Op zoek naar de knapste

Op zoek naar de knapste

Wat doen de meeste mensen op een datingsite? Op zoek gaan naar een geliefde, zou het antwoord van velen zijn. Maar dit is niet het geval. Rianne Kaptijn, onderzoeker en psycholoog aan de Universiteit van Twente, heeft onderzoek gedaan. De uitkomst van dit onderzoek is dat de meeste mensen op zoek zijn naar de mooiste man of vrouw die op de datingsite staan.
Rianne Kaptijn bestudeerde 6000 heteroseksuele mensen op een datingsite.

De meeste daters zijn op zoektocht naar de knapste man of de mooiste vrouw die op de site te vinden is. Het uiterlijk van diegene die op zoek is, heeft daar niks mee te maken. De singles hebben een motto: “hoe knapper, hoe leuker”.
De vrouwelijke singles zijn nog iets kieskeuriger dan het mannelijke volk. Mannen die op zoek zijn naar vrouwen die knapper zijn dan henzelf, maken weinig kans. Al is het overgrote deel van de mannen tóch op zoek naar de knapste vrouw, met grote teleurstellingen als gevolg. Voor deze single mannen is het logischer om op zoek te gaan naar even knappe vrouwen, of misschien zelfs wel vrouwen die iets minder aantrekkelijk is.

Hoe mannen en vrouwen hun potentiële date beoordelen, ligt aan hun eigenschappen. Ze vergelijken de eigenschappen van hun date met die van zichzelf. Is diegene die opzoek is juist erg slank gebouwd, dan is een steviger postuur een afknapper.

Rianne Kaptijn ontdekte dat deze manier van beoordelen vaak gehanteerd wordt. Vrouwen willen bijvoorbeeld geen lager opgeleide man dan zijzelf. Mannen knappen af op een vrouw die een minder sociaal leven heeft dan hemzelf. Mannen waarderen het ook niet als de vrouw meer bedpartners heeft gehad dan hij heeft gehad.


Dating nieuws
 • Date via Ourtime van Lexa voor jonge 50plussers
  Date via Ourtime van Lexa voor jonge 50plussers
  25-06-2018 lees
 • Sprookjesdate via Lexa
  Sprookjesdate via Lexa
  18-06-2018 lees
 • Wadlopen naar Ameland met Relatieplanet
  Wadlopen naar Ameland met Relatieplanet
  11-06-2018 lees
 • Dubbele kans succesvol online daten bij Pepper
  Dubbele kans succesvol online daten bij Pepper
  04-06-2018 lees
 • Tips van Relatieplanet voor ideale date mindset
  Tips van Relatieplanet voor ideale date mindset
  28-05-2018 lees