Eerste date duurt te lang

Eerste date duurt te lang

Singles nemen vaak ruim de tijd voor hun eerste date, al oordelen ze erg snel over de persoon waarmee ze daten. 87% van de eerste dates duren zo’n anderhalf uur, terwijl 38% van deze mensen al binnen 10 minuten weet of het potentie heeft. Als één van de twee het niks vindt, wordt dat vaak pas aan het eind van de date verteld. Dit kwam voort uit onderzoek van een online magazine.

Alhoewel het oordeel al snel gemaakt wordt, is een eerste date vaak erg uitgebreid en wordt er ook veel aandacht aan besteed. Vaak duurt zo’n date een hele avond. Voor de eerste kennismaking neemt 34% van de singles meer dan twee uur de tijd. 33% zegt wel te weten of hun date potentie heeft ja of nee binnen twee uur. Ongeveer 20% zegt dit binnen anderhalf uur al te weten. Bij maar 1% van de dates duurt de eerste kennismaking minder dan een half uur.

15% van de mensen zegt bij de eerste ontmoeting al te weten of het wat kan worden. 25% neemt daar iets meer de tijd voor, namelijk tien minuten. Nog eens 25% van de singles doet dit binnen een half uur. De overige 35% zegt pas aan het eind van de date te weten hoe hij erover denkt. Grappig detail: 22% van de ondervraagden heeft tijdens de eerste date een condoom op zak.

Daten is niet altijd succesbol. Bij een date wat niet werkt, volgt er altijd een moment van afwijzing. Deze afwijzing gebeurt op verschillende manieren: 56% van de ondervraagden zegt dit meteen na afloop van de date te doen. 29% doet dit liever via een telefoontje of een email. 7% stuurt een smsje en 8% laat helemaal niets meer van zich horen en neemt geen contact meer op.


Dating nieuws
 • Date via Ourtime van Lexa voor jonge 50plussers
  Date via Ourtime van Lexa voor jonge 50plussers
  25-06-2018 lees
 • Sprookjesdate via Lexa
  Sprookjesdate via Lexa
  18-06-2018 lees
 • Wadlopen naar Ameland met Relatieplanet
  Wadlopen naar Ameland met Relatieplanet
  11-06-2018 lees
 • Dubbele kans succesvol online daten bij Pepper
  Dubbele kans succesvol online daten bij Pepper
  04-06-2018 lees
 • Tips van Relatieplanet voor ideale date mindset
  Tips van Relatieplanet voor ideale date mindset
  28-05-2018 lees