Relatieplanet

RelatieplanetRelatieplanet behoort tot een van de grootste dating websites in Nederland met een gemiddeld aantal van rond de 1250 nieuwe leden, die zich er dagelijks aanmelden. De bezoekersaantallen lopen per dag dan ook tot in de duizenden en deze personen zijn allemaal op zoek naar een nieuwe partner in het leven.

Let op: Relatieplanet is gestopt en je kunt je hier niet meer aanmelden!

Direct gratis inschrijven bij Relatieplanet

Registratie Relatieplanet

Op de dating website Relatieplanet kun je gratis, snel en simpel het registratieproces voltooien. Het enige wat je eerst hoeft in te vullen zijn je gekozen gebruikersnaam, datum van geboorte, woonplaats en je voorkeur voor een man of vrouw.

Daarna hoeft er maar een webpagina te worden ingevuld, waarin je de gegevens van de burgerlijke staat kunt vermelden, je geloof, kleur van je haar en zo verder. Je kunt deze opties selecteren, zodat het niet al te veel tijd in beslag neemt. Je registratie zal dan ook snel verwerkt kunnen worden. Bij deze website hoef je geen bevestiging via email te geven, maar kun je meteen beginnen.

De homepage van Relatieplanet

Relatieplanet datingsiteNa de gratis registratie beland je op de homepage van Relatieplanet. Hier krijg je de mogelijkheid om je profiel verder aan te vullen en kun een foto van jezelf toevoegen. Verder wordt direct een overzicht geboden van mogelijke matches.

Aan de linkerkant van de homepage is er een selectiebox, zodat het gebruiksvriendelijk navigeren is op deze site. Als je op de homepage bent, wijst alles zich vanzelf, zodat je niet veel tijd kwijt bent aan het zoeken naar de verschillende mogelijkheden, die overigens erg uitgebreid zijn te noemen.

Leden zoeken

Je kunt op veel verschillende manieren zoeken naar andere leden bij Relatieplanet. Hier wordt dan ook veel aandacht aan besteed door de medewerkers van de website, want op een online datingsites is het zoeken naar andere leden het instrument om een geschikte partner te vinden. Je kunt andere leden zoeken door criteria aan te vinken zoals de leeftijd en woonplaats.

Er is een standaard zoekfunctie beschikbaar, maar het is ook mogelijk om gebruik te maken van de meer uitgebreide zoekfunctie, zodat je bij wijze van spreken alle leden kunt selecteren, die van voetbal houden, niet roken, casual gekleed zijn, geen geloof hebben en blond haar hebben.

Contact leggen

Als je contact wil leggen met een van de andere leden op Relatieplanet, heb je daarvoor meerdere opties. Je kunt bijvoorbeeld een priveberichtje verzenden, maar ook direct chatten of gebruik maken van de webcam tijdens het chatten. Een leuke optie is om direct met elkaar via de telefoon in contact te komen via de website en tegen betaling. Voordeel is dat je op deze manier anoniem belt, zonder dat je eigen telefoonnummer bekend wordt.

Er zijn opties om leden toe te voegen aan je eigen favorieten op gebruik maken van de mogelijkheid om een interessehartje te verzenden. Daarmee kan je iemand laten weten geinteresseerd te zijn in het profiel van de persoon.

Single partys

RelatieplanetRelatieplanet heeft een bijzondere activiteit en dat is het organiseren van persoonlijke single party's. Deze feesten zijn vaak al ver van te voren uitverkocht en elke party wordt dan ook op een spetterende locatie georganiseerd. Tijdens de feesten wordt het entertainment tot in de puntjes verzorgd. Een leuke extra mogelijkheid om een nieuwe partner in levende lijve te ontmoeten.

Magazine Relatieplanet

De website heeft ook een speciaal magazine op de website beschikbaar, waar onder meer artikelen worden geplaatst met tips voor het daten en de laatste nieuwtjes. Ook worden hierin succesverhalen van andere leden beschreven en kun je een mening geven door de polls in te vullen. Ook worden leden uitgelicht, die op zoek zijn naar een nieuwe partner.

Conclusie Relatieplanet

Relatieplanet.nl is een van de websites die veel mogelijkheden biedt voor haar leden en een overzichtelijke website bieden, zodat leden op een simpele manier alle opties kunnen gebruiken. Een echte aanrader tussen de websites voor online dating met een grote kans op succes als je van alle mogelijkheden gebruik maakt.

Recensies voor Relatieplanet

Relatieplanet is beoordeeld 3/5 gebasseerd op 6 reviews.

Wij hebben 6 beoordelingen voor deze datingsite.

4 sterren
4/5 beoordeling

Relatieplanet werd mij aangeraden door een vriendin, ik was al jaren gescheiden en zag een relatie eigenlijk wel weer eens zitten. Gelijk bij haar thuis ingeschreven en eens gratis geprobeerd... na een paar dagen besloten voor een maandje te betalen, heb erg leuke chats gehad. Nog geen date gehad, maar de site werkt makkelijk en er zijn heel veel leuke mannen te vinden!

Over Relatieplanet 30.05.14
5 sterren
5/5 beoordeling

Ik vind Relatieplanet een fijne datingsite. Voordat je je hier gaat aanmelden moet je goed bedenken dat het een hele drukke site is! Ik was een beetje overdonderd van alle reacties welke ik kreeg en wou er bijna meteen weer afgaan. Uiteindelijk een avondje ervoor gezeten en de leukste reacties eruit gepikt, toevallig vanavond een 3e date met een leuke man!!

Over Relatieplanet 04.12.14
4 sterren
4/5 beoordeling

Op TV een reclame gezien van RelatiePlanet en ik dacht bij mezelf, ga ik eens proberen! Aangemeld en uiteindelijk besloten om voor een maand betaald lidmaatschap af te sluiten. Heel erg veel profielen, echter is het wel lastig om te zien wie een betaald lid is en welke niet.

Over Relatieplanet 30.04.15
2 sterren
2/5 beoordeling

Ik ben helas minder tevreden over Relatieplanet. Voor mijn leeftijdsgroep (20 jaar oud) is er weinig te beleven. De leden zijn vaak niet betalend en kunnen mijn berichtjes dan ook niet lezen. Daarnaast is de prijs behoorlijk hoog en het ledenaantal gigantisch. Ik ga liever voor een wat kleinere site, Pepper ga ik eens uitproberen denk ik...

Over Relatieplanet 17.09.15
3 sterren
3/5 beoordeling

Relatieplanet... Tsjah... de site lijkt erg druk maar de chat is best wel leeg. Toch lijkt de site de laatste tijd een beetje leeg te lopen, veel dezelfde matches en gezichten als maanden terug. Als er dan een nieuwe dame op de site komt lijkt het wel alsof alle mannen erbovenop duiken en dat ze gek van alle aandacht wordt. Daarnaast hoorde ik van een vriend die wat naars had meegemaakt dat de helpdesk van Relatieplanet vrijwel altijd de kant van de vrouw kiest... Hij was bedonderd maar zijn account was geblokkeerd!

Over Relatieplanet 01.05.16
2 sterren
2/5 beoordeling

Was altijd leuke en overzichtelijke site, zie ook dat boven staande revieuws van 2014 en 2015 zijn dus nog van de "oude"leuke en makkelijke overzichtelijke site ,met leuke opties. Maar is echt niets meer van over.Staat ook niet meer in de lijst bij beste dating sites 2021 !

Over Relatieplanet 27.04.21

Plaats een recensie voor Relatieplanet

Dating nieuws
 • Online daten als oudere
  Online daten als oudere
  27-02-2024 lees
 • Vier ook Valentijn en begin nu met online daten
  Vier ook Valentijn en begin nu met online daten
  07-02-2024 lees
 • Pooldaten tijdens geweldig leuke poolavond
  Pooldaten tijdens geweldig leuke poolavond
  29-01-2024 lees
 • Speed dating is weer helemaal in
  Speed dating is weer helemaal in
  03-01-2024 lees
 • Tips voor online dating met de juiste profielfoto
  Tips voor online dating met de juiste profielfoto
  27-12-2023 lees