Hoe overleef ik mijn eerste zoen?

Hoe overleef ik mijn eerste zoen. Dat is een gedachte die veel jongens en natuurlijk ook meisjes bezig houdt. De eerste zin van dit artikel 'hoe overleef ik mijn eerste zoen' is een titel van een boek dat over een verliefd pubermeisje gaat. Voor jongens en mannen is de eerste zoen natuurlijk een belangrijk moment en er kunnen dan ook vragen opkomen als welk moment is het meest geschikt of welke gelegenheid is het beste om de eerste kus te kunnen geven aan de vrouw van je dromen.

Het denken aan de eerste zoen is natuurlijk belangrijk, maar wat voor velen nog belangrijker zal zijn, is de vraag of de dame in kwestie ook wederzijdse gevoelens kent. Het zomaar plompverloren proberen te zoenen van een vrouw is niet de meest geschikte optie om erachter te komen of de gevoelens wederzijds zijn. Eerst de situatie aftasten en bij een goed gevoel proberen een kus te geven biedt meer kans op succes.

Het belang van de eerste kus

De eerste zoen die een vrouw ontvangt van de man is een zoen die nooit meer vergeten zal worden en dus een belangrijke indruk achter laat. Je moeder, zus of vriendin zal dit zeker kunnen beamen. Eerste zoenPersoonlijk heb ik ervaren dat vrouwen op het gebied van zoenen vaker het initiatief nemen als mannen. Als een vrouw de behoefte voelt om een man te kussen, zal de daad bij het woord worden gevoegd om op die manier haar gevoelens aan de man te tonen.

Mannen daarentegen zullen eerst een analyse maken van de situatie en nadenken over de gevolgen voor dat er actie ondernomen wordt om de eerste kus te geven. Dit levert natuurlijk spanning en twijfel op en dat leidt er weer toe dat als de kus wordt gegeven, deze minder spontaan zal zijn, maar eerdere berekenend. Als een vrouw deze onzekerheid en spanning bemerkt is de kans om te zoenen alweer verkeken. Een vrouw geeft namelijk de voorkeur aan een zelfverzekerde man, die spontaniteit uitstraalt en daar ook naar handelt. Wordt er spontaan en zelfverzekerd een kus gegeven, dan kun je er van verzekerd zijn dat deze eerste zoen een onuitwisbare indruk zal achter laten.

Inleiding van de eerste zoen

Bij mannen staat de prestatiedrang vaak voorop en bij vrouwen is spontaniteit belangrijk. Doordat mannen eerst vaak nadenken en dan pas tot actie overgaan, kan er onbewust terughoudendheid optreden en kan er angst worden gecreeerd. Afgaan als een gieter of met gekwetste gevoelens achterblijven na de zoen is natuurlijk het laatste wat mannen willen. Bij vrouwen kan de terughoudende opstelling er weer toe leiden, dat zij gaan denken dat de ander helemaal geen interesse heeft, waardoor ook de vrouw weer meer afstand zal nemen.

Als de indruk bestaat dat de gevoelens wederzijds zijn, zal er actie kunnen worden ondernomen om de eerste zoen te geven. De gelegenheid en het moment moeten natuurlijk wel zodanig zijn dat de omstandigheden een eerste zoen ook toelaten. Als de omstandigheden goed zijn, dan is het tijd om zelfverzekerd te werk te gaan en de vrouw de eerste onvergetelijke zoen te geven. De meeste vrouwen zijn nogal van het aanraken zoals even een arm om de schouder leggen om iemand te troosten of iemand spontaan aanraken tijdens het vertellen van een grappige gebeurtenis. Een goede inleiding voor een zoen is dan ook om eerst genegenheid te tonen in de vorm van aanrakingen.

Even over de hand strelen of een lok haar uit het gezicht halen zijn vormen van genegenheid die een man zich kan aanleren om te tonen. Op die manier kan direct ook de stemming van de vrouw worden gepeild, want als na een aanraking de hand bijvoorbeeld verschrikt wordt teruggetrokken zal de eerste zoen nog maar even beter op zich kunnen laten wachten. Zolang de aanrakingen maar niet te direct en als bedreigend worden ervaren, zal elke vrouw een dergelijke aanraking prettig vinden als er sprake is van wederzijdse gevoelens.

De ultieme kustest

Om nu uit te vinden of de vrouw er daadwerkelijk op zit te wachten om gekust te worden, kunnen er enkele simpele trucjes worden toegepast. Dat kan beginnen met een lichte aanraking, waarbij het contact nog niet blijvend is. Als daar niet afwijzend op wordt gereageerd, kan de man voorzichtig de hand van de vrouw even vastpakken en er een fijn kneepje in geven. Elke spontane aanraking is een stap dichter bij de eerste zoen, waarbij ook het oogcontact belangrijk is.

Bij elke aanraking elkaar even in de ogen kijken zal de eerste zoen versnellen. Ook het door de haren strelen wordt door veel vrouwen op prijs gesteld. Als er genoeg zelfvertrouwen is verzameld na de aanrakingen, dan is het tijd voor concrete actie. Kijk haar in de ogen en kus haar lippen eerst voorzichtig, waarna de onvergetelijke eerste kus een lang vervolg kan krijgen.

Dating nieuws
 • Online daten als oudere
  Online daten als oudere
  27-02-2024 lees
 • Vier ook Valentijn en begin nu met online daten
  Vier ook Valentijn en begin nu met online daten
  07-02-2024 lees
 • Pooldaten tijdens geweldig leuke poolavond
  Pooldaten tijdens geweldig leuke poolavond
  29-01-2024 lees
 • Speed dating is weer helemaal in
  Speed dating is weer helemaal in
  03-01-2024 lees
 • Tips voor online dating met de juiste profielfoto
  Tips voor online dating met de juiste profielfoto
  27-12-2023 lees