Hoe wordt de Nederlandse man iets meer 'man'?

Ja, we zijn heel zelfstandig en nee, we hoeven niet de hele dag het hof gemaakt te worden. Maar een beetje meer balans om de romantiek een duwtje in de rug te geven is ook voor de nuchtere Hollandse dame niet ongewenst! Niet alleen in de liefde, maar ook in het alledaagse leven is het soms best leuk om een vrouw zich vrouw te laten voelen (en jezelf meer man).

Charmant is leuk!

Een deur voor een dame open houden en opstaan voor een meisje of vrouw als er onvoldoende stoelen zijn is best wel charmant. En dat hoeft helemaal niet alleen als je met 'jouw' vrouw of date op pad bent, maar wordt ook in het algemeen leuk gevonden. Je (vrouwelijke) collegas een keer vragen of ze koffie willen terwijl je dat normaal nooit doet, tovert een glimlach op hun gezicht en maakt jou een stuk leuker!

Nederlandse man dating Laat geld geen issue zijn (bij een eerste date)

Hoe wordt de Nederlandse man meer mannelijk

Is het in Nederland helemaal niet gek om bij een eerste date de rekening te splitten (vooral als het niet zo perfect was als misschien gehoopt); in Frankrijk laat een man zich dat echt niet gebeuren. De man betaalt, klaar. Een stukje trots of machismo is onze meer zuidelijke buren niet vreemd.

Maar hoe hard de zelfstandige Hollandse dames ook roepen dat ze het prima vinden, ook zij vinden het stiekem toch wel leuk soms als een prinsesje behandeld te worden. Mocht het iets worden tussen jullie, dan kunnen jullie de rekening in de toekomst echt wel gaan delen. Sterker nog: de onafhankelijke vrouwen kunnen je per ongeluk ook nog wel eens verrassen en jou trakteren (als je dat goed vindt natuurlijk!).

Doe mannelijk en laat haar vrouw zijn

Al staan de meeste single vrouwen hun mannetje wel, ze vinden het heus wel prettig om af en toe je 'kleine meisje' te zijn. De vrouwen mogen hier ook wel een beetje bij helpen door jouw aanbod om het vuilnis buiten te zetten aan te nemen. Desnoods vraag je haar of ze jou ook af en toe een beetje man wilt laten zijn en niet de boor uit je handen wilt trekken met de tekst; 'geef maar, dat kan ik best zelf' als jij een schilderijtje voor haar op wilt hangen.. Dat ze alles zelf kan, weet jij natuurlijk ook wel, maar het kan de romantiek geen kwaad doen als zij soms iets meer vrouw is en jij soms iets meer man!

Conclusie

In de omgekeerde wereld waarin we nu leven, is de man steeds minder mannelijk en de vrouw juist steeds mannelijker, kan het verrassend werken om de ouderwetse romantiek terug te brengen in de man-vrouwrelatie. Overdrijf het niet, maar zo op z'n tijd zal het iedereen wel goed doen!

Dating nieuws
 • Online daten als oudere
  Online daten als oudere
  27-02-2024 lees
 • Vier ook Valentijn en begin nu met online daten
  Vier ook Valentijn en begin nu met online daten
  07-02-2024 lees
 • Pooldaten tijdens geweldig leuke poolavond
  Pooldaten tijdens geweldig leuke poolavond
  29-01-2024 lees
 • Speed dating is weer helemaal in
  Speed dating is weer helemaal in
  03-01-2024 lees
 • Tips voor online dating met de juiste profielfoto
  Tips voor online dating met de juiste profielfoto
  27-12-2023 lees