Jonge mannen zoeken oudere vrouwen bij online dating

Jonge mannen zoeken oudere vrouwen bij online dating

Het is een opmerkelijk verschijnsel, maar tegenwoordig lijkt het erop dat het vooral de jonge mannen zijn, die bij online dating op zoek gaan naar een oudere vrouw. Daar waar de oudere mannen hun voorkeur vaak laten uitgaan naar een jongere dame is dat bij jonge mannen dus net andersom. Het gaat dan vooral om mannen boven de leeftijd van 30 jaar, die het liefst een date hebben met een oudere vrouw.

Bovenstaande informatie komt voort uit een onderzoek, dat is uitgevoerd door een online dating site, namelijk Datingdoctors.nl. Ongeveer zestig procent van de deelnemers aan het onderzoek heeft laten weten het liefst met een vrouw te daten, die tien jaar ouder is. Overigens geeft 71 procent wel aan, dat de voorkeur bij een serieuze liefdesrelatie wel uitgaat naar een jongere vrouw.

Het lijkt erop dat de jonge mannen het gewoon spannend vinden om te daten met een oudere en rijpere vrouwe. Een rijpe vrouw is seksueel bewust en heeft ook meer ervaring op seksueel gebied. Dat spreekt de jongere mannen waarschijnlijk het meeste aan als de voorkeur uitgaat naar een date met een oudere vrouw. Maar als een date tot een relatie leidt, dan voelen de jongemannen zich wel weer prettiger met een vrouw van hun eigen leeftijd of iets jongere vrouw. Dus wat dat betreft zijn er zeker wel verschillen tussen het opbouwen van een relatie en het hebben van een leuke date.

Hoe het zit met de vrouwen, die aan online dating doen en een voorkeur hebben voor jongere of oudere mannen is niet bekend geworden. Dat is namelijk tijdens het onderzoek niet aan de orde gesteld.


Dating nieuws
 • Valentijnsactie nog geldig bij Relatieplanet
  Valentijnsactie nog geldig bij Relatieplanet
  18-02-2019 lees
 • Speeddaten in tram in Amsterdam
  Speeddaten in tram in Amsterdam
  11-02-2019 lees
 • Kennismakingsactie bij eMatching
  Kennismakingsactie bij eMatching
  04-02-2019 lees
 • Gezellige borrel met singles in Utrecht
  Gezellige borrel met singles in Utrecht
  28-01-2019 lees
 • Gratis reageren actie verlengd bij Pepper
  Gratis reageren actie verlengd bij Pepper
  21-01-2019 lees