Online dating bespaart geld en is de manier om partner te vinden

Online dating bespaart geld en is de manier om partner te vinden

Online dating schijnt in het digitale tijdperk tegenwoordig goedkoper te zijn dan meer traditionele vormen, waarbij afspraakjes worden gemaakt. Dat blijkt in elk geval uit de berekeningen die een aantal marketingstrategen in de Verenigde Staten hebben gemaakt. De conclusie van deze strategen luidde dat online dating de goedkoopste manier is om op zoek te gaan naar een geschikte levenspartner.

Het online magazine BusinessInsider heeft een studie uitgevoerd, waaruit blijkt dat wie zijn levenspartner via online dating heeft ontmoet eerder trouwt dan degene die buiten internet om een partner heeft gevonden. Het verschil bedraagt volgens de studie namelijk twee jaar. In het onderzoek en de studie is ook naar voren gekomen dat als er wekelijks gemiddeld 90 euro aan een uitje voor een date wordt besteed dat er een totaal van 17.000 euro is uitgegeven tot aan de eerste huwelijksdag. Gemiddeld geven singles aan online dating per jaar 173 euro uit voor een membership. De vergelijking gaat natuurlijk niet helemaal op, want wie fanatiek aan online dating doet, kan ook elke week een afspraakje hebben en daaraan gemiddeld 90 euro spenderen.

Uit een ander onderzoek is gebleken dat online dating tegenwoordig de ideale manier is om een partner te vinden. In 2013 is de opkomst van digitaal daten nog populairder geworden met de verschijning van talloze dating applicaties. Het Pew Research Center heeft daarnaar een onderzoek uitgevoerd. Uit de resultaten van het onderzoek kwam onder meer naar voren dat het digitaal daten tegenwoordig alom geaccepteerd wordt. Het is dus niet alleen goedkoper om online te daten, maar ook een ideale manier om een partner te vinden.


Dating nieuws
 • Single 50plussers actief met online dating
  Single 50plussers actief met online dating
  21-05-2018 lees
 • Daten op het water met Relatieplanet
  Daten op het water met Relatieplanet
  14-05-2018 lees
 • Flirten en dates checken populair in sportschool
  Flirten en dates checken populair in sportschool
  07-05-2018 lees
 • Onderzoek naar nepprofielen bij sites voor online dating
  Onderzoek naar nepprofielen bij sites voor online dating
  23-04-2018 lees
 • Geluksgevoel singles groter bij vrouwen
  Geluksgevoel singles groter bij vrouwen
  16-04-2018 lees