Nederlandse singles willen gezonder leven in het nieuwe jaar

Nederlandse singles willen gezonder leven in het nieuwe jaar

Het einde van het jaar nadert en dat is de periode, waarin er weer goede voornemens worden bedacht voor het nieuwe jaar. In Nederland geeft veertig procent van de singles de voorkeur aan een gezond leven in het nieuwe jaar. Het zijn vooral vrouwelijke singles, die bewust gezonder willen gaan leven. Het bezuinigen op uitgaven heeft niet de prioriteit, want daar geeft ruim twintig procent maar de voorkeur aan. De gegevens komen voor uit het TNS onderzoek, waaraan vijftienhonderd deelnemers aan mee hebben gedaan.

De vrouwelijke singles verstaan onder gezonder leven onder meer het kwijtraken van een aantal kilo’s en meer aandacht besteden aan ontspanning. De groep singles tussen de 18 en 34 jaar heeft echt concrete plannen om een andere levensstijl aan te meten in het nieuwe jaar. De slechte situatie op economisch gebied zorgt ervoor dat vijfentwintig procent van de respondenten van plan is om te bezuinigen. Gezond eten en meer lichamelijke beweging hebben echter een hogere prioriteit bij de meeste deelnemers aan het onderzoek. De respondenten van alle leeftijden in de categorie tussen de 18 jaar en 65 jaar vindt het belangrijk om meer tijd te besteden aan leuke zaken, zoals het meer tijd spenderen aan vrienden.

Dat een kwart van de singles minder geld wil uitgeven doet echter niets af aan de wens om wel op vakantie te willen gaan. In de top 10 van goede voornemens wordt deze wens gedeeld met het vinden van een date. Daaruit blijkt dat het online daten net zo gewoon is geworden als het genieten van een vakantie. Online dating staat wat dat betreft nog altijd in de belangstelling van singles en dat is ook te merken aan het aantal inschrijvingen dat Lexa.nl dagelijks te verwerken krijgt.


Dating nieuws
 • Zomeractie bij Relatieplanet van start
  Zomeractie bij Relatieplanet van start
  03-08-2020 lees
 • Wandeldate met chatbot Summer Journey
  Wandeldate met chatbot Summer Journey
  20-07-2020 lees
 • Er zijn weer dating events
  Er zijn weer dating events
  01-07-2020 lees
 • Live Coaching gericht op daten
  Live Coaching gericht op daten
  15-06-2020 lees
 • Incognito modus voor online daten bij Lexa
  Incognito modus voor online daten bij Lexa
  03-06-2020 lees