Single moeders populair bij online dating

Single moeders populair bij online dating

Single moeders met opgroeiende kinderen zijn vaak in de veronderstelling, dat zij bij online dating minder kans maken dan kinderloze vrijgezellen. Maar dat blijkt een onjuiste gedachte te zijn.

Uit een door de online dating website Relatieplanet.nl gehouden online enquête is namelijk gebleken, dat ruim 62 procent van de vrijgezellen heeft laten weten singles met kinderen leuk te vinden. Als de tijd er rijp voor is, vindt deze groep het aantrekkelijk om singles met kinderen te ontmoeten. Aan de online enquête hebben 2500 singles meegedaan, zodat er van een representatief beeld gesproken kan worden.

Overigens bestaat ongeveer de helft van de deelnemers uit singles, die zelf kinderen hebben. Daarvan geeft 93 procent aan, dat het belangrijk is, dat de toekomstige levenspartner wel goed met de kinderen overweg moet kunnen. Dat geldt ook voor het ontmoeten van andere singles met kinderen, waarbij de deelnemers hebben aangegeven daarmee een goede verstandhouding te willen opbouwen.

Zestig procent van de deelnemers laat weten, dat het ontbreken van een band tussen de nieuwe partner en thuiswonende kinderen zeker een reden kan zijn om de relatie te beëindigen. Bijna een kwart geeft aan het ook belangrijk te vinden, dat er met uitwonende kinderen een goed verstandhouding wordt opgebouwd.

Van de vrouwen geeft bijna dertig procent aan bereid te zijn om klaar te staan voor de kinderen van de partner. Het percentage van de mannen ligt met 43 procent aanzienlijk hoger. Verder kwam uit het onderzoek van de online dating website naar voren, dat jonge singles graag op zoek gaan naar een partner met jonge kinderen. En oudere singles vinden het prettig om een nieuwe levenspartner te ontmoeten met ouderen kinderen.


Dating nieuws
 • Winterweekend Ameland voor singles
  Winterweekend Ameland voor singles
  14-01-2019 lees
 • Online video speeddaten via Relatieplanet
  Online video speeddaten via Relatieplanet
  07-01-2019 lees
 • Pepper training van single naar samen
  Pepper training van single naar samen
  24-12-2018 lees
 • Relatieplanet populairste datingsite 2018
  Relatieplanet populairste datingsite 2018
  17-12-2018 lees
 • Singles geven voorkeur aan datingprofiel met diepgang
  Singles geven voorkeur aan datingprofiel met diepgang
  10-12-2018 lees