Senioren doen massaal aan online dating

Senioren doen massaal aan online dating

In de laatste vijftien jaar is het internet een van de middelen geworden om een partner via online dating te vinden. Er zijn steeds meer singles die elkaar voor het eerst online ontmoeten om daarna een afspraak te maken. In totaal is meer dan 13 procent van de singles in de afgelopen vijf jaar gaan samenwonen na online dating. Uit een onderzoek van het Centraal Bureau voor Statistiek is gebleken dat vooral senioren massaal gebruikmaken van de mogelijkheden die datingsites te bieden hebben.

In de periode tussen 1998 en 2003 was er nog sprake van 2 procent van de singles die elkaar ontmoet hadden via internet en gingen samenwonen. Dat percentage steeg vijf jaar later al naar ongeveer 10 procent en nog vijf jaar later in de periode tussen 2008 en 2013 is dat percentage gestegen tot 13 procent. Bijna de helft van de singles hebben elkaar via een online dating site leren kennen en de anderen hebben elkaar virtueel op een andere wijze ontmoet.

Het grootste deel van de relaties ontstaat nog altijd buiten het online daten om, zoals tijdens de vakantie of uitgaan. Uit de cijfers van het CBS blijkt deze rol echter wel teruggedrongen te worden. Datzelfde geldt ook voor relaties die ontstaan doordat men elkaar bij een vereniging of via de kerk ontmoet. Het aantal singles dat via het werk, school, vrienden of familie aan een relatie zijn gekomen is gelijkgebleven.

Bijna 40 procent van het aantal senioren in de leeftijd tussen 50 en 65 jaar oud die in de periode 2008-2013 zijn gaan samenwonen, hebben elkaar online leren kennen.


Dating nieuws
 • Leuke dating events voor single 50plussers
  Leuke dating events voor single 50plussers
  18-11-2019 lees
 • Date event voor single ouders met kinderen
  Date event voor single ouders met kinderen
  04-11-2019 lees
 • Meld je aan voor de Lexa Date Night
  Meld je aan voor de Lexa Date Night
  21-10-2019 lees
 • Herfstactie en cocktail workshops bij Relatieplanet
  Herfstactie en cocktail workshops bij Relatieplanet
  07-10-2019 lees
 • Online dating populair onder senioren en ouderen
  Online dating populair onder senioren en ouderen
  16-09-2019 lees