Vijf tips om de sleur in je relatie te doorbreken

Sleur bedreigt de sterkste relaties. Werk, kinderen, sociale contacten, slaap: zonder het te beseffen vallen we vaak in de valkuil van het dagelijks leven. Hieronder vijf tips om de sleur te overwinnen en erger te voorkomen.

Doorbreek gewoonten

Heb je de gewoonte om op zondagmiddag naar de film te gaan, op dinsdag op te ruimen en woensdagavond Japans te eten? Doorbreek die gewoonten eens, dat kan echt geen kwaad, integendeel zelfs. Niets is gevaarlijker dan een saai en alsmaar herhalend levenspatroon dat geen verrassing meer biedt. Ook al is planning soms handig en essentieel, probeer niet alles vooraf te regelen; laat ruimte voor het onverwachte, het mysterieuze... Relatie sleurRoutine is misschien wel geruststellend, maar het dooft de magie in een relatie en uiteindelijk kan het zelfs leiden tot een breuk.

Ga regelmatig uit

Je werkt hard, je hebt kinderen, je bent vaak moe. Allemaal redenen om geen aandacht aan elkaar te schenken. Dwing jezelf daarom vaker samen uit te gaan, gewoon met z'n tweeën, ten minste een keer per week (en dan niet weer altijd op dezelfde dag). Vergeet de dagelijkse stress, de rekeningen, het huishouden en geniet ervan om gewoon samen te zijn. Maar dat is niet alles: voor een goed evenwicht in je relatie is het ook belangrijk om af en toe even niet samen te zijn, even erop uit te gaan met vrienden en vriendinnen. Een koppel moet als een koppel kunnen bestaan, maar ook als twee verschillende persoonlijkheden. Het is ook belangrijk je te ontwikkelen als individu en niet alleen maar alles samen te doen.

Plan een leuk tripje

Maak regelmatig tijd vrij voor een reisje of een ander romantisch uitstapje, weg uit het dagelijks leven. Aarzel niet om er een weekend met z'n tweetjes op uit gaan. Laat anderen de kinderen verzorgen en gun jezelf een kleine pauze, weg uit de dagelijkse sleur.

Fysiek er even tussenuit is een goede manier om de sleur in een relatie te doorbreken. Je komt ontspannen en opnieuw verliefd terug, klaar voor weer een nieuwe periode, met elkaar!

Geef je seksleven een boost

Het heeft geen zin om het te verbergen: de sleur doet zich ??ook (en vooral?) voor bij het seksleven. Minder vrijpartijen, minder inspanning, altijd op dezelfde plaats, op dezelfde tijd en dezelfde manier: stop hiermee!

Kom in actie voordat het te laat is en laat je fantasie werken. Probeer nieuwe dingen uit, doe het eens op een andere plek of haal wat ondeugende accessoires in huis. Kortom: verras jezelf en je partner. Net als de liefde, is seks ook iets wat voortdurend opnieuw uitgevonden kan worden.

Maak toekomstplannen

Projecteer jezelf eens in de toekomst en creëer doelen die je wilt bereiken; dromen is ook een goede manier om tegen de sleur te vechten en het leven spannender te maken. Trouwen, kinderen, een huis kopen. Of minder ingrijpend: op vakantie of een weekendje weg. Maak plannen, bedenk leuke projecten. Groot of klein, dat maakt niet uit. Het gaat erom dat toekomstplannen je scherp houden en ervoor zorgen dat je zin hebt in de dag van morgen.

Dating nieuws
 • Online daten als oudere
  Online daten als oudere
  27-02-2024 lees
 • Vier ook Valentijn en begin nu met online daten
  Vier ook Valentijn en begin nu met online daten
  07-02-2024 lees
 • Pooldaten tijdens geweldig leuke poolavond
  Pooldaten tijdens geweldig leuke poolavond
  29-01-2024 lees
 • Speed dating is weer helemaal in
  Speed dating is weer helemaal in
  03-01-2024 lees
 • Tips voor online dating met de juiste profielfoto
  Tips voor online dating met de juiste profielfoto
  27-12-2023 lees