Japanse vermoordde mannen na online dating

Japanse vermoordde mannen na online dating

De 34-jarige Japanse Kanae Kijima is veroordeeld tot de doodstraf. De vrouw met de bijnaam Zwarte Weduwe is schuldig bevonden aan de moorden op drie mannen, die zij via online dating heeft ontmoet.

De seriemoordenares leerde haar slachtoffers via online dating kennen. Na de eerste ontmoeting met de latere slachtoffers was de vrouw er alles aan gelegen om de nieuwe partner zo veel mogelijk geld afhandig te maken. Het laatste slachtoffer was een 41-jarige man, die  voor een bedrag van ruim 40.000 euro door Kanae Kijima werd opgelicht. Dit slachtoffer kreeg eerst een zwaar verdovingsmiddel door zijn eten, waarna de Japanse hem in een huurauto heeft verstikt met uitlaatgassen. Ook de andere mannen zijn op een soortgelijke wijze om het leven gebracht, waarbij er uiteindelijk sprake was van overlijden door koolmonixide.

De vrouw sloeg overigens pas telkens toe nadat de slachtoffers haar het geld terugvroegen. De moorden werden volgens de rechter gepleegd, zodat de Japanse in staat bleef om een luxe leven te leiden. De andere slachtoffers zijn een man van 53 jaar en een man van 80 jaar, van wie zij eveneens grote sommen geld afhandig heeft gemaakt.

Overigens maakte de Japanse veelvuldig gebruik van de online dating sites, waarbij niet alle potentiële levenspartners om het leven zijn gebracht. De vrouw hield zich namelijk ook bezig met andere zwendelpraktijken. Via dating sites maakte zijn zich zelf kenbaar als therapeute of huishoudster. De Japanse richtte haar pijlen vooral op eenzame mannen van middelbare leeftijd. In totaal zou de vrouw een bedrag van 1,7 miljoen euro met haar oplichtingpraktijken via online dating en andere wegen verdiend hebben.

Kanae Kijima gaat in beroep tegen de uitspraak, waarin zij de doodstraf opgelegd heeft gekregen.


Dating nieuws
 • Herfstactie en cocktail workshops bij Relatieplanet
  Herfstactie en cocktail workshops bij Relatieplanet
  07-10-2019 lees
 • Online dating populair onder senioren en ouderen
  Online dating populair onder senioren en ouderen
  16-09-2019 lees
 • Lexa event met opbrengst voor Hartstichting
  Lexa event met opbrengst voor Hartstichting
  02-09-2019 lees
 • Zomerkriebels promotie in augustus bij datingsite Pepper
  Zomerkriebels promotie in augustus bij datingsite Pepper
  19-08-2019 lees
 • Coaching Workshop voor mannen om contact te leren leggen
  Coaching Workshop voor mannen om contact te leren leggen
  05-08-2019 lees