Ruim tien procent Europeanen doet aan online dating

Ruim tien procent Europeanen doet aan online dating

Uit een recent onderzoek van comScore is gebleken dat meer dan tien procent van de Europeanen zich in de maand december bezig heeft gehouden met online dating. In totaal blijkt dat 49 miljoen mensen in Europa in december 2012 een bezoek hebben gebracht aan een site voor online dating of aan een ander type site, waar contacten opgedaan kunnen worden.

De online contactbemiddeling doet het goed op de Europese markt en uit hetzelfde onderzoek van comScore is ook de meest actieve groep op het gebied van online dating bekend geworden. Dat blijken namelijk de singles te zijn met een leeftijd van 45 jaar of ouder. Deze groep schijnt het meest actief te zijn op de sites voor online dating in elk geval in het opzicht dat zij er het meeste tijd aan besteden. Overigens is uit eerdere onderzoeken al gebleken dat de online datingmarkt nog altijd groeiende is. Zo is in Engeland een forse stijging van het aantal leden van datingsites waargenomen. Aan het einde van 2012 is het aantal leden daar namelijk gestegen met 22 procent ten opzichte van het voorgaande jaar.

In Nederland zijn er een aantal grote datingsites, waar zich de meeste singles aanmelden. Dat zijn onder meer de bekende grote sites, zoals Lexa, Parship, Relatieplanet, e-Matching en eDarling. Er zijn uiteraard nog veel meer datingsites, maar de voornoemde sites zijn onder de singles het meest populair. Ook de datingsites die zich richten op speciale doelgroepen, zoals vijftigplussers, doen het in Nederland goed.


Dating nieuws
 • Website van het Jaar 2018 verkiezing met categorie dating
  Website van het Jaar 2018 verkiezing met categorie dating
  15-10-2018 lees
 • Leuk spel voor singles in Den Haag
  Leuk spel voor singles in Den Haag
  08-10-2018 lees
 • Uniek event voor singles in Hortus Botanicus Escape Room
  Uniek event voor singles in Hortus Botanicus Escape Room
  01-10-2018 lees
 • Falll in love promotie bij Pepper
  Falll in love promotie bij Pepper
  24-09-2018 lees
 • Relatieplanet voorziet in tips voor veilig daten
  Relatieplanet voorziet in tips voor veilig daten
  17-09-2018 lees