Single vakanties

Bijna iedere reisaanbieder heeft ze tegenwoordig wel in het assortiment: single vakanties. Maar wat zijn dat nu eigenlijk? Een single vakantie is een vakantie voor iemand die alleen reist. Met een complete groep mensen die alleen willen reizen ga je dus op vakantie. Vaak zijn dit verkennende vakanties, bijvoorbeeld naar landen waar je niet zomaar naartoe gaat. Met een groep mensen die allemaal alleen reizen ga je vervolgens dit land verkennen.

Moet je single zijn voor deze vakanties?

Het antwoord op deze vraag is heel duidelijk nee. Als jij een partner hebt, maar je wilt toch liever alleen reizen, dan kun je ook gemakkelijk meedoen aan een single vakantie. Het woord single staat alleen voor alleen, oftewel dat je alleen op vakantie gaat. Het is dus absoluut niet nodig dat je zelf single bent. Wat je wel zult merken tijdens deze vakanties, is dat er veel personen wel single zijn. Mensen met een relatie zijn namelijk wel geneigd om samen op vakantie te gaan.

Wat is het leuke aan een single vakantie?

Single vakanties

Een single vakantie boeken heeft enkele voordelen. Je leert namelijk altijd een grote groep nieuwe mensen kennen waar je samen je vakantie mee gaat beleven. Je belandt even in een totaal nieuwe omgeving met een totaal andere groep mensen dat dat je gewend bent om je heen. Dit is natuurlijk een heel andere ervaring dan wanneer je met een vriendengroep of met familie op vakantie gaat.

Vaak merk je ook dat je na de vakantie er een compleet nieuwe vriendengroep aan over hebt gehouden. Het leuke aan single vakanties is eigenlijk vooral de nieuwe, spannende ervaring, waarbij je niet alleen een land gaat ontdekken, maar vaak ook jezelf, aangezien je jezelf toch in een compleet nieuwe omgeving plaatst.

Relaties op single vakanties

Op single vakanties tref je veel mensen aan die geen relatie hebben. Sommigen van hen boeken juist een single vakantie om zo gelijkgestemden tegen te komen die misschien wel meer dan alleen vrienden kunnen worden. Op dit vlak is een single vakantie dan ook zeker beter dan dating. Bij daten weet je namelijk nooit met wat voor persoonlijkheid je te maken hebt, terwijl je bij een single vakantie toch met personen omgaat die een zelfde instelling hebben als jij. Hierdoor heb je al snel een klik, waardoor het allemaal wat gemakkelijker gaat. Het is bijvoorbeeld veel gemakkelijker om op een rustig avondje iemand mee naar de kroeg te vragen en daar te praten over zijn of haar vakantiegedrag, bijvoorbeeld over het land of over waar de ander nog meer naartoe is geweest.

Een relatie beginnen op een single vakantie is daarom heel wat eenvoudiger dan dating, maar je moet het natuurlijk wel durven. Een single vakantie is echt niet voor iedereen weggelegd. Mocht je echter een goede klik met iemand van het andere geslacht hebben tijdens de vakantie, is de kans behoorlijk groot dat er wat moois uitbloeit.

Singlevakanties voor leeftijdsgroepen

Reisorganisaties hebben gemerkt dat mensen die elkaar niet kennen, toch liever in een groep geplaatst worden waar de gemiddelde leeftijd ongeveer gelijk is. Om deze reden bieden veel reisorganisaties die zich richten op single vakanties ook alleen vakanties in bepaalde leeftijdscategorieƫn aan. Op deze wijze is het een stuk eenvoudiger om gemakkelijk in contact te komen met elkaar. Voor de singles die bewust voor deze vakanties kiezen om er meer uit te halen dan alleen een leuke vakantie is het ook eenvoudiger, want je komt altijd in een groep mensen terecht die ongeveer dezelfde leeftijd hebben. Heb jij zin om ook eens alleen op vakantie te gaan en zo op een eenvoudige wijze nieuwe mensen te leren kennen (misschien wel je toekomstige man of vrouw)? Probeer dan zeker eens een single vakantie uit, want het is echt een aanrader!

Dating nieuws
 • Online daten als oudere
  Online daten als oudere
  27-02-2024 lees
 • Vier ook Valentijn en begin nu met online daten
  Vier ook Valentijn en begin nu met online daten
  07-02-2024 lees
 • Pooldaten tijdens geweldig leuke poolavond
  Pooldaten tijdens geweldig leuke poolavond
  29-01-2024 lees
 • Speed dating is weer helemaal in
  Speed dating is weer helemaal in
  03-01-2024 lees
 • Tips voor online dating met de juiste profielfoto
  Tips voor online dating met de juiste profielfoto
  27-12-2023 lees