Meer aanmeldingen online dating sites na feestdagen

Meer aanmeldingen online dating sites na feestdagen

Na afloop van de feestdagen verwachten verschillende online dating sites een toename van het aantal leden dat zich gaat aanmelden. De singles die de feestdagen zonder partner hebben doorgebracht schijnen na afloop van de feestdagen niet in een winterslaap te kruipen maar massaal op zoek te gaan naar een levenspartner. Dat is althans de verwachting die gebaseerd is op cijfers van diverse datingsites.

De dag na kerst werd al door de online dating site Lexa.nl een toename verwachting van vijfentwintig procent in verhouding tot gemiddelde dagen, waarop singles zich inschrijven. De verwachtingen voor januari zijn echter nog hoger gespannen, want er wordt dan een stijging van het aantal nieuwe aanmeldingen verwacht van dertig procent. De eerste zondag van het nieuwe jaar wordt de dag waarop de meeste aanmeldingen verwacht worden.

Niet alleen de online dating site Lexa.nl laat weten dat er een stijging wordt verwacht, want ook e-Matching denkt meer inschrijvingen te krijgen. In het afgelopen jaar zag e-Matching het aantal inschrijvingen na de feestdagen per dag met een gemiddelde van 350 singles stijgen. Op andere dagen in het jaar ligt het gemiddelde aantal inschrijvingen op ongeveer 175 personen.

Het zogenoemde zwarte gat na de feestdagen wordt als reden gegeven voor de toename van het aantal inschrijvingen van nieuwe leden op online dating sites. Singles grijpen deze periode aan om op zoek te gaan naar een nieuwe partner om in 2014 samen de feestdagen te kunnen doorbrengen. Het begin van het nieuwe jaar is vaak aanleiding om voornemens ten uitvoer te brengen en dat geldt ook ten aanzien van het vinden van een nieuwe partner.


Dating nieuws
 • Laatste kans verdubbeling abonnement door Pepper
  Laatste kans verdubbeling abonnement door Pepper
  17-02-2020 lees
 • Doe mee met de Muiderslot wandeling of ander single event
  Doe mee met de Muiderslot wandeling of ander single event
  03-02-2020 lees
 • Als single naar Oerol met Relatieplanet
  Als single naar Oerol met Relatieplanet
  20-01-2020 lees
 • Januari uitstekende maand om met online daten te starten
  Januari uitstekende maand om met online daten te starten
  06-01-2020 lees
 • Lexa maakt van daten voor singles een event
  Lexa maakt van daten voor singles een event
  16-12-2019 lees