Meer aanmeldingen online dating sites na feestdagen

Meer aanmeldingen online dating sites na feestdagen

Na afloop van de feestdagen verwachten verschillende online dating sites een toename van het aantal leden dat zich gaat aanmelden. De singles die de feestdagen zonder partner hebben doorgebracht schijnen na afloop van de feestdagen niet in een winterslaap te kruipen maar massaal op zoek te gaan naar een levenspartner. Dat is althans de verwachting die gebaseerd is op cijfers van diverse datingsites.

De dag na kerst werd al door de online dating site Lexa.nl een toename verwachting van vijfentwintig procent in verhouding tot gemiddelde dagen, waarop singles zich inschrijven. De verwachtingen voor januari zijn echter nog hoger gespannen, want er wordt dan een stijging van het aantal nieuwe aanmeldingen verwacht van dertig procent. De eerste zondag van het nieuwe jaar wordt de dag waarop de meeste aanmeldingen verwacht worden.

Niet alleen de online dating site Lexa.nl laat weten dat er een stijging wordt verwacht, want ook e-Matching denkt meer inschrijvingen te krijgen. In het afgelopen jaar zag e-Matching het aantal inschrijvingen na de feestdagen per dag met een gemiddelde van 350 singles stijgen. Op andere dagen in het jaar ligt het gemiddelde aantal inschrijvingen op ongeveer 175 personen.

Het zogenoemde zwarte gat na de feestdagen wordt als reden gegeven voor de toename van het aantal inschrijvingen van nieuwe leden op online dating sites. Singles grijpen deze periode aan om op zoek te gaan naar een nieuwe partner om in 2014 samen de feestdagen te kunnen doorbrengen. Het begin van het nieuwe jaar is vaak aanleiding om voornemens ten uitvoer te brengen en dat geldt ook ten aanzien van het vinden van een nieuwe partner.


Dating nieuws
 • Veel mannen houden datingprofiel aan na succesvolle date
  Veel mannen houden datingprofiel aan na succesvolle date
  10-11-2020 lees
 • Lexa heeft Lara bot voor online dating vernieuwd
  Lexa heeft Lara bot voor online dating vernieuwd
  21-10-2020 lees
 • Slow daten voor optimaal succes in de liefde
  Slow daten voor optimaal succes in de liefde
  02-10-2020 lees
 • Daten op basis van wetenschappelijke matchmaking
  Daten op basis van wetenschappelijke matchmaking
  22-09-2020 lees
 • Upgrade voor online dating platform Relatieplanet
  Upgrade voor online dating platform Relatieplanet
  03-09-2020 lees