Twintig procent van relaties begint via online dating

Twintig procent van relaties begint via online dating

Online dating is een van de manieren om een nieuwe partner te ontmoeten en niet zonder succes in veel gevallen. Het blijkt namelijk dat een op de vijf personen tegenwoordig een relatie krijgt via online dating. Dat betekent dus dat momenteel twintig procent van de nieuwe relaties tot stand zijn gekomen via internetdating. Deze cijfers komen voort uit een onderzoek van Maurice de Hond, die het onderzoek in opdracht van de online datingsite Lexa.nl heeft uitgevoerd. Daten via internet is dus een van de succesvolle manieren om een leuke partner te vinden en een serieuze relatie te starten.

Het door Maurice de Hond uitgevoerde onderzoek werd gehouden onder 6500 personen. Dat waren niet alleen singles, want er waren ook deelnemers met een partner, die meededen aan het onderzoek. De markt voor online dating is nog altijd aan het groeien en dat is ook niet vreemd, want in vergelijking met vroeger zijn er tegenwoordig veel meer mensen die een singleleven leiden. In een periode van tien jaar tijd blijkt dat twintig procent via internetdating aan een partner komt. Steeds minder mensen komen dus via bijvoorbeeld een sportvereniging, club of via familie en vrienden aan een levenspartner.

Overigens zijn er momenteel nog meer singles via een datingsite aan het daten met potentiële partners. Uit het onderzoek is verder gebleken, dat de helft van de respondenten wel iemand in de directe omgeving kent die via internetdating een partner gevonden heeft. Twee op de vijf respondenten heeft daarbij zelfs aangegeven, dat hen bekend is dat er huwelijken zijn ontstaan na het online daten.


Dating nieuws
 • Als single naar Oerol met Relatieplanet
  Als single naar Oerol met Relatieplanet
  20-01-2020 lees
 • Januari uitstekende maand om met online daten te starten
  Januari uitstekende maand om met online daten te starten
  06-01-2020 lees
 • Lexa maakt van daten voor singles een event
  Lexa maakt van daten voor singles een event
  16-12-2019 lees
 • Relatieplanet in 2019 weer Website van het Jaar
  Relatieplanet in 2019 weer Website van het Jaar
  02-12-2019 lees
 • Leuke dating events voor single 50plussers
  Leuke dating events voor single 50plussers
  18-11-2019 lees