50Liefde

50liefdeHeel wat 50plussers kiezen er vandaag de dag voor om hun liefdesgeluk niet meer te gaan zoeken op café of op speciale avonden voor vrijgezellen. In plaats daarvan gaan ze zich registreren op een datingsite als 50liefde. Deze datingsite is speciaal in het leven geroepen om de actieve en vrijgezellen 50plussers met elkaar in contact te brengen. Het feit dat deze datingsite een dergelijke, specifieke doelgroep aanspreekt zorgt er voor dat de slaagkansen ook zeer aanzienlijk zijn. Bent u als actieve 50plusser ook op zoek naar een leuke man of een fijne vrouw om een relatie mee te beginnen? Wij laten u alvast graag kennismaken met de mogelijkheden die de datingsite 50liefde voor u in petto heeft.

Direct gratis inschrijven bij 50Liefde

Betrouwbaarheid

Laat ons in eerste instantie even kijken naar de betrouwbaarheid van 50liefde. De datingsite heeft er voor gezorgd dat haar leden op een zeer degelijke privacy kunnen rekenen. Dit wil zeggen dat de profielen goed worden afgeschermd van de zoekmachines en u ook niet zomaar ongevraagd ergens op de homepagina of iets dergelijks kunt verschijnen. Alleen leden die daadwerkelijk over een account beschikken en zijn aangemeld kunnen dus uw profiel bekijken.

Met het beschermen van de privacy van de gebruikers zit het dus zeker en vast wel goed, maar helaas moeten we ook een negatief punt aanhalen. We zien het tegenwoordig natuurlijk bijzonder vaak, maar ook bij 50liefde komt u helaas niet onder de fake profielen uit. Nadat we ons hebben aangemeld konden we meteen vaststellen dat er gebruik wordt gemaakt van verschillende fake profielen die enkel en alleen zijn bedoeld om bij leden het idee te wekken dat er heel wat nieuwe leden bijkomen terwijl die toevloed een stuk beperkter is dan u verwacht.

Bovendien is het mogelijk dat u net een betalend abonnement wenst af te sluiten omdat een profiel van een fake lid u wel aanspreekt. Het spreekt voor zich dat dit niet echt de bedoeling is en het u alleen maar geld kan kosten. Hoewel er ook heel wat echte en leuke leden op 50liefde zijn terug te vinden is de aanwezigheid van toch heel wat fake profielen een nadeel om rekening mee te houden.

Inschrijven

50liefde datingsiteU inschrijven bij de datingsite 50liefde is zeer eenvoudig. Op de homepagina van de datingsite ziet u namelijk een vakje staan waarin staat te lezen; “Meld u gratis aan!”. In dit venster dient u aan te geven of u een man of een vrouw bent en ook of u een man of een vrouw zoekt. Bovendien dient u nog een gebruikersnaam in te voeren om verder te gaan naar de volgende fase. Vervolgens moet u namelijk uiteraard nog uw e-mailadres invoeren en een wachtwoord kiezen. Heeft u dit doorlopen, dan ontvangt u een e-mail welke u dient te bevestigen en wordt er u gevraagd om uw profiel in te vullen.

De profielinformatie welke u dient in te voeren is slechts deels verplicht. Verplichte informatie is onder meer uw geboortedatum, het land en de provincie waarin u woonachtig bent, uw opleidingsniveau en of u al dan niet kinderen heeft. De andere helft van uw profiel kunt u natuurlijk ook invullen, maar dit is geen vereiste. Wanneer u deze stappen heeft doorlopen wordt er u nog wat meer gevraagd. Zo moet u nog iets over uzelf vertellen, moet u aangeven naar welke persoon u precies op zoek bent en dienen er een aantal hobby's en interesses te worden aangekruist. Heeft u dit allemaal gedaan en heeft u een profielfoto gekozen, dan krijgt u uiteindelijk toegang tot het ledengedeelte.

Kosten

Ondanks het feit dat inschrijven gratis is moet het gezegd dat u als lid bijna wordt verplicht om één van de premium abonnementen af te sluiten. De manier waarop deze abonnementen zijn opgezet is toch wel een beetje vreemd. Hoe langer het premium abonnement loopt, des te meer mogelijkheden u krijgt voorgeschoteld. Dit wil evenwel zeggen dat u verplicht bent om voor het meest uitgebreide pakket een abonnement af te sluiten met een looptijd van 12 maanden. Het meest beperkte pakket kan worden afgesloten voor 3 maanden.

Het eerste premium abonnement heeft een looptijd van 3 maanden en kost 29,99 euro per maand. Met dit abonnement kunt u berichten uitwisselen en worden alle foto's beschikbaar. Van zodra u echter ook maar enige garantie wenst op een leuk contact met (echte!) leden dient u voor één van de twee andere pakketten te kiezen. Het abonnement met een looptijd van 6 maanden biedt u een contactgarantie van 80 procent en kost 24,99 euro per maand. Wilt u 100 procent contactgarantie hebben? Dan bent u verplicht om te kiezen voor de 12-maanden versie welke u 17,99 euro per maand kost.

Mobiel daten

50liefde heeft op moment van schrijven geen app. Ondanks het ontbreken van een app is het wel gewoon mogelijk om u mobiel aan te melden en bijvoorbeeld de ontvangen berichten te controleren. Ook wanneer u even wenst na te gaan welke nieuwe leden er zich op de datingsite hebben aangemeld is dit perfect mogelijk. Het moet wel gezegd dat het design op een smartphone niet altijd even goed tot haar recht komt. Dit heeft alles te maken met het feit dat er vrij veel op het beeldscherm wordt weergegeven waardoor het soms wat onoverzichtelijk wordt. Toch is 50liefde perfect te gebruiken met een smartphone of tablet.

Uitschrijven

Wanneer u zich wenst uit te schrijven bij 50liefde is dit op vrij eenvoudige wijze mogelijk. U gaat wanneer u bent ingelogd helemaal bovenaan naar “Mijn account”. Vervolgens klikt u op instellingen en lidmaatschap om daarmee helemaal naar onderaan de pagina te scrollen. Hier kunt u klikken op “Verwijderd mijn profiel” waarna u verplicht een reden dient aan te duiden. Indien u vervolgens uw verwijdering heeft bevestigd ontvangt u een e-mail waarin u nog even op de link dient te klikken. Vervolgens is uw profiel definitief verwijderd en bent u geen lid meer van de datingsite 50liefde.

Voordelen

- Matchgame zorgt er voor dat u snel kunt aangeven welke leden u wel en welke u vooral niet ziet zitten.

- Het systeem van 50liefde is zeer gebruiksvriendelijk waardoor werkelijk alle 50plussers er zonder enig probleem mee uit de voeten zullen kunnen.

- 50liefde richt zich op een specifieke doelgroep waardoor de kans op een succesvolle date veel groter is in vergelijking met de meer algemene datingsites.

- Een app mag dan wel niet beschikbaar zijn, de mobiele website van 50liefde maakt het toch zonder probleem mogelijk om te chatten, nieuwe leden te bekijken, etc.

Nadelen

Er mogen dan wel verschillende interessante voordelen verbonden zijn aan de datingsite 50liefde, er zijn ook enkele nadelen waar u graag rekening mee zult willen houden. Het feit dat er een betalend abonnement wordt aangeboden is vrij normaal, maar de manier waarop dit gebeurt zal voor veel potentiële leden met recht en rede een brug te ver zijn. Wanneer u contactgarantie wenst bent u namelijk verplicht om voor de 6 of 12 maanden formule te kiezen en ondanks het feit dat de prijs per maand wordt aangegeven bent u toch een behoorlijke som geld kwijt. Tel daar bij op dat er in het ledenbestand overduidelijk ook heel wat fake profielen zijn terug te vinden en dit zijn toch niet onaanzienlijke nadelen die de vreugde bij gebruikers aanzienlijk kan temperen.

Conclusie

Steeds meer 50plussers geven te kennen dat ze via het internet op zoek gaan naar een leuke partner. Dat is natuurlijk erg leuk, maar er zijn toch enkele valkuilen waar men rekening mee dient te houden. Het systeem van 50liefde is zeker niet slecht en er maken heel wat leuke singles deel uit van het ledenbestand, maar het feit dat er tevens gebruik wordt gemaakt van fake profielen is toch een beetje (en terecht) een doorn in het oog van heel wat singles. Bovendien zijn de abonnementen vrij duur en bent u haast verplicht om er één af te sluiten voor 6 of 12 maanden wanneer u contactgarantie wenst. Als 50plusser kan het dus interessant zijn om u aan te melden bij 50liefde, maar sta zeker ook even stil bij de nadelen zoals aangegeven in deze review.

Recensies voor 50Liefde

50Liefde is beoordeeld 3/5 gebasseerd op 1 review.

Wij hebben 1 beoordelingen voor deze datingsite.

3 sterren
3/5 beoordeling

Ik vind dit best een leuke site en kon gemakkelijk (ondanks mijn leeftijd) mijn weg vinden. Het spreekt voor zich en het sturen van berichtjes is makkelijk, er komt alleen lang niet altijd een antwoord. Dat kan door de site komen of wellicht omdat er geen interesse is.

Over 50Liefde 16.01.22

Plaats een recensie voor 50Liefde

Dating nieuws
 • Online daten als oudere
  Online daten als oudere
  27-02-2024 lees
 • Vier ook Valentijn en begin nu met online daten
  Vier ook Valentijn en begin nu met online daten
  07-02-2024 lees
 • Pooldaten tijdens geweldig leuke poolavond
  Pooldaten tijdens geweldig leuke poolavond
  29-01-2024 lees
 • Speed dating is weer helemaal in
  Speed dating is weer helemaal in
  03-01-2024 lees
 • Tips voor online dating met de juiste profielfoto
  Tips voor online dating met de juiste profielfoto
  27-12-2023 lees