Vijftigplussers vinden een gesprek starten lastig bij online dating

Vijftigplussers vinden een gesprek starten lastig bij online dating

Er zijn steeds meer senioren aan het daten, maar dat het niet altijd even gemakkelijk is om tijdens online dating een gesprek te starten, is uit een onderzoek gebleken. Er is door de datingsite 50plusmatch namelijk een onderzoek uitgevoerd, waaraan 2.500 leden van de site hebben meegedaan.

Uit het onderzoek is onder meer gebleken dat een ruime meerderheid van de senioren niet goed weet hoe iemand online benaderd moet worden. Het gaat dan niet om de omgang met de functionaliteiten van de website, maar meer om het openen van een gesprek om toenadering te zoeken. De angst is dat bij het openen van een gesprek de plank volledig wordt misgeslagen door de onzekerheid. Als er sprake is van onzekerheid dan kan een gesprek geforceerd op gang komen, waardoor de chat niet het gewenste resultaat oplevert.

Meer dan twintig procent van de respondenten heeft laten weten dat een foto of profiel een leuke aanleiding kan zijn om het gesprek te starten en de foto of het profiel als uitgangspunt te nemen om toenadering te zoeken. Verder wordt het door de singles van 50 jaar en ouder gewaardeerd als er een complimentje wordt gegeven.

Er is ook een aspect dat minder goed in de smaak valt en dat is als er tijdens het contact sprake is van directheid. Te direct zijn in een chat wordt door een kwart van de vijftigplussers niet als aangenaam ervaren, maar eerder als onhandig en grof. Ook slechte grappen doen het niet goed net als onzekere uitlatingen en een slechte opening van het gesprek.


Dating nieuws
 • Upgrade voor online dating platform Relatieplanet
  Upgrade voor online dating platform Relatieplanet
  03-09-2020 lees
 • Gratis training online daten voor singles
  Gratis training online daten voor singles
  17-08-2020 lees
 • Zomeractie bij Relatieplanet van start
  Zomeractie bij Relatieplanet van start
  03-08-2020 lees
 • Wandeldate met chatbot Summer Journey
  Wandeldate met chatbot Summer Journey
  20-07-2020 lees
 • Er zijn weer dating events
  Er zijn weer dating events
  01-07-2020 lees