Teleurstellingen van online daten

Teleurstellingen van online daten

Online daten is bijna het tegenovergestelde van ‘normaal’ daten. Dit is niet altijd even simpel. Iemand kan op het internet heel erg leuk zijn en je kunt met iemand een hele ‘internetband’ opbouwen. Tot je diegene in het echt ontmoet… Dit is een grote teleurstelling.
DatingZoeker.nl  heeft een lijst opgesteld met de grootste teleurstellingen van het online daten.

Teleurstelling 1: je krijgt geen reactie op jouw bericht
Probeer het niet persoonlijk op te vatten of het te zien als een afwijzing. Als je online date moet je ertegen kunnen dat niet al jouw berichtjes beantwoord worden. Het kan komen doordat je misschien niet actief genoeg bent op de website. Probeer wat actiever te zijn en bekijk eens wat vaker de profielen. Het kan ook komen doordat diegene waar je contact mee hebt gezocht, een ander iemand gevonden heeft waar hij liever mee spreekt. Het uitblijven van een reactie is niet altijd negatief. Al komt het wel vaak zo over. Het ligt niet aan jou! Jij hebt contact gezocht, dus jij hebt de eerste stap gezet. Als de andere persoon niet reageert, dat is dan zijn of haar probleem.

Teleurstelling 2: de echte ontmoeting valt tegen
Één van de meeste teleurstellingen is toch wel dat de date ‘in real life’ tegenvalt. Ook deze teleurstelling kan je niet voorkomen. Maar zoals veel dingen: ervaring leert. Je weet in vervolg wat je wel en niet aan iemand moet vragen om erachter te komen wie die persoon werkelijk is. Denk er ook aan om zelf teleurstellingen te voorkomen. Doe jezelf ook niet beter of mooier voor dan dat je werkelijk bent.

Teleurstelling 3: er wordt bijna niet op je profiel gereageerd
Deze teleurstelling kan aan twee dingen liggen. Is je profiel wel origineel genoeg of val je weg tussen alle anderen? Zorg ervoor dat je profiel eruit springt.
Ook kan het liggen dat je je matches te streng hebt afgesteld. Ben je écht op zoek naar een man van 1.87m, een baan als advocaat en die politiek links georiënteerd is? Het zou zonde zijn als je de man van je leven misloopt omdat diegene 1.90 is…


Dating nieuws
 • Vier het Singles Masquerade Ball mee met Relatieplanet
  Vier het Singles Masquerade Ball mee met Relatieplanet
  19-02-2018 lees
 • Singles matchen op basis van muziekvoorkeur
  Singles matchen op basis van muziekvoorkeur
  12-02-2018 lees
 • Win een leuke date op Valentijnsdag
  Win een leuke date op Valentijnsdag
  05-02-2018 lees
 • Unieke reis voor singles naar Curaçao
  Unieke reis voor singles naar Curaçao
  22-01-2018 lees
 • Virtuele coach helpt single bij vinden van date
  Virtuele coach helpt single bij vinden van date
  15-01-2018 lees