Zwarte weduwe bekend van oplichting bij online dating is gearresteerd

Zwarte weduwe bekend van oplichting bij online dating is gearresteerd

 
Een 77-jarige vrouw uit Canada heeft de bijnaam zwarte weduwe en is nu opgepakt in verband met een poging haar eigen man te vermoorden. In het verleden was de vrouw zeer actief op het gebied van online dating. Niet met het doel om een serieuze levenspartner te vinden, maar vooral om nietsvermoedende weduwnaars aan zich te binden om deze daarna op te lichten of zelfs te vermoorden. De bijnaam internet zwarte weduwe is dan ook uitstekend op haar van toepassing. 

In de provincie Nova Scotia in Cape Breton heeft de politie de zwarte weduwe, in het echt Millie Weeks genaamd, op maandag 1 oktober gearresteerd. De arrestatie had dit keer geen betrekking op oplichting in verband met online dating, maar wel met haar eigen man. Haar huidige man werd namelijk plotseling ernstig ziek en Millie is nu in staat van beschuldiging gesteld omdat zij haar man zou hebben vergiftigd. Haar man, Fred Weeks, is 75 jaar en werd de zondag voor de arrestatie opgenomen in het ziekenhuis. De artsen hebben de politie ingeschakeld omdat zij de situatie niet helemaal vertrouwden. De man maakt het inmiddels wat beter.

De zwarte weduwe heeft meerdere jaren in de gevangenis doorgebracht voor onder meer oplichting, diefstal en doodslag in zowel de Verenigde Staten als in Canada. In 1991 werd haar nog een straf opgelegd toen zij veroordeeld werd voor het drogeren van haar toenmalige man, Gordon Stewart. Na het drogeren overreed ze Gordon met haar wagen in de omgeving van het Canadese Halifax op een verlaten weg. Twee echtgenoten die daarna volgenden zijn eveneens onder bijzondere omstandigheden overleden. Zo ontmoeten de weduwe Alex Strategos via online dating in 2002, die op de dag van het samenwonen al in het ziekenhuis belandde. Mevrouw heeft dus heel wat op haar kerfstok en schijnt nog altijd een gevaar te zijn voor eigen echtgenoten.


Dating nieuws
 • Veel mannen houden datingprofiel aan na succesvolle date
  Veel mannen houden datingprofiel aan na succesvolle date
  10-11-2020 lees
 • Lexa heeft Lara bot voor online dating vernieuwd
  Lexa heeft Lara bot voor online dating vernieuwd
  21-10-2020 lees
 • Slow daten voor optimaal succes in de liefde
  Slow daten voor optimaal succes in de liefde
  02-10-2020 lees
 • Daten op basis van wetenschappelijke matchmaking
  Daten op basis van wetenschappelijke matchmaking
  22-09-2020 lees
 • Upgrade voor online dating platform Relatieplanet
  Upgrade voor online dating platform Relatieplanet
  03-09-2020 lees