Online dating populair in decembermaand

Online dating populair in decembermaand

De maand december is een echte feestmaand, waarin de gezellige dagen gevierd worden met familie of vrienden. Singles hebben in deze maand vaak het gevoel alleen te zijn en grijpen de mogelijkheid aan om via online dating een leuke partner te vinden. Juist in de maand waarin gezelligheid en feestjes centraal staan, wordt het gevoel van alleen zijn weer benadrukt. De site voor online dating varen er wel bij en zien elk jaar in de maand december weer een toename van het aantal leden en van de activiteiten die verricht worden.

December is overigens niet de enige maand van het jaar, waarin singles actiever worden in het online daten. De trend zet zich namelijk ook nog voort in het nieuwe jaar. Dat heeft er mee te maken dat singles het begin van het nieuwe jaar zien als een nieuwe kans om een leuke partner te vinden. Een woordvoerder van de online dating site Relatieplanet.nl heeft laten weten dat er in de periode augustus tot en met november een daling is in het aantal activiteiten op het gebied van daten. Dat heeft er alles mee te maken dat de zomer dan net achter de rug is en dat mensen met bijvoorbeeld een studie beginnen of zich eerder richten op andere activiteiten.

Op het moment dat de maand december aanbreekt, is er echter weer een toename te ontdekken tot wel 30 procent. De hoogste piek in activiteiten op het gebied van online dating is te zijn rond de feestdagen en de piek houdt aan tot in februari Valentijnsdag wordt gevierd. Ook e-Matching ziet een toename rond kerst en oud en nieuw en dat is soms een verdubbeling van het aantal inschrijven op dagelijkse basis.


Dating nieuws
 • Singles geven voorkeur aan datingprofiel met diepgang
  Singles geven voorkeur aan datingprofiel met diepgang
  10-12-2018 lees
 • Fall in love actie bij Pepper
  Fall in love actie bij Pepper
  03-12-2018 lees
 • Kortingscode voor abonnement Relatieplanet
  Kortingscode voor abonnement Relatieplanet
  26-11-2018 lees
 • Wandelen met andere singles van Lexa
  Wandelen met andere singles van Lexa
  19-11-2018 lees
 • Vier met andere singles Oud en Nieuw op Terschelling
  Vier met andere singles Oud en Nieuw op Terschelling
  12-11-2018 lees