10 dingen die mannen niet tegen vrouwen durven te zeggen

Er zijn nou eenmaal dingen waar mannen wel aan denken of ooit over nagedacht hebben, maar die zij nooit zullen uitspreken, omdat ze het niet durven. Bang om een fout te maken bijvoorbeeld of omdat ze zich schamen. Hier volgen de 10 dingen die ze misschien wel zouden willen vertellen, maar toch maar niet..

'Ik vind je moeder een heks'

In haar gezicht doet hij vriendelijk, maar dat doet hij voor jou. Maar eigenlijk heeft hij een grondige hekel aan de bezoekjes aan je moeder. Haar onaardige opmerkingen, haar telefoontjes laat op de avond terwijl hij samen met jou is en wil zijn en die nare gevulde gehaktballen waarvan ze zelf roept dat ze de lekkerste op aarde zijn. Welke reden dan ook: hij is niet zo'n fan van z'n schoonmoeder, maar zal dit altijd voor zich houden. Voor jou.Dingen die mannen niet moet zeggen

'Ben je soms zwanger?'

Deze vraag stellen aan een vrouw is een enorme no-go voor de meeste mannen, omdat de meeste vrouwen er niet heel goed op zullen reageren. Waar hij doelt op het feit dat je nogal mood-swings lijkt te hebben, zullen de meeste vrouwen denken dat je zegt dat ze dik is geworden: in de top 10 van meest verschrikkelijke opmerkingen om te horen, EVER..

'Ik kom tekort'

Tsja, en waar zou hij nou op doelen? Sex natuurlijk.. Als hij er wel eens aan denkt dit bij jou op te gooien, dan zou het heel goed kunnen zijn dat hij bang is om daarna helemaal niets meer te krijgen. Dus houdt hij het toch maar voor zich..

'Je parfum doet me denken aan m'n ex'

Ernstig toeval: je hebt hetzelfde parfum als zijn ex. En dus denkt hij daardoor soms ook wel eens terug aan haar. Maar dat gaat hij jou natuurlijk niet aan je neus hangen.. Grote kans dat je het niet leukt vindt en dat je ernaar gaat vissen elke keer als je het parfum op hebt gespoten. Geen prettige situatie.

'Ik heb van mijn ex gedroomd'

Jullie hebben afgesproken alles te delen... Klinkt goed, maar misschien is echt alles toch geen goed idee. Haar vertellen over de pikante droom waar zijn ex in voorkomt is vaak geen goed idee, omdat het een hoop gedoe binnen jullie relatie op kan leveren. 'Of je wel over haar heen bent' zou een gedachte van haar kunnen zijn die je regelmatig terug kunt horen.

'Lieverd, je ruikt niet zo fris..'

Een onprettige geur uit de mond, zweetgeur of andere nare odeurtjes: een respectvolle man zal niet snel tegen zijn vrouw zeggen dat ze niet zo best riekt. Hij zal het proberen duidelijk te maken door een kauwgompje aan te bieden of komt met een 'zullen we lekker samen gaan douchen?'. Tenminste, als hij er niet gewoon op een gegeven moment vandoor gaat als hij het niet meer trekt en het niet durft te zeggen.

'Ik vind je vrienden niet leuk'

Jij en je vrienden zijn erg close, meerdere handen op 1 buik. Je deelt altijd alles met hen, tot de meest intieme details, dat weet hij. Maar hij vindt je vrienden niet leuk. Hij heeft het niet naar z'n zin met hen en voelt zich niet op z'n gemak. Maar nog los van het feit dat dit voor jou niet leuk is om te weten, is hij ook bang dat je het zult vertellen tegen hen. Iets dat de situatie niet zal verbeteren, dus.. houdt hij zijn mond erover.

'Wat is zij toch een leuke vriendin'

Anderzijds kan het ook zo zijn dat er binnen jouw of zijn eigen vriendenkring iemand is waar hij een zwak voor heeft. Hij vindt haar interessant en mooi en vindt het leuk om naar haar te kijken. Of hij vindt gewoon dat ze mooie ogen, borsten of benen heeft. Uiteraard vertelt hij dit nooit tegen jou, om jou niet onnodig onzeker te maken.

'Ik heb een probleempje..'

Een erectiestoornis is voor een man misschien wel het meest vernederende wat hem kan overkomen. Hij voelt zich nutteloos en nauwelijks man meer, z'n ego wordt gekrenkt. Met als resultaat dat hij rood wordt, niet uit z'n woorden komt en niet weet hoe hij het je moet vertellen. Smoesjes als 'ik weet niet wat me nu gebeurt' of 'dat heb ik nog nooit meegemaakt' zijn het enige wat hij wel uit z'n mond krijgt..

'Ik vind het eng om me te binden'

Een moordend zinnetje, want dit kan alles verpesten. Hoop, plannen en dromen: die paar woorden kunnen alles in een paar seconden op losse schroeven zetten. En dus zeggen ze het liever niet ronduit, maar komen er vervangende zinnen als 'nu nog niet, maar op een dag wel hoor' of 'ik heb nog wat tijd en ruimte nodig'. Het kan natuurlijk waar zijn, maar 9 van de 10 keer kun je misschien wel zelf bedenken dat het eigenlijk enorme bindingsangst is.

En hoe zorg je ervoor dat al die lastige onderwerpen minder lastig worden?

Mannen en vrouwen communiceren anders en dat maakt het lastig. Vrouwen hebben soms de reputatie mysterieus, onvoorspelbaar en onbegrijpelijk te zijn. Mannen zijn sowieso beter in het dingen voor zichzelf houden, maar mede door de manier waarop vrouwen vaak weer kunnen reageren, al helemaal richting vrouwen.

Jij zult hem dus moeten ondervragen als je meer wilt weten, maar doe dit vooral subtiel en terloops in een gesprek, zodat hij niet het idee heeft dat hij gecontroleerd wordt. Laat hem zien dat jij te vertrouwen bent en bescherm dat stukje dat jullie met z'n tweetjes hebben. Tuurlijk is raad van buitenaf goed, maar met jullie relatie moeten jullie je vooral zelf bemoeien. Twijfel je of hij zich wel goed voelt, check het bij hem, zelfs al lijkt het onschuldig. Hierdoor kun je steeds dichter bij elkaar komen en hij weet dat hij alles tegen je kan zeggen. Behalve als je dat inderdaad liever niet hebt natuurlijk!

Dating nieuws
 • Online daten als oudere
  Online daten als oudere
  27-02-2024 lees
 • Vier ook Valentijn en begin nu met online daten
  Vier ook Valentijn en begin nu met online daten
  07-02-2024 lees
 • Pooldaten tijdens geweldig leuke poolavond
  Pooldaten tijdens geweldig leuke poolavond
  29-01-2024 lees
 • Speed dating is weer helemaal in
  Speed dating is weer helemaal in
  03-01-2024 lees
 • Tips voor online dating met de juiste profielfoto
  Tips voor online dating met de juiste profielfoto
  27-12-2023 lees