Jezelf zijn is het belangrijkste tijdens date

Jezelf zijn is het belangrijkste tijdens date

Online dating site Lexa.nl heeft de gegevens van een onderzoek dat door LoveGeist is uitgevoerd bekendgemaakt. Daaruit blijkt dat de singles tijdens een eerste date het vooral belangrijk vinden dat de ander zichzelf is.

Dat er daarbij sprake kan zijn van een imperfectie vindt 97 procent van de singles juist een leuke eigenschap. Singles in Nederland die op zoek zijn naar een partner kunnen dat doen via online dating. Als dan een eerste afspraakje wordt gemaakt, dan lijken de singles zichzelf onder druk te zetten om de date succesvol te laten zijn. De singels in Nederland zijn behoorlijk kritisch op zichzelf. Uit het onderzoek blijkt dat jezelf zijn al meer dan voldoende is. Singles zien dat namelijk ook graag terug in de ander, waarbij het niet gewaardeerd wordt als iemand zich anders voordoet dan hij of zij in werkelijkheid is.

97 procent blijkt het te waarderen als een date een imperfectie heeft, waar vooral de eigenschap charmant dan aan wordt toegevoegd. Imperfecties kunnen natuurlijk verschillen, maar uit het onderzoek blijkt dat 28 procent van de Nederlandse singles te kritisch is en 25 procent te uitdagend. 21 procent is te direct volgens het onderzoek, waar vijftienhonderd singles aan hebben deelgenomen.

Het is natuurlijk ook belangrijk om jezelf te zijn tijdens een eerste afspraakje en ook alle volgende dates als die er komen. Alleen dan krijgt de ander namelijk een beeld van hoe je werkelijk bent. Je verwacht tenslotte ook van een ander dat die tijdens een afspraakje vooral zichzelf is en of het dan klikt dat zie je dan wel.


Dating nieuws
 • Single 50plussers actief met online dating
  Single 50plussers actief met online dating
  21-05-2018 lees
 • Daten op het water met Relatieplanet
  Daten op het water met Relatieplanet
  14-05-2018 lees
 • Flirten en dates checken populair in sportschool
  Flirten en dates checken populair in sportschool
  07-05-2018 lees
 • Onderzoek naar nepprofielen bij sites voor online dating
  Onderzoek naar nepprofielen bij sites voor online dating
  23-04-2018 lees
 • Geluksgevoel singles groter bij vrouwen
  Geluksgevoel singles groter bij vrouwen
  16-04-2018 lees