Single moeders populair bij online dating

Single moeders populair bij online dating

Single moeders met opgroeiende kinderen zijn vaak in de veronderstelling, dat zij bij online dating minder kans maken dan kinderloze vrijgezellen. Maar dat blijkt een onjuiste gedachte te zijn.

Uit een door de online dating website Relatieplanet.nl gehouden online enquête is namelijk gebleken, dat ruim 62 procent van de vrijgezellen heeft laten weten singles met kinderen leuk te vinden. Als de tijd er rijp voor is, vindt deze groep het aantrekkelijk om singles met kinderen te ontmoeten. Aan de online enquête hebben 2500 singles meegedaan, zodat er van een representatief beeld gesproken kan worden.

Overigens bestaat ongeveer de helft van de deelnemers uit singles, die zelf kinderen hebben. Daarvan geeft 93 procent aan, dat het belangrijk is, dat de toekomstige levenspartner wel goed met de kinderen overweg moet kunnen. Dat geldt ook voor het ontmoeten van andere singles met kinderen, waarbij de deelnemers hebben aangegeven daarmee een goede verstandhouding te willen opbouwen.

Zestig procent van de deelnemers laat weten, dat het ontbreken van een band tussen de nieuwe partner en thuiswonende kinderen zeker een reden kan zijn om de relatie te beëindigen. Bijna een kwart geeft aan het ook belangrijk te vinden, dat er met uitwonende kinderen een goed verstandhouding wordt opgebouwd.

Van de vrouwen geeft bijna dertig procent aan bereid te zijn om klaar te staan voor de kinderen van de partner. Het percentage van de mannen ligt met 43 procent aanzienlijk hoger. Verder kwam uit het onderzoek van de online dating website naar voren, dat jonge singles graag op zoek gaan naar een partner met jonge kinderen. En oudere singles vinden het prettig om een nieuwe levenspartner te ontmoeten met ouderen kinderen.


Dating nieuws
 • Lenteactie met korting bij Relatieplanet
  Lenteactie met korting bij Relatieplanet
  18-03-2019 lees
 • Pepper herhaalt succesvolle actie met verdubbelaar
  Pepper herhaalt succesvolle actie met verdubbelaar
  11-03-2019 lees
 • Leuke events in maart voor singles
  Leuke events in maart voor singles
  04-03-2019 lees
 • Eten met singles in Foodhall Mout
  Eten met singles in Foodhall Mout
  25-02-2019 lees
 • Valentijnsactie nog geldig bij Relatieplanet
  Valentijnsactie nog geldig bij Relatieplanet
  18-02-2019 lees