Online dating bij ouderen en gescheiden singles populair

Online dating bij ouderen en gescheiden singles populair

Het online daten via een datingsite blijft onverminderd populair en is zowel voor ouderen als voor gescheiden singles een van de belangrijkste middelen om een nieuwe partner te vinden. In de periode tussen 1998 en 2003 was er bij samenwonende stellen maar bij twee procent sprake van een ontmoeting via internet.

Dat aantal is in de periode tussen 2008 en 2013 gestegen naar meer dan 13 procent. De helft van dit percentage heeft het eerste contact gelegd via een online dating site en de andere helft heeft elkaar op een andere wijze online ontmoet. Deze gegevens zijn afkomstig van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Daaruit is ook gebleken dat een kwart van de personen in de leeftijdsgroep tussen 18 jaar en 80 jaar geen vaste partner heeft.

Opvallend is dat vooral veel jonge singles geen partner hebben, want in de leeftijdsgroep van mannen tussen 18 en 29 jaar beschikt de helft niet over een partner. Dat is bij ongeveer een derde van de dames het geval en dat is weer te verklaren door het gegeven dat vrouwen vaak op jongere leeftijd al een relatie hebben en dat de partner daarbij gemiddeld drie jaar ouder is. Boven een leeftijd van 65 jaar zijn het echter weer de vrouwen die in de meerheid zijn voor wat betreft het leven als en single. Vrouwen leven doorgans langer dan mannen en dat kan daar dan ook een verklaring voor zijn.

Online dating is nog altijd populair, maar toch blijkt ook dat ontmoetingen in vrije tijd eveneens belangrijk zijn voor het vinden van een partner.


Dating nieuws
 • Zomerkriebels promotie in augustus bij datingsite Pepper
  Zomerkriebels promotie in augustus bij datingsite Pepper
  19-08-2019 lees
 • Coaching Workshop voor mannen om contact te leren leggen
  Coaching Workshop voor mannen om contact te leren leggen
  05-08-2019 lees
 • Leren surfen en singles ontmoeten
  Leren surfen en singles ontmoeten
  15-07-2019 lees
 • Leer singles kennen tijdens een unieke Viking Experience
  Leer singles kennen tijdens een unieke Viking Experience
  01-07-2019 lees
 • EliteDating voor alle singles van niveau
  EliteDating voor alle singles van niveau
  17-06-2019 lees