Keurmerk Veilig Daten voor online dating sites

Keurmerk Veilig Daten voor online dating sites

Afgelopen week heeft de Consumentenbond het nieuwe Keurmerk Veilig Daten gelanceerd in samenwerking met de negen grootste online dating sites van Nederland. Het keurmerk is gerealiseerd om op die manier het online daten veiliger te maken, waarbij onduidelijke kosten tot het verleden behoren en het grote aantal nepprofielen wordt tegengegaan.

De aangesloten online dating sites die bij het Keurmerk Veilig Daten zijn aangesloten, kunnen aantonen dat singles op een betrouwbare manier via de online dating site op zoek kunnen gaan naar een partner. Tot de eerste online dating sites die het keurmerk krijgen toegekend behoren onder meer Relatieplanet, Lexa, PARSHIP, 50plusmatch, eDarling, Paiq, Match4me, Pepper en e-Matching.

De sites voor online dating moeten aan bepaalde voorwaarden voldoen om in aanmerking te komen voor het Keurmerk Veilig Daten. Zo moeten er afspraken worden gemaakt over de klantvriendelijkheid, veiligheid, transparantie en betrouwbaarheid. Ook moeten de sites bereikbaar zijn voor klanten, wat nogal eens te wensen overlaat.

Als een van de grootste nadelen van het bezoeken van datingsites is het grote aantal nepprofielen. Een andere klacht is dat er oplichters actief zijn op sites voor online dating, waar niet altijd maatregelen tegen worden genomen. Het automatisch verlengen van een lidmaatschap wordt evenmin gewaardeerd door de singles en er zijn ook een aantal gebruikers die problemen ondervinden met het verwijderen van het eigen datingprofiel.

Het nieuwe Keurmerk Veilig Daten kan in elk geval bijdragen aan een betrouwbare uitstraling van de datingsite en singles kunnen voordat zij zich inschrijven nagaan of de datingsite over het Keurmerk Veilig Daten beschikt.


Dating nieuws
 • Sprookjesdate via Lexa
  Sprookjesdate via Lexa
  18-06-2018 lees
 • Wadlopen naar Ameland met Relatieplanet
  Wadlopen naar Ameland met Relatieplanet
  11-06-2018 lees
 • Dubbele kans succesvol online daten bij Pepper
  Dubbele kans succesvol online daten bij Pepper
  04-06-2018 lees
 • Tips van Relatieplanet voor ideale date mindset
  Tips van Relatieplanet voor ideale date mindset
  28-05-2018 lees
 • Single 50plussers actief met online dating
  Single 50plussers actief met online dating
  21-05-2018 lees