Top 10 dating valkuilen

Bij daten hoort ook het spelen van het spel der liefde. Maar zoals bij elk spel, kun je ook bij dit spel fouten maken en de plank misslaan. Probeer de volgende valkuilen te omzeilen.

1. Overdrijven

Zelfs als iemand jou ook leuk vindt, kan een overdaad aan tekst, tweets en berichten door de dag heen verkeerd overkomen in een te vroeg stadium. Hij/ zij zou kunnen vermoeden dat je er wel heel erg bovenop zit en dat je meer verwacht (dan hij/ zij?). Grote kans dat het voorbij gaat voordat het überhaupt is begonnen!

2. Scheve schaats rijden

Iedereen weet dat vreemdgaan een no-go is als je wilt bouwen aan een liefdevolle relatie, gebaseerd op vertrouwen. Heb je eenmaal besloten om exclusief met iemand te daten, Dating valkuilendan is flirten met anderen geen lekkere opsteker voor je date om de toekomst met jou met vertrouwen tegemoet te gaan. Bewaar je knipogen dus voor je date en alléén voor je date!

3. Je gaat te snel

Hoe woest aantrekkelijk je lief ook is, doe het een beetje rustig aan op lichamelijk vlak. Het kan ongemakkelijk aanvoelen voor de ander en hij/ zij kan ook denken dat je maar op één ding uit bent.. Doe alles op een tempo dat voor jullie beide comfortabel is, terwijl jullie elkaar ondertussen beter leren kennen.

4. Handjes thuis

Al is het misschien al moeilijk om überhaupt van je date af te blijven, vermijd helemaal om hem/ haar aan te raken in het openbaar. Niet alleen kan je anderen om jullie heen irriteren, maar je date zelf kan zich er ook ongemakkelijk bij voelen.

Bewaar je warmte en genegenheid voor de momenten waarop je met z'n tweetjes bent.

5. Indringer

Iedereen heeft eigen ruimte nodig, de een iets meer dan de ander. Bedwing jezelf en maak jezelf niet meteen onderdeel van zijn/ haar interieur, vooral in het begin niet. Bewaar een stukje mysterie rond jezelf, dat zal er alleen maar voor zorgen dat hij/ zij meer van jou wil zien, horen en weten.

6. Hoog van de toren blazen

Natuurlijk is het een pluspunt als je je zelfverzekerd en ontspannen genoeg voelt om je (soms misschien wel wat radicale of erg vooruitstrevende ) mening te uiten, ook ten overstaande van je date of nieuwe (potentiële) liefde. Maar probeer het in het begin een beetje binnen de perken te houden. Ergens zal je partner jouw eigenwijze karakter leuk kunnen vinden en misschien zelfs vertederend, maar het is misschien ook eng en overweldigend om met zo'n sterke mening of overtuigingsdrang om te gaan als je iemand net leert kennen.

7. Regeltjes

Sommigen benaderen daten als een spel en nemen de bijbehorende spelregels wel érg serieus. Na hoeveel tijd ga je bellen, waaruit moeten de eerste berichten bestaan en er te allen tijde voor zorgen dat je de nieuwe relatie beëindigt voordat de ander dat doet. Teveel leven en handelen volgens die handleiding is te makkelijk. En zonde! Soms is het leuker en beter 'to go with the flow' en gewoon te zien waar je gevoelens je brengen. Meer spontaniteit is sowieso een leuke bijwerking!

8. Egoïstisch handelen

Geven en nemen: net als in een teamsport, moet je niet altijd proberen de bal voor jezelf te houden of het doelpunt altijd zelf te maken. Zeker als je een tijdje single bent geweest en je gewend bent vooral je eigen spel te spelen, is het lastig, maar wel zo leuk als je af en toe probeert een compromis te sluiten of iets voor een ander te doen. Ook als je geen fan bent van ballet, kun je best een keer mee gaan om je in die interesse te verdiepen.

9. Jezelf wegcijferen

Andersom is het ook niet nodig om jezelf weg te cijferen en te vergeten wie jij bent en wat jij leuk vindt. Soms gaat het vanzelf en geef je meer prioriteit aan de wensen van je partner, maar uiteindelijk wil iemand ook jouw mening horen en zien dat jij een eigen leven hebt in plaats van alles te doen wat hij/ zij zegt of wil.

10. Multi-player game

Terwijl je nog aan het daten bent en geen vaste 'vlam' hebt, kun je je opties open houden voor mogelijke andere partners. Dat is waar het bij het daten ook om gaat. Maar als je aan het uitproberen bent met meerdere mensen, wees hier dan discreet over en ga bijvoorbeeld niet zitten Whatsappen met de ene lover tijdens je date met de andere.

Dating nieuws
 • Online daten als oudere
  Online daten als oudere
  27-02-2024 lees
 • Vier ook Valentijn en begin nu met online daten
  Vier ook Valentijn en begin nu met online daten
  07-02-2024 lees
 • Pooldaten tijdens geweldig leuke poolavond
  Pooldaten tijdens geweldig leuke poolavond
  29-01-2024 lees
 • Speed dating is weer helemaal in
  Speed dating is weer helemaal in
  03-01-2024 lees
 • Tips voor online dating met de juiste profielfoto
  Tips voor online dating met de juiste profielfoto
  27-12-2023 lees