Keurmerk Veilig Daten voor online dating sites

Keurmerk Veilig Daten voor online dating sites

Afgelopen week heeft de Consumentenbond het nieuwe Keurmerk Veilig Daten gelanceerd in samenwerking met de negen grootste online dating sites van Nederland. Het keurmerk is gerealiseerd om op die manier het online daten veiliger te maken, waarbij onduidelijke kosten tot het verleden behoren en het grote aantal nepprofielen wordt tegengegaan.

De aangesloten online dating sites die bij het Keurmerk Veilig Daten zijn aangesloten, kunnen aantonen dat singles op een betrouwbare manier via de online dating site op zoek kunnen gaan naar een partner. Tot de eerste online dating sites die het keurmerk krijgen toegekend behoren onder meer Relatieplanet, Lexa, PARSHIP, 50plusmatch, eDarling, Paiq, Match4me, Pepper en e-Matching.

De sites voor online dating moeten aan bepaalde voorwaarden voldoen om in aanmerking te komen voor het Keurmerk Veilig Daten. Zo moeten er afspraken worden gemaakt over de klantvriendelijkheid, veiligheid, transparantie en betrouwbaarheid. Ook moeten de sites bereikbaar zijn voor klanten, wat nogal eens te wensen overlaat.

Als een van de grootste nadelen van het bezoeken van datingsites is het grote aantal nepprofielen. Een andere klacht is dat er oplichters actief zijn op sites voor online dating, waar niet altijd maatregelen tegen worden genomen. Het automatisch verlengen van een lidmaatschap wordt evenmin gewaardeerd door de singles en er zijn ook een aantal gebruikers die problemen ondervinden met het verwijderen van het eigen datingprofiel.

Het nieuwe Keurmerk Veilig Daten kan in elk geval bijdragen aan een betrouwbare uitstraling van de datingsite en singles kunnen voordat zij zich inschrijven nagaan of de datingsite over het Keurmerk Veilig Daten beschikt.


Dating nieuws
 • Wandeldate met chatbot Summer Journey
  Wandeldate met chatbot Summer Journey
  20-07-2020 lees
 • Er zijn weer dating events
  Er zijn weer dating events
  01-07-2020 lees
 • Live Coaching gericht op daten
  Live Coaching gericht op daten
  15-06-2020 lees
 • Incognito modus voor online daten bij Lexa
  Incognito modus voor online daten bij Lexa
  03-06-2020 lees
 • Relatieplanet krijgt van Consumentenbond hoogste privacyscore
  Relatieplanet krijgt van Consumentenbond hoogste privacyscore
  18-05-2020 lees