Veilig online daten

Online daten is één ding, maar hoe kunt er nu echt zeker van zijn dat u op een veilige manier aan online dating doet? Het begint eigenlijk reeds bij de keuze van de datingsite, maar het gaat uiteraard veel verder dan dat. Wat bijvoorbeeld te denken van het plannen van de eerste ontmoeting evenals het uitwisselen van telefoonnummers en andere persoonlijke gegevens? Wilt u er echt zeker van zijn dat u op een zo veilig mogelijke manier online kunt daten? In dat geval is het ongetwijfeld aan te raden om rekening te houden met deze belangrijke tips.

Gebruik uitsluitend bekende datingsites

Nieuwe datingsites schieten als paddenstoelen uit de grond. In principe heeft iedereen dan ook de mogelijkheid om er zomaar één op te richten. Om er zeker van te zijn dat u in de meest optimale en bovendien ook veilige omstandigheden kunt daten is het altijd interessant om gebruik te maken van de diensten van een gevestigde waarde in de (online) datingwereld. Kies dan ook altijd voor een datingsite die niet alleen reeds een lange tijd bestaat, maar waar op het internet ook reeds de nodige ervaringen over zijn terug te vinden. Op deze manier kunt u in ieder geval alvast met zekerheid stellen dat u gebruik maakt van de diensten van een echt betrouwbare datingsite.

Wat met het uitwisselen van persoonlijke gegevens?

Bovenstaande brengt ons eigenlijk rechtstreeks bij het uitwisselen van persoonlijke gegevens zoals uw telefoonnummer. Op het eerste zicht kan dit dan misschien wel niet zoveel kwaad, toch is het belangrijk om dit slechts te doen op het ogenblik dat u echt een goed gevoel heeft bij de persoon in kwestie. Bovendien moet er ook een bepaald gevoel van vertrouwen zijn ontstaan. Ook op dit vlak kan sociale bevestiging meer zekerheid bieden. Controleer het profiel van de persoon in kwestie gerust op social media zoals Facebook en Google+ om na te gaan of de persoon wel echt is wie hij of zij beweert te zijn. Het uitwisselen van telefoonnummers hoeft bovendien ook niet te betekenen dat u meteen ook uw adres dient te verstrekken. Dit kan best nog even wachten!

Plan de eerste ontmoeting niet te snel

Heel wat singles die via het internet op zoek gaan naar een nieuwe relatie zijn reeds voor een behoorlijke periode alleen. Dit zorgt er voor dat ze in alle impulsiviteit en uit vrees om die ene leuke vrijgezel nog kwijt te spelen hals over kop en binnen een zeer korte periode een eerste afspraakje willen regelen. Hoewel hier op zich niets mis mee is kan het ook geen kwaad om elkaar eerst even wat beter te leren kennen via de datingsite waar u zich bij heeft geregistreerd. Op deze manier zal er reeds een bepaalde vertrouwensbestand bestaan waardoor u zult merken dat het eerste afspraakje zonder veel stress en stille momenten zal kunnen verlopen.

Het eerste afspraakje, spannend!

Het eerste afspraakje is altijd spannend. Die spanning kan er voor zorgen dat u zich een beetje extra wenst te ontspannen en dan is een beetje alcohol nooit ver weg. Toch is dit niet aan te raden voor een eerste afspraakje. Probeer uw hoofd er goed en helder bij te houden, niet alleen om de situatie ten allen tijden in de hand te kunnen houden, maar ook om er zeker van te zijn dat u geen mal figuur slaat. Ook dit is uiteraard zeer belangrijk! Een tweede tip met betrekking tot een eerste afspraakje is deze niet direct thuis plaats te laten vinden. Spreek gerust af in een bar of een restaurant, of in ieder geval een plaats waar nog meer mensen zijn. Dit geeft u ongetwijfeld een extra goed en veilig gevoel.

Eerste keer thuis afspreken

Tot slot willen we graag nog even in detail in gaan op het voor het eerst afspreken thuis. Het moet er natuurlijk ooit van komen, maar voor een dergelijke date is het zeer belangrijk dat het met het vertrouwen helemaal goed zit. Bovendien, zelfs wanneer u reeds verschillende keren samen heeft afgesproken is het altijd interessant om bijvoorbeeld één van uw vrienden of familieleden op de hoogte te brengen van uw eerste date in eigen huis. U weet immers maar nooit. Alleen door met alle tips uit dit artikel rekening te houden kunt u voor wat betreft veilig daten (via het internet) op beide oren slapen.

Dating nieuws
 • Online daten als oudere
  Online daten als oudere
  27-02-2024 lees
 • Vier ook Valentijn en begin nu met online daten
  Vier ook Valentijn en begin nu met online daten
  07-02-2024 lees
 • Pooldaten tijdens geweldig leuke poolavond
  Pooldaten tijdens geweldig leuke poolavond
  29-01-2024 lees
 • Speed dating is weer helemaal in
  Speed dating is weer helemaal in
  03-01-2024 lees
 • Tips voor online dating met de juiste profielfoto
  Tips voor online dating met de juiste profielfoto
  27-12-2023 lees