Online dating bespaart geld en is de manier om partner te vinden

Online dating bespaart geld en is de manier om partner te vinden

Online dating schijnt in het digitale tijdperk tegenwoordig goedkoper te zijn dan meer traditionele vormen, waarbij afspraakjes worden gemaakt. Dat blijkt in elk geval uit de berekeningen die een aantal marketingstrategen in de Verenigde Staten hebben gemaakt. De conclusie van deze strategen luidde dat online dating de goedkoopste manier is om op zoek te gaan naar een geschikte levenspartner.

Het online magazine BusinessInsider heeft een studie uitgevoerd, waaruit blijkt dat wie zijn levenspartner via online dating heeft ontmoet eerder trouwt dan degene die buiten internet om een partner heeft gevonden. Het verschil bedraagt volgens de studie namelijk twee jaar. In het onderzoek en de studie is ook naar voren gekomen dat als er wekelijks gemiddeld 90 euro aan een uitje voor een date wordt besteed dat er een totaal van 17.000 euro is uitgegeven tot aan de eerste huwelijksdag. Gemiddeld geven singles aan online dating per jaar 173 euro uit voor een membership. De vergelijking gaat natuurlijk niet helemaal op, want wie fanatiek aan online dating doet, kan ook elke week een afspraakje hebben en daaraan gemiddeld 90 euro spenderen.

Uit een ander onderzoek is gebleken dat online dating tegenwoordig de ideale manier is om een partner te vinden. In 2013 is de opkomst van digitaal daten nog populairder geworden met de verschijning van talloze dating applicaties. Het Pew Research Center heeft daarnaar een onderzoek uitgevoerd. Uit de resultaten van het onderzoek kwam onder meer naar voren dat het digitaal daten tegenwoordig alom geaccepteerd wordt. Het is dus niet alleen goedkoper om online te daten, maar ook een ideale manier om een partner te vinden.


Dating nieuws
 • Tips voor daten tijdens corona
  Tips voor daten tijdens corona
  26-11-2020 lees
 • Veel mannen houden datingprofiel aan na succesvolle date
  Veel mannen houden datingprofiel aan na succesvolle date
  10-11-2020 lees
 • Lexa heeft Lara bot voor online dating vernieuwd
  Lexa heeft Lara bot voor online dating vernieuwd
  21-10-2020 lees
 • Slow daten voor optimaal succes in de liefde
  Slow daten voor optimaal succes in de liefde
  02-10-2020 lees
 • Daten op basis van wetenschappelijke matchmaking
  Daten op basis van wetenschappelijke matchmaking
  22-09-2020 lees