Twintig procent van relaties begint via online dating

Twintig procent van relaties begint via online dating

Online dating is een van de manieren om een nieuwe partner te ontmoeten en niet zonder succes in veel gevallen. Het blijkt namelijk dat een op de vijf personen tegenwoordig een relatie krijgt via online dating. Dat betekent dus dat momenteel twintig procent van de nieuwe relaties tot stand zijn gekomen via internetdating. Deze cijfers komen voort uit een onderzoek van Maurice de Hond, die het onderzoek in opdracht van de online datingsite Lexa.nl heeft uitgevoerd. Daten via internet is dus een van de succesvolle manieren om een leuke partner te vinden en een serieuze relatie te starten.

Het door Maurice de Hond uitgevoerde onderzoek werd gehouden onder 6500 personen. Dat waren niet alleen singles, want er waren ook deelnemers met een partner, die meededen aan het onderzoek. De markt voor online dating is nog altijd aan het groeien en dat is ook niet vreemd, want in vergelijking met vroeger zijn er tegenwoordig veel meer mensen die een singleleven leiden. In een periode van tien jaar tijd blijkt dat twintig procent via internetdating aan een partner komt. Steeds minder mensen komen dus via bijvoorbeeld een sportvereniging, club of via familie en vrienden aan een levenspartner.

Overigens zijn er momenteel nog meer singles via een datingsite aan het daten met potentiële partners. Uit het onderzoek is verder gebleken, dat de helft van de respondenten wel iemand in de directe omgeving kent die via internetdating een partner gevonden heeft. Twee op de vijf respondenten heeft daarbij zelfs aangegeven, dat hen bekend is dat er huwelijken zijn ontstaan na het online daten.


Dating nieuws
 • Er zijn weer dating events
  Er zijn weer dating events
  01-07-2020 lees
 • Live Coaching gericht op daten
  Live Coaching gericht op daten
  15-06-2020 lees
 • Incognito modus voor online daten bij Lexa
  Incognito modus voor online daten bij Lexa
  03-06-2020 lees
 • Relatieplanet krijgt van Consumentenbond hoogste privacyscore
  Relatieplanet krijgt van Consumentenbond hoogste privacyscore
  18-05-2020 lees
 • Zo begin je succesvol met online daten
  Zo begin je succesvol met online daten
  05-05-2020 lees