Online dating netwerk Skout moet wereld veroveren

Online dating netwerk Skout moet wereld veroveren

De applicatie Skout biedt singles met een smartphone de mogelijkheid om te flirten en te daten. De app is snel populair geworden, want er komen elke dag maar liefst veertigduizend nieuwe gebruikers bij. Christian Wikilund is de ceo en heeft plannen om een sociaal netwerk voor online dating te bouwen, die wereldwijd gebruikt moet worden. De omvang zou de vormen van Twitter en Facebook moeten aannemen.

Op dit moment vormt online dating ongeveer twintig procent van de activiteiten van Skout, zodat er nog alle ruimte is om door te groeien. De app kan bijvoorbeeld ook gebruikt worden om nieuwe vrienden te maken. Skout heeft inmiddels extra investeringsgeld bij elkaar verzameld ten bedrage van 22 miljoen dollar. Dat geld zal gebruik worden om verder uit te groeien op de markt van sociale netwerken en online dating.

Skout is al gestart in 2007, maar lange tijd niet in echt in het nieuws geweest. Sinds 2011 is er echter een stijgende lijn waarneembaar in het gebruik van de online dating app. Een jaar eerder werden er nog maar dertig miljoen berichten op maandbasis uitgewisseld en dat aantal is al gestegen tot 425 miljoen maandelijkse berichten. Het investeringsgeld zal onder meer gebruikt worden om nieuwe gebruikers aan te trekken, zoals mensen, die voor het eerst online komen met de smartphone.

Het doel van de app is heel eenvoudig. Het gaat om nieuwe vrienden ontdekken, andere singles ontmoeten en nieuwe plaatsen te ontdekken. Het succes van de Skout app staat of valt natuurlijk met het aantal gebruikers.


Dating nieuws
 • Als single met vrienden naar Lexa events
  Als single met vrienden naar Lexa events
  13-08-2018 lees
 • Online dating of niet voor 3 miljoen singles in Nederland
  Online dating of niet voor 3 miljoen singles in Nederland
  06-08-2018 lees
 • Succesvol daten bij Lexa
  Succesvol daten bij Lexa
  23-07-2018 lees
 • Bezoek met andere singles Theaterfestival De Parade
  Bezoek met andere singles Theaterfestival De Parade
  16-07-2018 lees
 • Ga speeddaten via Lexa en ontmoet de leukste singles
  Ga speeddaten via Lexa en ontmoet de leukste singles
  09-07-2018 lees