Buitenlandse datingsites

Daten is in Nederland al ontzettend populair. Maar ook in het buitenland schieten datingsites als paddenstoelen uit de grond. En dat biedt natuurlijk mogelijkheden om nog meer leuke dates te scoren.

Maar in hoeverre is het aan te raden om gebruik te maken van buitenlandse datingsites? En als je hier gebruik van wilt maken, waar moet je dan op letten? In dit artikel vertellen wij je er alles over.


Wat is er anders aan buitenlandse datingsites?

In principe verschillen buitenlandse datingsites niet heel erg van de Nederlandse sites. Deze werken hetzelfde, zien er soms zelfs hetzelfde uit en kennen beiden ook een kenmerk: je betaalt maandelijks om hier gebruik van te maken.

Buitenlandse datingsites

Maar als Nederlander ben je op deze buitenlandse datingsites flink in de minderheid. En dat brengt een aantal nadelen met zich mee. Allereerst ben je afhankelijk van de taal die op de datingsite wordt gesproken. Je communiceert hier vaak in het Engels, Frans of de andere lokale taal die hier wordt gevoerd. Hierdoor wordt het lastig om een gesprek aan te gaan.

Een ander nadeel is de afstand. Wanneer je een leuk persoon ontmoet en een keer wilt afspreken dan moet je ver reizen. De ander bevindt zich in een ander land. Dit kan variëren van België tot aan Spanje. Het ligt er aan welke datingsite je gebruikt om dates te vinden.

Daarbij hebben de buitenlandse datingsites vaak wel ontzettend veel leden, maar slechts een klein percentage hiervan is Nederlands. De kans is dus klein dat je een Nederlander tegenkomt om lokaal mee af te spreken.

Betrouwbaarheid van buitenlandse datingsites

In Nederland weet je zeker dat datingsites te vertrouwen zijn. Je hoort gebruikerservaringen van anderen en hoort in het nieuws of er problemen omtrent privacy spelen. Maar bij buitenlandse datingsites kun je weinig informatie over de betrouwbaarheid vinden.

Er speelt dus een belangrijk element omtrent privacy. Je weet niet wat de buitenlandse datingsite met jouw privégegevens doet. Nog moeilijker is om vast te stellen of zij wel vertrouwelijk met jouw betaalgegevens omgaan. Dit kan op termijn dus tot flinke problemen leiden. Dit is iets dat je absoluut wilt voorkomen als je online gaat daten.

Geen controle in het buitenland

In Nederland worden datingsites vaak gecontroleerd door onafhankelijke partijen. Er wordt gekeken naar betrouwbaarheid, opslag van privacygegevens, kwaliteit van matches en andere gegevens.

In het buitenland missen deze controles vaak. Hierdoor kunnen buitenlandse datingsites veel sneller tot problemen leiden. De kans dat je tegen problemen aanloopt is dus groter en kan op termijn leiden tot vervelende situaties.

Wees altijd voorzichtig bij buitenlandse datingsites

Wil je toch op zoek gaan naar iemand in het buitenland om te daten? Wees dan altijd voorzichtig op de datingsites. Probeer vooraf uit te zoeken of de site inderdaad betrouwbaar is en of je op aanvullende factoren moet letten. Zo voorkom je vooraf al dat je tegen allerlei nare problemen aanloopt.

Gebruik ook niet je eigen betaalgegevens maar probeer via een dienst zoals Paypal te betalen. Hiermee vermijd je dat er direct grote bedragen van een Creditcard kunnen worden afgeschreven. Let dus goed op, dan loop je tegen minder problemen aan.

Dating nieuws
 • Start met gratis online daten
  Start met gratis online daten
  28-11-2023 lees
 • Al 12000 events en nu een jeu de boules avond voor singles
  Al 12000 events en nu een jeu de boules avond voor singles
  08-11-2023 lees
 • Meer succes in online dating met eerlijke profielbeschrijving
  Meer succes in online dating met eerlijke profielbeschrijving
  30-10-2023 lees
 • Online dating op basis van Big Five model
  Online dating op basis van Big Five model
  09-10-2023 lees
 • Inspiratie voor dates op basis van het alfabet
  Inspiratie voor dates op basis van het alfabet
  25-09-2023 lees