Overwin je verlegenheid en faalangst tijdens daten

Overwin je verlegenheid en faalangst tijdens daten

Online daten stelt singles in de gelegenheid om op een ontspannen manier contact te leggen, maar het is natuurlijk de bedoeling dat het ooit zover komt dat er een afspraak wordt gemaakt om elkaar in het echt te ontmoeten. Mocht je verlegen zijn of zelfs faalangst hebben, dan komen een aantal tips goed van pas.

Het is natuurlijk niet prettig om vreselijk zenuwachtig te zijn voor de eerste date, waarbij het zweet in je handen staat die ook nog eens oncontroleerbaar trillen. Het is in elk geval belangrijk dat je er positief instaat en opgewekt bent. Straal dat in ieder geval uit en laat anders weten aan je date dat je wat verlegen bent. Dat kan meteen het ijs breken, want de ander zal er dan alles aan doen om je op je gemak te laten voelen.

Als de klik er is, dan is de klik er en hoef je niet bang te zijn om te falen. Het kan ook zijn dat de ander niet helemaal zichzelf is door verlegenheid en bedenk dan hoe jij daar op zou reageren. Zorg ook dat je oogcontact maakt en neem een open houding aan. Een open houding waarbij je rechtop zit of staat, geeft je meer zelfvertrouwen en is meer uitnodigend om een leuk gesprek te hebben dan wanneer je een gesloten houding hebt.

Bedenk ook dat je een echte date hebt, zodat de andere partij zeker in je is geïnteresseerd, want anders was het afspraak er natuurlijk niet gekomen. Laat je verlegenheid of faalangst in elk geval je niet belemmeren om online te daten en echte dates te maken.


Dating nieuws
 • Aantrekkelijke korting voor Relatieplanet abonnement
  Aantrekkelijke korting voor Relatieplanet abonnement
  15-04-2019 lees
 • Nieuwe campagne Ourtime online daten voor vijftigplussers
  Nieuwe campagne Ourtime online daten voor vijftigplussers
  08-04-2019 lees
 • Volg de workshop Hoe leg ik contact
  Volg de workshop Hoe leg ik contact
  01-04-2019 lees
 • Van single naar samen online training
  Van single naar samen online training
  25-03-2019 lees
 • Lenteactie met korting bij Relatieplanet
  Lenteactie met korting bij Relatieplanet
  18-03-2019 lees