Daten aan de hand van geuren

Daten aan de hand van geuren

In de Verenigde Staten is het feromoondaten, waarbij de geur een rol speelt, een groot succes geworden en nu hebben een aantal studenten in Nederland het plan opgevat om ook in Nederland het geurdaten te introduceren. Er wordt door de studenten een speciale avond georganiseerd waar het daten op basis van geuren centraal zal staan. De zintuiglijke ervaring vormt het uitgangspunt van het daten en dan vooral met betrekking tot de reukzin.

Tijdens de speciale date zullen er tien vrouwen en tien mannen op een bijzondere wijze met elkaar kennismaken. Het is de bedoeling dat er voorafgaand aan de date gedurende drie nachten een shirt wordt gedragen tijdens het slapen en op de betreffende avond kunnen de mannen aan de shirts van de vrouwen ruiken en de vrouwen aan de shirts van de mannen. Aan de hand daarvan kan er een andere kennismaking volgen met de man of vrouw die het betreffende shirt heeft gedragen.

Bij de lichaamsgeur spelen feromonen een belangrijke rol en geuren worden door mensen bewust en onbewust gebruikt om een selectie te maken. De deelnemers voor de eerste date avond zijn afkomstig van de Hogeschool Utrecht en van de Universiteit Utrecht.

Het ligt in de lijn der verwachting dat het niet bij één date avond zal blijven, want de belangstelling is bijzonder groot. Het is natuurlijk ook een ludieke manier om met elkaar kennis te maken en weer even wat anders dan online dating. De avond wordt georganiseerd op 26 juni en daarna zal bekend worden of het geurdaten daadwerkelijk een succes is geworden of niet.


Dating nieuws
 • Leuke dating events voor single 50plussers
  Leuke dating events voor single 50plussers
  18-11-2019 lees
 • Date event voor single ouders met kinderen
  Date event voor single ouders met kinderen
  04-11-2019 lees
 • Meld je aan voor de Lexa Date Night
  Meld je aan voor de Lexa Date Night
  21-10-2019 lees
 • Herfstactie en cocktail workshops bij Relatieplanet
  Herfstactie en cocktail workshops bij Relatieplanet
  07-10-2019 lees
 • Online dating populair onder senioren en ouderen
  Online dating populair onder senioren en ouderen
  16-09-2019 lees