Online dating nog altijd populairst voor het vinden van een date

Online dating nog altijd populairst voor het vinden van een date

De online dating site Lexa heeft onlangs weer een onderzoek uitgevoerd en daaruit blijkt dat meer dan de helft van de singles in Nederland in het verleden wel eens via internet een date heeft gevonden. Het gaat in dit geval om 53 procent van de singles en daarmee is online dating via internet het populairste kanaal om een afspraakje te maken met andere singles. Overigens werd het onderzoek uitgevoerd door TNS en hebben meer dan tienduizend singles in Europa eraan meegedaan.

Internet is de meest populaire locatie om een afspraakje te maken en staat met 53 procent wat dat betreft op de eerste plek. In totaal 48 procent heeft in het verleden wel eens een afspraakje met iemand gemaakt tijdens het uitgaan in bijvoorbeeld de kroeg of een discotheek. Via vrienden heeft 43 procent van de singles ooit wel eens een date gehad. De sportschool is met negen procent al een stuk minder populair om een afspraakje te maken en een bruiloftfeest bezoeken levert in vier procent van de situaties een date op.

Online dating sites kennen voor het maken van afspraakjes een hogere populariteit dan bijvoorbeeld social media. Dat is op zich natuurlijk logisch, want het doel van een online dating site is natuurlijk om een partner te vinden, waarmee het leven gedeeld kan worden en dat is niet de insteek van het gebruik van social media. Toch vindt meer dan een kwart van de singles social media als Twitter en Facebook de meest geschikte ontmoetingsplek.


Dating nieuws
 • Veel mannen houden datingprofiel aan na succesvolle date
  Veel mannen houden datingprofiel aan na succesvolle date
  10-11-2020 lees
 • Lexa heeft Lara bot voor online dating vernieuwd
  Lexa heeft Lara bot voor online dating vernieuwd
  21-10-2020 lees
 • Slow daten voor optimaal succes in de liefde
  Slow daten voor optimaal succes in de liefde
  02-10-2020 lees
 • Daten op basis van wetenschappelijke matchmaking
  Daten op basis van wetenschappelijke matchmaking
  22-09-2020 lees
 • Upgrade voor online dating platform Relatieplanet
  Upgrade voor online dating platform Relatieplanet
  03-09-2020 lees