Waarom is de zomer eigenlijk zo sensueel?

Na inmiddels een aantal mooie weekenden en dagen te hebben gehad in de aflopen zomer, voelen we gelukkig nog regelmatig de zon op onze blote huid. Met een beetje geluk staat er nog een vakantie voor de deur om de zomer te verlengen en die zomerse, voelbare spanning te behouden. Waar komt die heerlijke spanning toch vandaan?

Relaxen en blote huid

Shirtjes, rokjes, hemdjes en jurkjes. Bloter dan nu wordt het niet. Straks komen de sjaals, handschoenen en mutsen weer aan bod, puur ter bescherming. De kleding van dit moment is ook functioneel in het bedekken van lichaamsdelen, maar vooral ook heel functioneel in het onbedekt laten van specifieke delen. Sexy zijn is een stuk makkelijker in de zomer met gebruinde armen, benen en decolletes. Er wordt meer gekeken en je hebt meer om naar te (laten) kijken.

Zomer sensueel

De zomer brengt ook meer rust dan de andere maanden van het jaar, waardoor iedereen meer tijd voor zichzelf en voor anderen heeft. Lange, lome avonden op het strand of terras. Niemand voelt echt de noodzaak om vroeg naar bed te gaan en het geluid van de golven en kampvuurtjes stemt iedereen meer ontspannen. Het goede leven, lekker buiten zijn.

En als je dan een leuke man of vrouw ontmoet danwel date, dan wordt hij of zij met elke zonnestraal aantrekkelijker en meer sexy dan ooit. Minder kopzorgen, minder werk en meer genot.. Ging het maar nooit over, die zomer..

Sensueel = seksueel

En als het over sensueel gaat, gaat het vrij snel ook over seksueel. Het weer, de zon, het straatbeeld: alles heeft rechtstreeks effect op ons libido. Alle zintuigen staan op scherp, we voelen meer en prikkels komen directer aan. Ons lichaam voelt meer 'eigen' en we luisteren er beter naar. Dus ook naar de verlangens die we hebben, verlangens die alleen maar extra aangewakkerd worden door het zien van meer bloot, mooie mensen en het voelen van zonnestralen en warme wind op je vel.

De dagelijkse sleur neemt in de zomer af en we denken minder aan de 'moetjes' des levens. Opeens kan alles ook wel 'later' en bepaalde projecten kunnen zelfs tot na afloop van de zomer verplaatst worden. Er is opeens van alles mogelijk en we maken graag plaats voor fijne dingen, het bevredigen van behoeftes en dus ook de fysieke, zoals seks.

Licht in de 'duisternis'

En als je dan verder kijkt naar waardoor dit toch allemaal komt, dan ligt er 1 ding aan ten grondslag: licht. Frisse lucht, plezier, seksualiteit; alles komt samen in het beleven van het licht. Na de winter en lente zien we na maanden weer veel licht. Zonlicht dat ons bruint en de geest stimuleert en zelfs de kracht heeft om het melatonineniveau te verlagen: een hormoon dat wordt afgescheiden door de pijnappelklier (in de hersenen) en die verantwoordelijk is voor het in slaap vallen. En onder invloed daarvan, al die zon, al dat licht, de geuren van zee, kokos en cocktails voelen mensen zich sensueler en opener en durft men zich beter te laten gaan.

Gewoon genieten van het leven, het 'zijn' en dat allemaal terwijl we ons allemaal beter en mooier voelen! Helaas weten we allemaal dat het maar tijdelijk is, maar de positieve kant daarvan is dat we er daardoor heel hard van genieten en we een enorme zomerse piek beleven! Geniet dus nog even zolang het kan en scoor een leuke date via een datingsite uit ons overzicht!

Dating nieuws
 • Online daten als oudere
  Online daten als oudere
  27-02-2024 lees
 • Vier ook Valentijn en begin nu met online daten
  Vier ook Valentijn en begin nu met online daten
  07-02-2024 lees
 • Pooldaten tijdens geweldig leuke poolavond
  Pooldaten tijdens geweldig leuke poolavond
  29-01-2024 lees
 • Speed dating is weer helemaal in
  Speed dating is weer helemaal in
  03-01-2024 lees
 • Tips voor online dating met de juiste profielfoto
  Tips voor online dating met de juiste profielfoto
  27-12-2023 lees