Onderzoek van Parship wijst uit dat mannen veel flirtsignalen missen

Onderzoek van Parship wijst uit dat mannen veel flirtsignalen missen

Online dating site Parship heeft een onderzoek uitgevoerd met betrekking tot flirtsignalen en het blijkt dat mannen daar minder goed in zijn dan vrouwen. Het blijkt onder meer dat mannelijk een subtiele aanraking als flirtgedrag zien en dat vrouwen eerder geneigd zijn om oogcontact op te vatten als flirten. De meeste mensen zijn zich wel bewust van signalen die worden afgegeven tijdens een date, maar de dames zijn wat dat betreft met ruim 85 procent tegenover ruim 76 procent van de heren wel in de meerderheid.

Ongeveer 90 procent van de vrouwen geeft aan signalen van een date op te pikken en bij mannen is dat maar bij 73 procent het geval. Veelvuldig oogcontact wordt door 40 procent van de dames gezien als echt flirtgedrag en bij mannen ligt dat percentage lager op 30 procent.

Mannen denken meer als vrouwen dat een subtiele aanraking een toenaderingspoging is, want het percentage ligt daar bij hen op 48 procent en bij vrouwen op 42 procent. Het geven van een complimentje wordt door 12 procent van de mannen en 18 procent van de vrouwen gezien als een flirt. De interpretatie van lichaamstaal laat enige verschillen zien, maar het verschil is groter als het gaat om concrete zaken, zoals het betalen van de rekening. Van de mannen vindt 45 procent dat zij de rekening moeten voldoen, maar daar is maar 30 procent van de dames het mee eens. Geen enkele vrouw is overigens van mening dat zijzelf de rekening moet voldoen en slechts 0,5 procent van de mannen wil zich laten trakteren.


Dating nieuws
 • Actie van Pepper en NLvoorelkaar
  Actie van Pepper en NLvoorelkaar
  22-10-2018 lees
 • Website van het Jaar 2018 verkiezing met categorie dating
  Website van het Jaar 2018 verkiezing met categorie dating
  15-10-2018 lees
 • Leuk spel voor singles in Den Haag
  Leuk spel voor singles in Den Haag
  08-10-2018 lees
 • Uniek event voor singles in Hortus Botanicus Escape Room
  Uniek event voor singles in Hortus Botanicus Escape Room
  01-10-2018 lees
 • Falll in love promotie bij Pepper
  Falll in love promotie bij Pepper
  24-09-2018 lees