Speeddating

Er zijn vele mogelijkheden op het gebied van dating, waarvan speeddating een van de populaire manieren is geworden. Wil je weten hoe jij je kunt voorbereiden op de eerste speeddate, dan kun je hier de informatie vinden om er een superleuke date van te maken.

Speed dating

Wat is speeddating en hoe gaat dat in zijn werk? Op deze vragen kun je hier de antwoorden vinden en zal er ook informatie worden verstrekt over speed daten in het algemeen.

Populariteit van speeddating neemt toe

Een datingwebsite kan je helpen om een leuke partner te vinden, maar speeddating biedt een nog snellere manier om aan een geschikte partner te komen. SpeeddatingTijdens een speeddate komen er mannen en vrouwen bij elkaar met als doel om een leuke partner te ontmoeten in een zeer korte tijd.

Wie kiest er voor een speeddate?

Je hebt dating en speeddating, maar het zijn vooral de singles, die een druk leven hebben, die de voorkeur geven aan een speeddate evenement. Deze singles hebben te weinig tijd om dagelijks op een datingwebsite te kijken en actief gesprekken te voeren of om op een meer traditionele wijze een leuke partner te ontmoeten. Een snelle manier om een partner te vinden spreekt juist de drukbezette singles aan.

Hoe werkt een speeddate?

Er zijn speciale organisaties, die zich bezighouden met het organiseren van speeddate evenementen. Een goede organisatie is uiteraard van groot belang om een dergelijk dating evenement soepel te laten verlopen. Als het evenement niet goed georganiseerd is, zal er hoogstwaarschijnlijk van het speeddaten niets terecht komen. Het is dus verstandig om goede informatie te verkrijgen, voordat je naar een dergelijk evenement toegaat.

Deelnemers worden overigens vooraf gescreend met betrekking tot de veiligheid en dat is meteen een goede reden om alleen naar speeddate evenementen te gaan, die een goede naam hebben opgebouwd. Op het evenement zelf heb je de gelegenheid om steeds in kortdurende gesprekjes met een man of vrouw te kletsen. Een gesprekje duurt maximaal maar tien minuten, waarna je het volgende gesprek al weer aan gaat.

Het heeft dan ook wel wat weg van een stoelendans, want jij of de ander staat steeds op om op de naastgelegen stoel plaats te nemen. Je ontmoet dan ook zeer veel mannen of vrouwen tijdens één evenement, zodat de kans groter is, dat je een leuke partner kunt ontmoeten.

Er wordt met een tijdslimiet rekening gehouden, zodat iedereen over gelijke kansen beschikt. Bovendien wordt hiermee voorkomen, dat je bij één persoon blijft hangen en je er niet aan toekomt om met anderen te praten.

Geen persoonlijke gegevens verstrekken

Tijdens de speed dating is het niet de bedoeling om persoonlijke contactgegevens met iedereen uit te wisselen. Hiermee wordt voorkomen dat je aan personen je gegevens verstrekt, waarvan je achteraf denkt dat je het niet had moeten doen, omdat je voorkeur toch naar een ander uitgaat. Het evenement wordt begeleid door een organisator, die daarmee ook een veilige omgeving creeert. Er heerst altijd een leuke en ongedwongen sfeer en biedt prettige omstandigheden om nieuwe mensen te ontmoeten.

Als het speeddaten voorbij is, zullen alle deelnemers een lijst inleveren, waar de namen op vermeld staan van gesprekspartners, die voor een vervolgontmoeting in aanmerking komen. Dit vindt pas plaats aan het einde van de avond, zodat teleurstellingen tijdens het evenement worden voorkomen. De organisatoren bekijken de lijsten van de deelnemers en aan de hand daarvan zal worden bepaald of er één of meerdere matches uit naar voren zijn gekomen.

Is er inderdaad een match, dan ontvang je het e-mailadres van de persoon, van wie je had aangegeven, die nog een keer te willen ontmoeten. De wijze van afhandeling kan overigens per speeddate evenement verschillen.

Speeddating biedt niet altijd uitkomst

Als je aan speeddating doet, wil dat nog niet zeggen, dat succes altijd gegarandeerd is, want je ontmoet dan wel mensen, maar de perfecte partner zit er natuurlijk niet altijd tussen. Er kunnen altijd meerdere matches uit voortkomen, zodat je een vervolgafspraak kunt maken. Dat is pas de echte gelegenheid, waarin je kennis kunt maken en een langer gesprek kunt voeren, dan de tien minuten tijdens een speeddate. Het is dan ook meer een opstapje naar een echte date, waar je natuurlijk meer tijd voor moet inruimen.

De basisprincipes zijn bij elk speeddate evenement gelijk, maar elk evenement kan wel net even anders opgezet zijn of volgens andere regels verlopen. Je partner zoeken via speeddating kan in elk geval wel een begin zijn en biedt je de kans om de liefde van je leven te vinden.

Dating nieuws
 • Online daten als oudere
  Online daten als oudere
  27-02-2024 lees
 • Vier ook Valentijn en begin nu met online daten
  Vier ook Valentijn en begin nu met online daten
  07-02-2024 lees
 • Pooldaten tijdens geweldig leuke poolavond
  Pooldaten tijdens geweldig leuke poolavond
  29-01-2024 lees
 • Speed dating is weer helemaal in
  Speed dating is weer helemaal in
  03-01-2024 lees
 • Tips voor online dating met de juiste profielfoto
  Tips voor online dating met de juiste profielfoto
  27-12-2023 lees