Singles delen liefdesleven niet via social media

Singles delen liefdesleven niet via social media

Er is door de online dating site Parship een onderzoek uitgevoerd onder leden, waaruit is gebleken dat singles de ontwikkelingen op het gebied van de liefde liever niet delen via social media. Facebook is enorm populair om informatie te delen, maar als het op de liefde aankomt, dan zijn de singles wat dat betreft meer gereserveerd. De leden die aan het onderzoek van online dating site Parship hebben meegedaan vinden in grote meerderheid dat het sociale netwerken niet het juiste platform zijn om bijvoorbeeld liefdesperikelen te delen met anderen.

Maar liefst 84 procent is de mening toegedaan dat sociale netwerken niet gebruikt moeten worden om foto’s of berichten te plaatsen over de ontwikkelingen op het gebied van de liefde.

De groep respondenten die deze mening was toegedaan heeft laten weten een dergelijke openheid op social media niet wenselijk te vinden.

Zestig procent van de respondenten van het onderzoek van online dating site Parship liet weten het belangrijk te vinden, dat de nieuwe partner toegevoegd wordt aan het eigen netwerk van social media. Veertig procent vindt dat het toevoegen van een nieuwe partner voldoende is en dat uitingen op het gebied van liefde niet met iedereen via bijvoorbeeld Facebook moeten worden gedeeld. Er wordt door de respondenten dan ook zeker waarde gehecht aan de nodige privacy.

Overigens heeft meer dan veertig procent van de respondenten nog laten weten het belangrijk te vinden dat de relatiestatus op het netwerk Facebook gewijzigd moet worden als de actualiteit van de relatie daartoe aanleiding geeft.


Dating nieuws
 • Winterweekend Ameland voor singles
  Winterweekend Ameland voor singles
  14-01-2019 lees
 • Online video speeddaten via Relatieplanet
  Online video speeddaten via Relatieplanet
  07-01-2019 lees
 • Pepper training van single naar samen
  Pepper training van single naar samen
  24-12-2018 lees
 • Relatieplanet populairste datingsite 2018
  Relatieplanet populairste datingsite 2018
  17-12-2018 lees
 • Singles geven voorkeur aan datingprofiel met diepgang
  Singles geven voorkeur aan datingprofiel met diepgang
  10-12-2018 lees