Online dating populair in decembermaand

Online dating populair in decembermaand

De maand december is een echte feestmaand, waarin de gezellige dagen gevierd worden met familie of vrienden. Singles hebben in deze maand vaak het gevoel alleen te zijn en grijpen de mogelijkheid aan om via online dating een leuke partner te vinden. Juist in de maand waarin gezelligheid en feestjes centraal staan, wordt het gevoel van alleen zijn weer benadrukt. De site voor online dating varen er wel bij en zien elk jaar in de maand december weer een toename van het aantal leden en van de activiteiten die verricht worden.

December is overigens niet de enige maand van het jaar, waarin singles actiever worden in het online daten. De trend zet zich namelijk ook nog voort in het nieuwe jaar. Dat heeft er mee te maken dat singles het begin van het nieuwe jaar zien als een nieuwe kans om een leuke partner te vinden. Een woordvoerder van de online dating site Relatieplanet.nl heeft laten weten dat er in de periode augustus tot en met november een daling is in het aantal activiteiten op het gebied van daten. Dat heeft er alles mee te maken dat de zomer dan net achter de rug is en dat mensen met bijvoorbeeld een studie beginnen of zich eerder richten op andere activiteiten.

Op het moment dat de maand december aanbreekt, is er echter weer een toename te ontdekken tot wel 30 procent. De hoogste piek in activiteiten op het gebied van online dating is te zijn rond de feestdagen en de piek houdt aan tot in februari Valentijnsdag wordt gevierd. Ook e-Matching ziet een toename rond kerst en oud en nieuw en dat is soms een verdubbeling van het aantal inschrijven op dagelijkse basis.


Dating nieuws
 • Relatieplanet krijgt van Consumentenbond hoogste privacyscore
  Relatieplanet krijgt van Consumentenbond hoogste privacyscore
  18-05-2020 lees
 • Zo begin je succesvol met online daten
  Zo begin je succesvol met online daten
  05-05-2020 lees
 • Maak met Lexa van daten een event
  Maak met Lexa van daten een event
  20-04-2020 lees
 • Meer online daten via Relatieplanet
  Meer online daten via Relatieplanet
  06-04-2020 lees
 • Ideale tijd om met online daten te beginnen met 50 procent korting
  Ideale tijd om met online daten te beginnen met 50 procent korting
  16-03-2020 lees