Overwin je verlegenheid en faalangst tijdens daten

Overwin je verlegenheid en faalangst tijdens daten

Online daten stelt singles in de gelegenheid om op een ontspannen manier contact te leggen, maar het is natuurlijk de bedoeling dat het ooit zover komt dat er een afspraak wordt gemaakt om elkaar in het echt te ontmoeten. Mocht je verlegen zijn of zelfs faalangst hebben, dan komen een aantal tips goed van pas.

Het is natuurlijk niet prettig om vreselijk zenuwachtig te zijn voor de eerste date, waarbij het zweet in je handen staat die ook nog eens oncontroleerbaar trillen. Het is in elk geval belangrijk dat je er positief instaat en opgewekt bent. Straal dat in ieder geval uit en laat anders weten aan je date dat je wat verlegen bent. Dat kan meteen het ijs breken, want de ander zal er dan alles aan doen om je op je gemak te laten voelen.

Als de klik er is, dan is de klik er en hoef je niet bang te zijn om te falen. Het kan ook zijn dat de ander niet helemaal zichzelf is door verlegenheid en bedenk dan hoe jij daar op zou reageren. Zorg ook dat je oogcontact maakt en neem een open houding aan. Een open houding waarbij je rechtop zit of staat, geeft je meer zelfvertrouwen en is meer uitnodigend om een leuk gesprek te hebben dan wanneer je een gesloten houding hebt.

Bedenk ook dat je een echte date hebt, zodat de andere partij zeker in je is geïnteresseerd, want anders was het afspraak er natuurlijk niet gekomen. Laat je verlegenheid of faalangst in elk geval je niet belemmeren om online te daten en echte dates te maken.


Dating nieuws
 • Veel mannen houden datingprofiel aan na succesvolle date
  Veel mannen houden datingprofiel aan na succesvolle date
  10-11-2020 lees
 • Lexa heeft Lara bot voor online dating vernieuwd
  Lexa heeft Lara bot voor online dating vernieuwd
  21-10-2020 lees
 • Slow daten voor optimaal succes in de liefde
  Slow daten voor optimaal succes in de liefde
  02-10-2020 lees
 • Daten op basis van wetenschappelijke matchmaking
  Daten op basis van wetenschappelijke matchmaking
  22-09-2020 lees
 • Upgrade voor online dating platform Relatieplanet
  Upgrade voor online dating platform Relatieplanet
  03-09-2020 lees