Daten aan de hand van geuren

Daten aan de hand van geuren

In de Verenigde Staten is het feromoondaten, waarbij de geur een rol speelt, een groot succes geworden en nu hebben een aantal studenten in Nederland het plan opgevat om ook in Nederland het geurdaten te introduceren. Er wordt door de studenten een speciale avond georganiseerd waar het daten op basis van geuren centraal zal staan. De zintuiglijke ervaring vormt het uitgangspunt van het daten en dan vooral met betrekking tot de reukzin.

Tijdens de speciale date zullen er tien vrouwen en tien mannen op een bijzondere wijze met elkaar kennismaken. Het is de bedoeling dat er voorafgaand aan de date gedurende drie nachten een shirt wordt gedragen tijdens het slapen en op de betreffende avond kunnen de mannen aan de shirts van de vrouwen ruiken en de vrouwen aan de shirts van de mannen. Aan de hand daarvan kan er een andere kennismaking volgen met de man of vrouw die het betreffende shirt heeft gedragen.

Bij de lichaamsgeur spelen feromonen een belangrijke rol en geuren worden door mensen bewust en onbewust gebruikt om een selectie te maken. De deelnemers voor de eerste date avond zijn afkomstig van de Hogeschool Utrecht en van de Universiteit Utrecht.

Het ligt in de lijn der verwachting dat het niet bij één date avond zal blijven, want de belangstelling is bijzonder groot. Het is natuurlijk ook een ludieke manier om met elkaar kennis te maken en weer even wat anders dan online dating. De avond wordt georganiseerd op 26 juni en daarna zal bekend worden of het geurdaten daadwerkelijk een succes is geworden of niet.


Dating nieuws
 • Veel mannen houden datingprofiel aan na succesvolle date
  Veel mannen houden datingprofiel aan na succesvolle date
  10-11-2020 lees
 • Lexa heeft Lara bot voor online dating vernieuwd
  Lexa heeft Lara bot voor online dating vernieuwd
  21-10-2020 lees
 • Slow daten voor optimaal succes in de liefde
  Slow daten voor optimaal succes in de liefde
  02-10-2020 lees
 • Daten op basis van wetenschappelijke matchmaking
  Daten op basis van wetenschappelijke matchmaking
  22-09-2020 lees
 • Upgrade voor online dating platform Relatieplanet
  Upgrade voor online dating platform Relatieplanet
  03-09-2020 lees