Double dating nieuwe trend?

Double dating nieuwe trend?

Double dating is nog geen nieuwe vorm van online dating, maar heeft wel aspecten in zich om uit te groeien tot een online dating site. Amerikaanse onderzoekers hebben onderzoek gedaan naar het geheim van het huwelijk. En wel het geheim van een lang en gelukkig huwelijk, want daar draait het natuurlijk allemaal om.

Aan het onderzoek hebben 123 stellen meegedaan, maar ook aan 58 gescheiden personen en 122 personen die een relatie hebben vragen gesteld. Het bleek dat elk van de koppels gemiddeld elk vijf andere paren kenden, waarmee tijd werd doorgebracht. Veertig procent van de koppels hecht waarde aan deze vriendschappen, maar 39 procent vond de vriendschap met een ander koppel minder van belang. Wat dit nu met online dating of double dating te maken heeft zal zo duidelijk worden.

Singles zijn vaak op zoek naar een partner via online dating, maar ook partners hebben behoefte om met andere mensen vriendschappen aan te gaan. Dat kan dus in de vorm van double dating, waarbij het ene koppel vriendschappelijk omgaat met een ander paar. Of met meerdere koppels, want het schijnt dat je met het ene paar vaker emoties deelt en met een ander stel liever activiteiten onderneemt.

Het double dating wordt in elk geval aangemoedigd door professor Greif. Deze professor laat weten dat het belangrijk is om met andere paren om te gaan, want een ander stel kan beschouwd worden als een spiegel. Je leert de manier kennen van hoe ze met elkaar omgaan en hoe het andere stel onderhandelt over bepaalde zaken. Double dating kan echter ook een risico betekenen en dat is dat er twee personen van de verschillende stellen met elkaar een verhouding beginnen. Dat gevaar is natuurlijk niet aanwezig bij online dating door singles, maar die moeten weer met andere zaken rekening houden.


Dating nieuws
 • Bezoek met singles de Lion King met Lexa
  Bezoek met singles de Lion King met Lexa
  22-04-2019 lees
 • Aantrekkelijke korting voor Relatieplanet abonnement
  Aantrekkelijke korting voor Relatieplanet abonnement
  15-04-2019 lees
 • Nieuwe campagne Ourtime online daten voor vijftigplussers
  Nieuwe campagne Ourtime online daten voor vijftigplussers
  08-04-2019 lees
 • Volg de workshop Hoe leg ik contact
  Volg de workshop Hoe leg ik contact
  01-04-2019 lees
 • Van single naar samen online training
  Van single naar samen online training
  25-03-2019 lees