Online dating bespaart geld en is de manier om partner te vinden

Online dating bespaart geld en is de manier om partner te vinden

Online dating schijnt in het digitale tijdperk tegenwoordig goedkoper te zijn dan meer traditionele vormen, waarbij afspraakjes worden gemaakt. Dat blijkt in elk geval uit de berekeningen die een aantal marketingstrategen in de Verenigde Staten hebben gemaakt. De conclusie van deze strategen luidde dat online dating de goedkoopste manier is om op zoek te gaan naar een geschikte levenspartner.

Het online magazine BusinessInsider heeft een studie uitgevoerd, waaruit blijkt dat wie zijn levenspartner via online dating heeft ontmoet eerder trouwt dan degene die buiten internet om een partner heeft gevonden. Het verschil bedraagt volgens de studie namelijk twee jaar. In het onderzoek en de studie is ook naar voren gekomen dat als er wekelijks gemiddeld 90 euro aan een uitje voor een date wordt besteed dat er een totaal van 17.000 euro is uitgegeven tot aan de eerste huwelijksdag. Gemiddeld geven singles aan online dating per jaar 173 euro uit voor een membership. De vergelijking gaat natuurlijk niet helemaal op, want wie fanatiek aan online dating doet, kan ook elke week een afspraakje hebben en daaraan gemiddeld 90 euro spenderen.

Uit een ander onderzoek is gebleken dat online dating tegenwoordig de ideale manier is om een partner te vinden. In 2013 is de opkomst van digitaal daten nog populairder geworden met de verschijning van talloze dating applicaties. Het Pew Research Center heeft daarnaar een onderzoek uitgevoerd. Uit de resultaten van het onderzoek kwam onder meer naar voren dat het digitaal daten tegenwoordig alom geaccepteerd wordt. Het is dus niet alleen goedkoper om online te daten, maar ook een ideale manier om een partner te vinden.


Dating nieuws
 • Upgrade voor online dating platform Relatieplanet
  Upgrade voor online dating platform Relatieplanet
  03-09-2020 lees
 • Gratis training online daten voor singles
  Gratis training online daten voor singles
  17-08-2020 lees
 • Zomeractie bij Relatieplanet van start
  Zomeractie bij Relatieplanet van start
  03-08-2020 lees
 • Wandeldate met chatbot Summer Journey
  Wandeldate met chatbot Summer Journey
  20-07-2020 lees
 • Er zijn weer dating events
  Er zijn weer dating events
  01-07-2020 lees