Onderzoek Relatieplanet naar ochtendmensen en avondmensen

Onderzoek Relatieplanet naar ochtendmensen en avondmensen

Relatieplanet voert als online datingsite regelmatig onderzoeken uit rond een bepaald thema. Dit keer is er gekozen voor het thema ochtendmensen en avondmensen, waarbij er gekeken is naar de voordelen en nadelen van beide typen.

Een ochtendmens zal vaak gelijk na het rinkelen van de wekker opstaan en meteen vol energie zijn om de nieuwe dag te beginnen. Doorgaans slaapt een ochtendmens meer en dat heeft een positieve invloed op de gezondheid. Bij personen die het vooral van de avond moeten hebben, is er vaker sprake van een sociale jetlag. Dat is het geval als de activiteiten niet aansluiten bij het dagritme. Deze informatie komt uit een Amerikaans onderzoek dat in het blad Elsevier is gepubliceerd, zoals op de datingsite van Relatieplanet te lezen valt.

Een avondmens krijgt meer energie in de loop van de dag en zal vooral in de avonduren actief zijn. Dat komt natuurlijk goed uit als er een uitgebreid diner voor twee moet worden bereid, want daar is dan alle energie voor. Doorgaans hebben avondmensen in de ochtend veel moeite met opstaan en wordt er later naar bed gegaan.

Singles die op zoek zijn naar een partner en zelf ochtendmens of avondmens zijn, hoeven niet perse op zoek naar een partner die ook ochtendmens of avondmens is. Tegenpolen hebben van nature een aantrekkingskracht en als er wel sprake is van twee ochtendmensen of twee avondmensen dan past dat natuurlijk ook prima bij elkaar. Het onderwerp ochtendmens of avondmens is in elk geval leuk om tijdens een date te bespreken. Dat geeft meteen wat gespreksstof.


Dating nieuws
 • Veel mannen houden datingprofiel aan na succesvolle date
  Veel mannen houden datingprofiel aan na succesvolle date
  10-11-2020 lees
 • Lexa heeft Lara bot voor online dating vernieuwd
  Lexa heeft Lara bot voor online dating vernieuwd
  21-10-2020 lees
 • Slow daten voor optimaal succes in de liefde
  Slow daten voor optimaal succes in de liefde
  02-10-2020 lees
 • Daten op basis van wetenschappelijke matchmaking
  Daten op basis van wetenschappelijke matchmaking
  22-09-2020 lees
 • Upgrade voor online dating platform Relatieplanet
  Upgrade voor online dating platform Relatieplanet
  03-09-2020 lees