Online dating populair bij singles in de zomer

Online dating populair bij singles in de zomer

Het slechte zomerweer lijkt niet echt aanleiding te geven om op zoek te gaan naar een gezellige en vrolijke partner. Maar het zomeronderzoek van de online dating site Lexa.nl laat zien, dat de singles wat dat betreft wel positief gestemd zijn. Bijna de helft van alle singles, die aan het zomeronderzoek hebben meegedaan, laat weten, dat de zomer voor hen een extra stimulans is om een leuke date te vinden. Voor de mannen geldt zelfs een percentage van 58 procent, die vinden dat deze periode de meest geschikte tijd is om te daten.

Op Lexa.nl is het in de maanden juli en augustus altijd extra druk. De directeur, Stefan van den Berg, laat zelfs weten, dat singles meer dan ooit een leuke date willen vinden. Dat komt natuurlijk onder meer door de vakantieperiode. In deze tijd hebben singles ook meer tijd om aan online dating te doen. Vrienden zijn dan vaak op vakantie en dat is voor de singles dan een aanleiding om op zoek te gaan naar een leuke date. Overigens is in de zomer het terras de favoriete ontmoetingsplek van singles voor een eerste afspraakje. Ook een wandeling over het strand doet het goed in de zomer.

Van de singles geeft dus 48 procent aan de zomertijd een geschikte tijd te vinden om een leuke partner te ontmoeten. Met andere singles kunnen leuke activiteiten worden ondernomen. Dat is ook een reden dat er bij online dating in de zomerperiode veel contacten tot stand komen tussen singles, die een gelijke interesse of hobby hebben.


Dating nieuws
  • Veel mannen houden datingprofiel aan na succesvolle date
    Veel mannen houden datingprofiel aan na succesvolle date
    10-11-2020 lees
  • Lexa heeft Lara bot voor online dating vernieuwd
    Lexa heeft Lara bot voor online dating vernieuwd
    21-10-2020 lees
  • Slow daten voor optimaal succes in de liefde
    Slow daten voor optimaal succes in de liefde
    02-10-2020 lees
  • Daten op basis van wetenschappelijke matchmaking
    Daten op basis van wetenschappelijke matchmaking
    22-09-2020 lees
  • Upgrade voor online dating platform Relatieplanet
    Upgrade voor online dating platform Relatieplanet
    03-09-2020 lees