Online dating populair in decembermaand

Online dating populair in decembermaand

De maand december is een echte feestmaand, waarin de gezellige dagen gevierd worden met familie of vrienden. Singles hebben in deze maand vaak het gevoel alleen te zijn en grijpen de mogelijkheid aan om via online dating een leuke partner te vinden. Juist in de maand waarin gezelligheid en feestjes centraal staan, wordt het gevoel van alleen zijn weer benadrukt. De site voor online dating varen er wel bij en zien elk jaar in de maand december weer een toename van het aantal leden en van de activiteiten die verricht worden.

December is overigens niet de enige maand van het jaar, waarin singles actiever worden in het online daten. De trend zet zich namelijk ook nog voort in het nieuwe jaar. Dat heeft er mee te maken dat singles het begin van het nieuwe jaar zien als een nieuwe kans om een leuke partner te vinden. Een woordvoerder van de online dating site Relatieplanet.nl heeft laten weten dat er in de periode augustus tot en met november een daling is in het aantal activiteiten op het gebied van daten. Dat heeft er alles mee te maken dat de zomer dan net achter de rug is en dat mensen met bijvoorbeeld een studie beginnen of zich eerder richten op andere activiteiten.

Op het moment dat de maand december aanbreekt, is er echter weer een toename te ontdekken tot wel 30 procent. De hoogste piek in activiteiten op het gebied van online dating is te zijn rond de feestdagen en de piek houdt aan tot in februari Valentijnsdag wordt gevierd. Ook e-Matching ziet een toename rond kerst en oud en nieuw en dat is soms een verdubbeling van het aantal inschrijven op dagelijkse basis.


Dating nieuws
 • Aantrekkelijke korting voor Relatieplanet abonnement
  Aantrekkelijke korting voor Relatieplanet abonnement
  15-04-2019 lees
 • Nieuwe campagne Ourtime online daten voor vijftigplussers
  Nieuwe campagne Ourtime online daten voor vijftigplussers
  08-04-2019 lees
 • Volg de workshop Hoe leg ik contact
  Volg de workshop Hoe leg ik contact
  01-04-2019 lees
 • Van single naar samen online training
  Van single naar samen online training
  25-03-2019 lees
 • Lenteactie met korting bij Relatieplanet
  Lenteactie met korting bij Relatieplanet
  18-03-2019 lees