Offline daten in plaats van online dating

Offline daten in plaats van online dating

Als tegenhanger van de vele online dating sites, waarbij alle profielen bezocht kunnen worden en het veelal lang duurt voordat er echt een afspraakje is gemaakt, is het nu ook mogelijk om aan het snelle offline daten te doen. De primeur voor offline dating wordt geboden in Amsterdam, waar singles zich direct na aanmelding bij de site en het opgeven van een datum een passende date voorgeschoteld krijgen.

Het principe van offline dating is in de basis hetzelfde als online dating, maar werkt een stuk sneller. Via de website Dateinamsterdam.com kunnen leden zich aanmelden en vermelden op welke dag zijn een leuke date willen hebben. Uiteraard kunnen de eisen waar de date aan moet voldoen erbij worden vermeld. Voor de betreffende dag wordt er vervolgens een match gemaakt door een single voor te stellen die aan de wensen voldoet. Dat schept overigens geen enkele verplichting, want het is op basis van het profiel van de match mogelijk om te bepalen of je wel of niet met deze persoon op date gaat.

Het grote voordeel van offline dating is natuurlijk dat er niet eindeloos berichtjes over en weer te hoeven worden gestuurd voordat het daadwerkelijk tot een afspraakje komt. De website werkt overigens niet met een lidmaatschap in de vorm van abonnementen, maar de dates worden aangeboden voor een bepaald bedrag. Wie na drie maanden nog geen match gevonden heeft, krijgt het geld weer terug. Het nadeel van offline dating is natuurlijk wel dat de match niet zelf kan worden uitgekozen, zodat het nog maar de vraag is of het online dating zal overtreffen.


Dating nieuws
 • Tips voor daten tijdens corona
  Tips voor daten tijdens corona
  26-11-2020 lees
 • Veel mannen houden datingprofiel aan na succesvolle date
  Veel mannen houden datingprofiel aan na succesvolle date
  10-11-2020 lees
 • Lexa heeft Lara bot voor online dating vernieuwd
  Lexa heeft Lara bot voor online dating vernieuwd
  21-10-2020 lees
 • Slow daten voor optimaal succes in de liefde
  Slow daten voor optimaal succes in de liefde
  02-10-2020 lees
 • Daten op basis van wetenschappelijke matchmaking
  Daten op basis van wetenschappelijke matchmaking
  22-09-2020 lees