Keurmerk Veilig Daten voor online dating sites

Keurmerk Veilig Daten voor online dating sites

Afgelopen week heeft de Consumentenbond het nieuwe Keurmerk Veilig Daten gelanceerd in samenwerking met de negen grootste online dating sites van Nederland. Het keurmerk is gerealiseerd om op die manier het online daten veiliger te maken, waarbij onduidelijke kosten tot het verleden behoren en het grote aantal nepprofielen wordt tegengegaan.

De aangesloten online dating sites die bij het Keurmerk Veilig Daten zijn aangesloten, kunnen aantonen dat singles op een betrouwbare manier via de online dating site op zoek kunnen gaan naar een partner. Tot de eerste online dating sites die het keurmerk krijgen toegekend behoren onder meer Relatieplanet, Lexa, PARSHIP, 50plusmatch, eDarling, Paiq, Match4me, Pepper en e-Matching.

De sites voor online dating moeten aan bepaalde voorwaarden voldoen om in aanmerking te komen voor het Keurmerk Veilig Daten. Zo moeten er afspraken worden gemaakt over de klantvriendelijkheid, veiligheid, transparantie en betrouwbaarheid. Ook moeten de sites bereikbaar zijn voor klanten, wat nogal eens te wensen overlaat.

Als een van de grootste nadelen van het bezoeken van datingsites is het grote aantal nepprofielen. Een andere klacht is dat er oplichters actief zijn op sites voor online dating, waar niet altijd maatregelen tegen worden genomen. Het automatisch verlengen van een lidmaatschap wordt evenmin gewaardeerd door de singles en er zijn ook een aantal gebruikers die problemen ondervinden met het verwijderen van het eigen datingprofiel.

Het nieuwe Keurmerk Veilig Daten kan in elk geval bijdragen aan een betrouwbare uitstraling van de datingsite en singles kunnen voordat zij zich inschrijven nagaan of de datingsite over het Keurmerk Veilig Daten beschikt.


Dating nieuws
 • Vier het Singles Masquerade Ball mee met Relatieplanet
  Vier het Singles Masquerade Ball mee met Relatieplanet
  19-02-2018 lees
 • Singles matchen op basis van muziekvoorkeur
  Singles matchen op basis van muziekvoorkeur
  12-02-2018 lees
 • Win een leuke date op Valentijnsdag
  Win een leuke date op Valentijnsdag
  05-02-2018 lees
 • Unieke reis voor singles naar Curaçao
  Unieke reis voor singles naar Curaçao
  22-01-2018 lees
 • Virtuele coach helpt single bij vinden van date
  Virtuele coach helpt single bij vinden van date
  15-01-2018 lees