Elite Dating

Elite datingBijzonder veel singles die een hogere opleiding hebben genoten en geen tijd hebben om heel wat uurtjes in het uitgaansleven door te brengen gaan op zoek naar mogelijkheden om aan online dating te doen. Uiteraard kan men er dan voor kiezen om zich te registreren op een algemene datingsite, maar het is altijd leuker wanneer u met uw partner echt van gedachten kunt wisselen. Omwille van deze reden vinden hoger opgeleide singles het dan ook veelal een absolute must om een partner te hebben die ook een dergelijke opleiding heeft genoten. De datingsite Elite Dating speelt hier als geen ander op in. Elite Dating richt zich namelijk specifiek op het samenbrengen van hoger opgeleide singles waardoor één van de vaakst gehoorde problemen met betrekking tot het vinden van een partner voor velen tot het verleden behoort. Wilt u graag meer te weten komen en de sterke en zwakke punten van deze datingsite achterhalen? We zetten ze graag allemaal even voor u op een rijtje in deze review.

Direct gratis inschrijven bij Elite Dating

Betrouwbaarheid

Omwille van het feit dat Elite Dating zichzelf profileert als een datingsite voor singles die een hogere opleiding hebben genoten gaan we er vanuit dat het met de betrouwbaarheid wel goed zit. Deels is dit ook wel het geval. Elite Dating is op zich namelijk zeker en vast een kwalitatieve datingsite die over een zeer groot potentieel beschikt. Het feit dat ze zich specifiek richt op singles die een hogere opleiding hebben gevolgd speelt daar zeker en vast een niet onbelangrijke rol in. Bovendien wordt er alles in het werk gesteld op de privacy van de aangesloten leden te garanderen wat voor veel mensen als muziek in de oren zal klinken. Er is evenwel ook een bekend nadeel verbonden aan Elite Dating.

Het feit of een datingsite al dan niet echt betrouwbaar is wordt voor een niet onbelangrijk deel gebaseerd op het al dan niet aanwezig zijn van zogenaamde fake profielen. Op het eerste zicht zijn deze er niet bij Elite Dating, maar schijn bedriegt. We kunnen ons niet ontdoen van de gedachte dat verschillende leden waarvan we het profiel hebben bezocht daadwerkelijk vals waren. Bij bepaalde profielen ligt het er dan ook nog eens vrij dik bovenop. Elk lid kan deze valse profielen in principe vrij eenvoudig onderscheiden van de echte leden, maar toch is het gevoel compleet anders dan wanneer u er zeker van kunt zijn dat er uitsluitend echte leden bij de datingsite zijn aangemeld. Dit is dan ook zeker een nadeel om rekening mee te houden.

Inschrijven

Elite dating datingsiteU registreren bij Elite Dating kan meteen vanaf de homepagina, maar neemt zeer veel tijd in beslag. Op de homepagina is een venster terug te vinden waarin er u wordt gevraagd of u een man of een vrouw bent. Vervolgens dient u te selecteren of u een man of een vrouw zoekt waarna u, uw e-mailadres dient in te geven. Klikt u vervolgens op "gratis aanmelden", dan dient u een wachtwoord in te geven. Eenmaal een wachtwoord gekozen gaat u door naar de persoonlijkheidstest. Het is deze fase van de aanmelding die zoveel tijd in beslag neemt.

Het merendeel van de vragen die u in deze fase worden gesteld dienen te worden beantwoord met een score van hoe belangrijk of net niet belangrijk dit voor u is. Nadat u deze vragen heeft beantwoord zullen de partnervoorstellen worden gegenereerd. Dit neemt ook nog een behoorlijke tijd in beslag. Gelukkig kunt u dit wel overslaan waarna u meteen de mogelijkheid krijgt voorgeschoteld om een betalend lidmaatschap af te sluiten. Doet u dit niet, dan valt u terug op het gratis lidmaatschap met zeer beperkte mogelijkheden.

Alles bij elkaar gezien dient u er rekening mee te houden dat het afronden van uw inschrijving tussen de 30 en 60 minuten tijd in beslag kan nemen. Registreer u dus alleen op een moment dat u hier echt de nodige tijd voor kunt uittrekken.

Kosten

Buiten het gratis lidmaatschap kunt u er bij Elite Dating eveneens voor kiezen om een Premium-Plus lidmaatschap af te sluiten. U beschikt op dit vlak over drie verschillende mogelijkheden. Het meest beperkte lidmaatschap is er één die geldt voor 3 maanden. Voor dit lidmaatschap dient u een bedrag te betalen van 29,90 euro per maand. Kiest u voor een lidmaatschap met een looptijd van 6 maanden, dan ligt het maandelijks te betalen bedrag op 19,90 euro. Wanneer u een lidmaatschap met een looptijd van 12 maanden afsluit ligt de maandelijkse kostprijs op 12,90 euro. Regelmatig wordt bovendien de mogelijkheid aangeboden om in te tekenen op een aanbieding waardoor u een behoorlijk bedrag kunt besparen op uw lidmaatschap.

Mobiel daten

Elite Dating beschikt over een mobiele applicatie waarmee u waar en wanneer u dat maar wenst contact kunt leggen met andere leden. De applicatie is overzichtelijk en biedt u een aantal uitstekende mogelijkheden om gesprekken te voeren met andere leden, nieuwe profielen te ontdekken en ga zo maar door. Wanneer u op zoek bent naar een datingsite waarbij u over de mogelijkheid beschikt om snel en efficiënt te daten door middel van een app zal Elite Dating op dit vlak ongetwijfeld de verwachtingen weten in te lossen.

Uitschrijven

Om u uit te schrijven bij Elite Dating dient u bovenaan op het tandwiel te klikken. Vervolgens dient u aan de linker zijde van het scherm op “Mijn lidmaatschap” te klikken. Helemaal onderaan deze pagina zult u vervolgens de mogelijkheid terugvinden om u uit te schrijven. Wanneer u hier op klikt dient u een reden aan te duiden voor het verwijderen van uw lidmaatschap. Vervolgens dient u nog even uw e-mailadres en wachtwoord in te voeren vooraleer het verwijderen kan worden gefinaliseerd. Nadat alle stappen zijn doorlopen wordt er de melding gegeven dat uw profiel onherroepelijk is verwijderd. U hoeft wat dit betreft dan ook niet bang te zijn dat er persoonlijke gegevens op de website achterblijven.

Voordelen

- De persoonlijkheidstest is even een zure appel om doorheen te bijten bij de registratie, maar het zorgt er wel voor dat het systeem zeer accuraat partnervoorstellen kan doen.

- Elite Dating richt zich in het bijzonder op hoger opgeleide singles. De meer veeleisende single komt hier dan ook beslist aan zijn of haar trekken.

- Uitgebreid en gebruiksvriendelijk systeem dat niet alleen van achter de computer, maar ook met de smartphone en tablet uitstekend kan worden gebruikt.

- Door de jaren heen heeft Elite Dating een groot aantal succesverhalen gerealiseerd wat zorgt voor een waardevolle en betrouwbare basis voor de toekomst.

Nadelen

Elite Dating is een datingsite met een enorm potentieel. Helaas zijn er verschillende minpunten die er voor zorgen dat veel singles niet naar volle tevredenheid van deze datingsite gebruik zullen maken. Het belangrijkste obstakel vormt ongetwijfeld de aanwezigheid van de vele fake profielen. Op het eerste zicht lijkt het ledenbestand van Elite Dating dan zeer uitgebreid te zijn, in de praktijk stellen we ons de vraag of de afweging tussen echte en valse profielen al dan niet positief zou uitdraaien. Bovendien vinden we het jammer dat leden van de datingsite haast verplicht worden om voor een betalend lidmaatschap te kiezen welke bovendien ook nog eens vrij duur is. Alles bij elkaar gezien zijn dit toch enkele nadelen waar u als lid graag rekening mee zult willen houden.

Conclusie

We gaan zeker niet vertellen dat Elite Dating een slechte datingsite is. Voor hoger opgeleide singles die op zoek zijn naar andere vrijgezellen die een hogere opleiding hebben genoten biedt ze zelfs een uitstekende oplossing. Helaas vrezen we dat de aanwezigheid van fake profielen voor velen (terecht) een doorn in het oog zal zijn. Zonder deze fake profielen mag Elite Dating zich zeker en vast meten met de betere datingsites van het land, maar nu is dat ondanks een uitgebreid en gebruiksvriendelijk systeem jammer genoeg niet het geval.

Recensies voor Elite Dating

Wij hebben geen beoordelingen voorr deze datingsite.

Plaats een recensie voor Elite Dating

Dating nieuws
 • Online daten als oudere
  Online daten als oudere
  27-02-2024 lees
 • Vier ook Valentijn en begin nu met online daten
  Vier ook Valentijn en begin nu met online daten
  07-02-2024 lees
 • Pooldaten tijdens geweldig leuke poolavond
  Pooldaten tijdens geweldig leuke poolavond
  29-01-2024 lees
 • Speed dating is weer helemaal in
  Speed dating is weer helemaal in
  03-01-2024 lees
 • Tips voor online dating met de juiste profielfoto
  Tips voor online dating met de juiste profielfoto
  27-12-2023 lees