Uit eten blijft populair bij online dating

Uit eten blijft populair bij online dating

Als singles elkaar ontmoeten via online dating en het komt tot een eerste afspraakje, dan wordt nog altijd de voorkeur gegeven aan uit eten gaan. Elkaar ontmoeten in een restaurant tijdens de eerste date wordt door maar liefst negentig procent van de singles gewaardeerd. Daarbij hoeft het niet altijd om een chic restaurant te gaan, waar de kaarsjes romantisch branden. Een ontmoeting in een gezellig eetcafé vinden de singles als eerste afspraakje bij online dating ook prima.

De eerste date in een restaurant kan echter ook een regelrechte afknapper worden. Er heeft een onderzoek plaatsgevonden onder vierduizend singles, dat is uitgevoerd door Match.com en Today.com. Hieruit blijkt dat de singles zich vaak ergeren tijdens het eerste afspraakje in een restaurant. Regelmatig knappen de dates op elkaar af tijdens het diner. Zo vindt bijvoorbeeld 67 procent van de deelnemers aan het onderzoek het niet kunnen, dat de ander een keuze maakt voor het eten voor hem of haar. 62 procent van de singles irriteert zich aan het delen van de rekening. Tijdens de eerste date is het voor 56 procent een flinke afknapper als er lang wordt getwijfeld bij de keuze voor een gerecht.

Op het gebied van drinken tijdens de eerste date doen zich eveneens regelmatig ergernissen voor. Maar liefst zeventig procent van de vrouwen ergert zich eraan als de man meer drinkt dan zij drinken. Van de mannen vindt 23 procent het niet leuk als de vrouw juist niks drinkt. Verder geeft veertig procent van de ondervraagden aan pas alcohol te drinken als de ander ook een alcoholische versnapering heeft besteld.


Dating nieuws
 • Relatieplanet doopt meimaand om tot datemaand
  Relatieplanet doopt meimaand om tot datemaand
  13-05-2019 lees
 • Varen met singles via Lexa
  Varen met singles via Lexa
  06-05-2019 lees
 • Bezoek met singles de Lion King met Lexa
  Bezoek met singles de Lion King met Lexa
  22-04-2019 lees
 • Aantrekkelijke korting voor Relatieplanet abonnement
  Aantrekkelijke korting voor Relatieplanet abonnement
  15-04-2019 lees
 • Nieuwe campagne Ourtime online daten voor vijftigplussers
  Nieuwe campagne Ourtime online daten voor vijftigplussers
  08-04-2019 lees