Onderzoek van Parship wijst uit dat mannen veel flirtsignalen missen

Onderzoek van Parship wijst uit dat mannen veel flirtsignalen missen

Online dating site Parship heeft een onderzoek uitgevoerd met betrekking tot flirtsignalen en het blijkt dat mannen daar minder goed in zijn dan vrouwen. Het blijkt onder meer dat mannelijk een subtiele aanraking als flirtgedrag zien en dat vrouwen eerder geneigd zijn om oogcontact op te vatten als flirten. De meeste mensen zijn zich wel bewust van signalen die worden afgegeven tijdens een date, maar de dames zijn wat dat betreft met ruim 85 procent tegenover ruim 76 procent van de heren wel in de meerderheid.

Ongeveer 90 procent van de vrouwen geeft aan signalen van een date op te pikken en bij mannen is dat maar bij 73 procent het geval. Veelvuldig oogcontact wordt door 40 procent van de dames gezien als echt flirtgedrag en bij mannen ligt dat percentage lager op 30 procent.

Mannen denken meer als vrouwen dat een subtiele aanraking een toenaderingspoging is, want het percentage ligt daar bij hen op 48 procent en bij vrouwen op 42 procent. Het geven van een complimentje wordt door 12 procent van de mannen en 18 procent van de vrouwen gezien als een flirt. De interpretatie van lichaamstaal laat enige verschillen zien, maar het verschil is groter als het gaat om concrete zaken, zoals het betalen van de rekening. Van de mannen vindt 45 procent dat zij de rekening moeten voldoen, maar daar is maar 30 procent van de dames het mee eens. Geen enkele vrouw is overigens van mening dat zijzelf de rekening moet voldoen en slechts 0,5 procent van de mannen wil zich laten trakteren.


Dating nieuws
 • Daten op basis van wetenschappelijke matchmaking
  Daten op basis van wetenschappelijke matchmaking
  22-09-2020 lees
 • Upgrade voor online dating platform Relatieplanet
  Upgrade voor online dating platform Relatieplanet
  03-09-2020 lees
 • Gratis training online daten voor singles
  Gratis training online daten voor singles
  17-08-2020 lees
 • Zomeractie bij Relatieplanet van start
  Zomeractie bij Relatieplanet van start
  03-08-2020 lees
 • Wandeldate met chatbot Summer Journey
  Wandeldate met chatbot Summer Journey
  20-07-2020 lees