Rijpere vrouw gewenste date voor mannen

Succesvolle en rijpere vrouwen worden door een groot aantal mannen echt aantrekkelijk gevonden. Ruim dertig procent van de mannen laat weten graag een date te hebben met een vrouw, die zeker acht jaar ouder is. Een serieuze relatie is daarbij zelfs mogelijk, zoals gebleken is uit de resultaten van het onderzoek van Singlessites.nl, waaraan 750 singles hebben meegedaan.

Toyboys en cougars

Cougar vrouwen zijn herkenbaar aan zelfverzekerdheid, onafhankelijkheid en aantrekkelijkheid. Deze vrouwen hebben een uitstekende carriere en hebben een gemiddelde leeftijd tussen de 40 en 60 jaar. De voorkeur wordt gegeven aan het daten met het liefst een jongere man. Uit de resultaten van het onderzoek van Singlessites.nl blijkt dat mannen daar graag gebruik van maken, want 31 procent heeft regelmatige een afspraakje met een cougar vrouw en 24 procent lijkt het wel wat om uit te proberen.

Oudere vrouw daten

Verschil in leeftijd

Gebleken is dat bij elf procent van de mannen de dame gemiddeld 8 tot 10 jaar ouder is en van de vijftien procent is het leeftijdsverschil tussen de 11 en de 16 jaar. Dan is er nog vijf procent van de mannen, die het liefste daten met vrouwen, die tussen de 17 en 21 ouder zijn. Van de vrouwelijke ondervraagden heeft 33 procent regelmatig een date met een toyboy.

Aantrekkelijkheid

De mannen top vijf met betrekking tot de aantrekkelijkheid luidt als volgt:

Ervaring op seksueel gebied

Geen seksuele remmingen

Aantrekkelijk en verzorgd uiterlijk

Zelfvertrouwen

Eigen carriere

De vrouwen top vijf met betrekking tot de aantrekkelijkheid luidt als volgt:

Knap, getraind lichaam

Fysieke aantrekkingskracht

Jong en modern

Onuitputtelijkheid in bed

Ruimdenkend en flexibel

Trends in dating

Buitenlandse sterren, zoals Madonna en Demi Moore staan bekend als cougar vrouwen, maar ook in Nederland zijn er een aantal bekende Nederlandse vrouwen, die een jongere man als relatie hebben, zoals Patricia Paay. Mannen hebben met deze trend minder moeite dan met vrouwen blijkt uit het onderzoek. Van de vrouwen vindt 25 procent het prima dat vrouwen daten met een jongere man en bij de mannen ligt dit percentage een stuk hoger op 44 procent.

Partner

Op de voorgelegde vraag aan de deelnemers of het mogelijk is om echt een serieuze partner te vinden, die ouder of jonger is, liet 12 procent van de mannen weten dat het voor hen mogelijk zal zijn. Het percentage van 28 procent liet weten het niet helemaal uit te sluiten en het wellicht mogelijk te achten. Van de vrouwen ziet zes procent zich maar een relatie krijgen met een veel jongere man, maar twintig procent sluit het zeker niet uit. Van de 750 deelnemers waren er veertig procent vrouwen en zestig procent mannen.

Dating nieuws
 • Veel mannen houden datingprofiel aan na succesvolle date
  Veel mannen houden datingprofiel aan na succesvolle date
  10-11-2020 lees
 • Lexa heeft Lara bot voor online dating vernieuwd
  Lexa heeft Lara bot voor online dating vernieuwd
  21-10-2020 lees
 • Slow daten voor optimaal succes in de liefde
  Slow daten voor optimaal succes in de liefde
  02-10-2020 lees
 • Daten op basis van wetenschappelijke matchmaking
  Daten op basis van wetenschappelijke matchmaking
  22-09-2020 lees
 • Upgrade voor online dating platform Relatieplanet
  Upgrade voor online dating platform Relatieplanet
  03-09-2020 lees