Wat moet je WEL of juist NIET doen voor een date?

Een eerste date is altijd spannend, maar er zijn een aantal dingen welke je beter kunt laten voordat je op date gaat. Hieronder een aantal voor- en nadelen.

Eet voor je date

Het is slim om niet met een lege maag van huis te gaan voor de ontmoeting met je date. Als je naar een restaurant gaat, moet je natuurlijk niet helemaal vol gegeten zijn. Aangezien het voor kan komen dat je lang moet wachten voor het eten komt en je een drankje neemt, kan het drankje snel effect hebben op een lege maag.

Draag goed zittende kleding

Daar het liefste kleding je gewend bent om te dragen, want daar voel je je het meest prettig bij. Pas de kleding natuurlijk wel aan op de situatie en locatie waar je hebt afgesproken.

Wat wel of niet doen op eerste date

Zet je mobiel uit

Een grote flop tijdens je date als je steeds gestoord wordt door de beltoon van je mobiel. Doe je mobiel dus uit, zodra je de date ontmoet en pas weer aan, na afloop.

Lekker geurtje

Het is altijd prettig als iemand lekker fris ruikt en daarom kun je gerust een geurtje op doen, zolang deze maar niet al te overheersend is. Poets van tevoren ook je tanden en zorg dat je haar goed zit, dan komt het helemaal goed. De eerste indruk wordt namelijk niet snel vergeten.

Hier de dont's voor je persoonlijke date !

Drink niet teveel alcohol

Drink in elk geval geen alcohol voordat je naar je afspraak gaat. Tijdens je afspraak is het afhankelijk van de situatie of alcohol gepast is of niet. Een wijntje bij een diner kan natuurlijk prima, maar maak er geen zuipfestijn van.

Geen cadeautjes

Een bosje bloemen is natuurlijk altijd leuk om te overhandigen, maar pas op met het direct geven van persoonlijke cadeautjes, want dit kan als overdreven ervaren worden. Vooral als het dure cadeaus betreft. Een klein grappig cadeautje zal in elk geval meer indruk maken, als je toch iets wenst te geven.

Beperk sieraden

Beperk jezelf met het omdoen van sieraden, zodat je er niet als een kerstboom komt uit te zien. Een ring, oorbellen en een armbandje zijn prima voor de vrouw, maar overdrijf niet. Voor de man geldt, dat een dikke gouden ketting beter onder de kleding gedragen kan worden, dan protserig er boven.

Beperk intimiteit

Wees voorzichtig met al te intiem worden tijdens je eerste date en ga dan ook niet te ver in het vragen van zeer persoonlijke zaken. Algemene onderwerpen zijn de beste onderwerpen voor een eerste date. Bemerk je een zwak punt bij iemand, zaag dan niet door, als het goed zit, komt de tijd vanzelf om erover te praten.

Dating nieuws
 • Start met gratis online daten
  Start met gratis online daten
  28-11-2023 lees
 • Al 12000 events en nu een jeu de boules avond voor singles
  Al 12000 events en nu een jeu de boules avond voor singles
  08-11-2023 lees
 • Meer succes in online dating met eerlijke profielbeschrijving
  Meer succes in online dating met eerlijke profielbeschrijving
  30-10-2023 lees
 • Online dating op basis van Big Five model
  Online dating op basis van Big Five model
  09-10-2023 lees
 • Inspiratie voor dates op basis van het alfabet
  Inspiratie voor dates op basis van het alfabet
  25-09-2023 lees