Rijpere vrouw gewenste date voor mannen

Succesvolle en rijpere vrouwen worden door een groot aantal mannen echt aantrekkelijk gevonden. Ruim dertig procent van de mannen laat weten graag een date te hebben met een vrouw, die zeker acht jaar ouder is. Een serieuze relatie is daarbij zelfs mogelijk, zoals gebleken is uit de resultaten van het onderzoek van Singlessites.nl, waaraan 750 singles hebben meegedaan.

Toyboys en cougars

Cougar vrouwen zijn herkenbaar aan zelfverzekerdheid, onafhankelijkheid en aantrekkelijkheid. Deze vrouwen hebben een uitstekende carriere en hebben een gemiddelde leeftijd tussen de 40 en 60 jaar. De voorkeur wordt gegeven aan het daten met het liefst een jongere man. Uit de resultaten van het onderzoek van Singlessites.nl blijkt dat mannen daar graag gebruik van maken, want 31 procent heeft regelmatige een afspraakje met een cougar vrouw en 24 procent lijkt het wel wat om uit te proberen.

Oudere vrouw daten

Verschil in leeftijd

Gebleken is dat bij elf procent van de mannen de dame gemiddeld 8 tot 10 jaar ouder is en van de vijftien procent is het leeftijdsverschil tussen de 11 en de 16 jaar. Dan is er nog vijf procent van de mannen, die het liefste daten met vrouwen, die tussen de 17 en 21 ouder zijn. Van de vrouwelijke ondervraagden heeft 33 procent regelmatig een date met een toyboy.

Aantrekkelijkheid

De mannen top vijf met betrekking tot de aantrekkelijkheid luidt als volgt:

Ervaring op seksueel gebied

Geen seksuele remmingen

Aantrekkelijk en verzorgd uiterlijk

Zelfvertrouwen

Eigen carriere

De vrouwen top vijf met betrekking tot de aantrekkelijkheid luidt als volgt:

Knap, getraind lichaam

Fysieke aantrekkingskracht

Jong en modern

Onuitputtelijkheid in bed

Ruimdenkend en flexibel

Trends in dating

Buitenlandse sterren, zoals Madonna en Demi Moore staan bekend als cougar vrouwen, maar ook in Nederland zijn er een aantal bekende Nederlandse vrouwen, die een jongere man als relatie hebben, zoals Patricia Paay. Mannen hebben met deze trend minder moeite dan met vrouwen blijkt uit het onderzoek. Van de vrouwen vindt 25 procent het prima dat vrouwen daten met een jongere man en bij de mannen ligt dit percentage een stuk hoger op 44 procent.

Partner

Op de voorgelegde vraag aan de deelnemers of het mogelijk is om echt een serieuze partner te vinden, die ouder of jonger is, liet 12 procent van de mannen weten dat het voor hen mogelijk zal zijn. Het percentage van 28 procent liet weten het niet helemaal uit te sluiten en het wellicht mogelijk te achten. Van de vrouwen ziet zes procent zich maar een relatie krijgen met een veel jongere man, maar twintig procent sluit het zeker niet uit. Van de 750 deelnemers waren er veertig procent vrouwen en zestig procent mannen.

Dating nieuws
 • Online daten als oudere
  Online daten als oudere
  27-02-2024 lees
 • Vier ook Valentijn en begin nu met online daten
  Vier ook Valentijn en begin nu met online daten
  07-02-2024 lees
 • Pooldaten tijdens geweldig leuke poolavond
  Pooldaten tijdens geweldig leuke poolavond
  29-01-2024 lees
 • Speed dating is weer helemaal in
  Speed dating is weer helemaal in
  03-01-2024 lees
 • Tips voor online dating met de juiste profielfoto
  Tips voor online dating met de juiste profielfoto
  27-12-2023 lees