lees dan snel verder en u komt alles te weten over de vele interessante mogelijkheden die algemene datingsites voor u in petto hebben.

Algemene datingsites vergelijken

Lexa

1 Lexa

Sinds 2002 bestaat Lexa, dat inmiddels is uitgegroeid tot een van de grotere websites op het gebied van online daten in Nederland. Lexa werd in 2008 gekozen tot de meeste populaire dating website. Lees hieronder meer over deze grote dating website Lexa.

aanmelden
5/5 6

Breeze

4 Breeze

Als je op zoek bent naar een alternatief voor de gewone datingsapps, dan ben je bij Breeze aan het goede adres. Deze app is niet alleen voor het leren kennen van nieuwe mensen, maar stimuleert je ook om daadwerkelijk af te spreken. Hoe veel matches heb jij in andere apps en sites open staan maar heb je nooit mee gedatet?

aanmelden
4/5 6

Be2

6 Be2

In Europa is Be2 één van de grootste match making services en over de hele wereld is het een van de snelst groeiende bedrijven. Voor een datingsite is het belangrijk dat er een groot aantal members is, want dat maakt het ook voor nieuwe leden interessant om zich aan te melden.

aanmelden
4/5 6

Op zoek naar jou

12 Op zoek naar jou

De datingsite Op zoek naar jou profileert zich als een Christelijke datingsite. De datingsite werd opgericht in het jaar 2004 en richt zich niet alleen op mensen die op zoek zijn naar een relatie, maar ook wie gewoon een fijne vriendschap wil ontwikkelen is hier aan het juiste adres.

aanmelden
3/5 6

Nieuwe relatie

13 Nieuwe relatie

De website Nieuwerelatie.nl is relatief nieuw en telt meer dan 32.000 singles die op zoek zijn naar een partner.

aanmelden
3/5 6

Datingeasy

17 Datingeasy

Het aantal mensen dat via internet op zoek is naar een leuke date groeit elke dag. DatingEasy is een datingwebsite die zich richt op het eenvoudig vinden van een single bij jou in de buurt of ergens anders in Nederland.

aanmelden
3/5 6

Metjou

18 Metjou

Metjou is een bekende en populaire Nederlandse datingsite. Deze datingsite richt zich in het bijzonder op mensen tussen de 20 en 45 jaar.

aanmelden
3/5 6

Pepper

22 Pepper

De datingsite Pepper mag zich met recht en rede één van de populairste datingsites van Nederland noemen. Dit is niet zomaar uit de lucht komen vallen.

aanmelden
2/5 6

Wat zijn algemene datingsites?

We onderscheiden tegenwoordig verschillende soorten datingsites op het internet. Zo zijn er de algemene datingsites, maar zijn er ook specifieke niche datingsites. Deze laatste richten zich in het bijzonder op bijvoorbeeld gay's, maar wat verder ook te denken van mensen met een maatje meer of met name vijftigplussers die eveneens graag een nieuwe liefde zouden willen vinden? Bij algemene datingsites kan iedereen zich in principe aanmelden. Dit zorgt er voor dat dergelijke websites veelal over een zeer uitgebreid ledenbestand beschikken, maar dat maakt het wel een stukje lastiger om snel die ene partner te vinden die perfect in lijn ligt met uw verwachtingen.

Zijn algemene datingsites geschikt voor iedereen?

In principe zijn algemene datingsites zonder probleem geschikt voor iedereen die via het internet op zoek gaat naar een geschikte partner. Anderzijds moet het gezegd dat er ook heel wat mensen zijn die zich niet helemaal goed in hun vel voelen bij dergelijke algemene datingsites. Wat bijvoorbeeld te denken van gay's die niet zelden worden afgerekend op hun geaardheid op algemene datingsites? Of wat ook te denken van mensen met een maatje meer die er toch veelal iets meer moeite mee hebben om foto's te plaatsen? In ieder geval, hoewel algemene datingsites over een uitermate toegankelijk karakter beschikken moet het gezegd dat ze toch ook enigszins kunnen afschrikken voor bepaalde doelgroepen.

Gratis daten bij algemene datingsites

Algemene datingsites bieden hun leden doorgaans altijd twee mogelijkheden. U kunt zich in de praktijk doorgaans altijd gratis registreren, maar bepaalde functies die deel uitmaken van de datingsite in kwestie zullen voorbehouden blijven voor zogenaamde premium of VIP-leden die wel over een betalend lidmaatschap beschikken. Dat kan op het eerste zicht misschien een beetje vervelend lijken, maar het spreekt voor zich dat ook datingsites over een bepaalde vorm van inkomsten dienen te beschikken om hun diensten blijvend te kunnen aanbieden. Hoewel gratis registreren dus bij alle algemene datingsites tot de mogelijkheden behoort is het wel zo dat het betalende lidmaatschap veelal een stuk interessanter is.

Voordelen van algemene datingsites

Gebruikmaken van algemene datingsites gaat gepaard met heel wat interessante voordelen. Allereerst is het zoals reeds aangegeven zo dat bij dergelijke datingsites het ledenbestand altijd het grootst en meest omvangrijk is. Dit zorgt er voor dat u gedurende een zeer lange periode gebruik kunt maken van de datingsite in kwestie zonder dat u hoeft te vrezen dat u geen kennis meer kunt maken met nieuwe leden.

Een tweede voordeel van algemene datingsites gaat schuil in het feit dat ze vaak behoorlijk groot zijn waardoor ze regelmatig kunnen uitpakken met interessante promoties op hun betalend lidmaatschap. Op deze manier kunt u tegen een zeer voordelig bedrag toch genieten van alle mogelijkheden die de datingsite in kwestie te bieden heeft. Tot slot, of u nu op zoek bent naar een nieuwe partner voor een relatie of u gewoon een losse flirt wenst, in beide gevallen bieden algemene datingsites u doorgaans precies wat u zoekt!

Zijn er ook nadelen aan verbonden?

Zoals reeds eerder in dit artikel aangegeven is er eigenlijk slechts één groot nadeel verbonden aan algemene datingsites. Daar waar niche datingsites zich namelijk specifiek richten op één bepaalde doelgroep is dat niet het geval bij algemene datingsites. Zo kan het bijvoorbeeld voorkomen dat u met heel wat leden contact dient te leggen vooraleer er slechts één is die echt in lijn ligt met uw verwachtingen. Anderzijds maken steeds meer algemene datingsites wel gebruik van een zogenaamde persoonlijkheidstest waardoor het systeem automatisch kan uitzoeken welke leden bij u passen en welke niet. Dit maakt het vinden van een leuke partner op korte termijn uiteraard een behoorlijk stuk eenvoudiger!

Dating nieuws
 • Online daten als oudere
  Online daten als oudere
  27-02-2024 lees
 • Vier ook Valentijn en begin nu met online daten
  Vier ook Valentijn en begin nu met online daten
  07-02-2024 lees
 • Pooldaten tijdens geweldig leuke poolavond
  Pooldaten tijdens geweldig leuke poolavond
  29-01-2024 lees
 • Speed dating is weer helemaal in
  Speed dating is weer helemaal in
  03-01-2024 lees
 • Tips voor online dating met de juiste profielfoto
  Tips voor online dating met de juiste profielfoto
  27-12-2023 lees