Downdaten voor meer kans op succes via datingsite

Downdaten voor meer kans op succes via datingsite

Als de keuze wordt gemaakt om te proberen via online dating als single een leuke partner te vinden, dan zijn de verwachtingen vaak hooggespannen. Er wordt zeker in het begin vastgehouden aan specifieke voorkeuren, maar als resultaat dan uitblijft, dan is dat natuurlijk een teleurstelling. Door de ideale zoekopdracht naar een partner bij te stellen, kan er meer kans op succes worden verkregen. Bijvoorbeeld door te gaan downdaten, waarbij een specifieke voorkeur ten aanzien van de hoogte van de opleiding een niveau lager wordt gesteld.

Als een single een universitaire opleiding heeft en bij de voorkeuren op zoek is naar een partner die ook minimaal dit niveau heeft, dan is er een grote groep niet bereikbaar. Door de voorkeur te wijzigen in een lager opleidingsniveau wordt het aanbod van singles ook ineens veel groter en kan wellicht wel de perfecte match worden gevonden. Een grotere vijver om uit te vissen, betekent natuurlijk ook dat de kans op een vis aan de haak slagen wat groter wordt.

Overigens zal het voor vrouwen zeker uitkomst kunnen bieden, want uit de cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek blijkt, dat er in verhouding steeds meer vrouwen zijn die een opleiding op een hoger niveau hebben genoten. 43 procent van de dames in de leeftijdsgroep tussen 30 en 35 jaar heeft een hbo-opleiding of universitaire studie afgerond tegen 38 procent van de mannen. Downdaten kan voor de dames die op zoek zijn naar een leuke man dan ook zeker een oplossing zijn doordat er nu eenmaal in de genoemde leeftijdsgroep meer mannen zijn met een lagere opleiding.


Dating nieuws
 • Herfstactie en cocktail workshops bij Relatieplanet
  Herfstactie en cocktail workshops bij Relatieplanet
  07-10-2019 lees
 • Online dating populair onder senioren en ouderen
  Online dating populair onder senioren en ouderen
  16-09-2019 lees
 • Lexa event met opbrengst voor Hartstichting
  Lexa event met opbrengst voor Hartstichting
  02-09-2019 lees
 • Zomerkriebels promotie in augustus bij datingsite Pepper
  Zomerkriebels promotie in augustus bij datingsite Pepper
  19-08-2019 lees
 • Coaching Workshop voor mannen om contact te leren leggen
  Coaching Workshop voor mannen om contact te leren leggen
  05-08-2019 lees