Ruim tien procent Europeanen doet aan online dating

Ruim tien procent Europeanen doet aan online dating

Uit een recent onderzoek van comScore is gebleken dat meer dan tien procent van de Europeanen zich in de maand december bezig heeft gehouden met online dating. In totaal blijkt dat 49 miljoen mensen in Europa in december 2012 een bezoek hebben gebracht aan een site voor online dating of aan een ander type site, waar contacten opgedaan kunnen worden.

De online contactbemiddeling doet het goed op de Europese markt en uit hetzelfde onderzoek van comScore is ook de meest actieve groep op het gebied van online dating bekend geworden. Dat blijken namelijk de singles te zijn met een leeftijd van 45 jaar of ouder. Deze groep schijnt het meest actief te zijn op de sites voor online dating in elk geval in het opzicht dat zij er het meeste tijd aan besteden. Overigens is uit eerdere onderzoeken al gebleken dat de online datingmarkt nog altijd groeiende is. Zo is in Engeland een forse stijging van het aantal leden van datingsites waargenomen. Aan het einde van 2012 is het aantal leden daar namelijk gestegen met 22 procent ten opzichte van het voorgaande jaar.

In Nederland zijn er een aantal grote datingsites, waar zich de meeste singles aanmelden. Dat zijn onder meer de bekende grote sites, zoals Lexa, Parship, Relatieplanet, e-Matching en eDarling. Er zijn uiteraard nog veel meer datingsites, maar de voornoemde sites zijn onder de singles het meest populair. Ook de datingsites die zich richten op speciale doelgroepen, zoals vijftigplussers, doen het in Nederland goed.


Dating nieuws
 • Relatieplanet krijgt van Consumentenbond hoogste privacyscore
  Relatieplanet krijgt van Consumentenbond hoogste privacyscore
  18-05-2020 lees
 • Zo begin je succesvol met online daten
  Zo begin je succesvol met online daten
  05-05-2020 lees
 • Maak met Lexa van daten een event
  Maak met Lexa van daten een event
  20-04-2020 lees
 • Meer online daten via Relatieplanet
  Meer online daten via Relatieplanet
  06-04-2020 lees
 • Ideale tijd om met online daten te beginnen met 50 procent korting
  Ideale tijd om met online daten te beginnen met 50 procent korting
  16-03-2020 lees