Downdaten voor meer kans op succes via datingsite

Downdaten voor meer kans op succes via datingsite

Als de keuze wordt gemaakt om te proberen via online dating als single een leuke partner te vinden, dan zijn de verwachtingen vaak hooggespannen. Er wordt zeker in het begin vastgehouden aan specifieke voorkeuren, maar als resultaat dan uitblijft, dan is dat natuurlijk een teleurstelling. Door de ideale zoekopdracht naar een partner bij te stellen, kan er meer kans op succes worden verkregen. Bijvoorbeeld door te gaan downdaten, waarbij een specifieke voorkeur ten aanzien van de hoogte van de opleiding een niveau lager wordt gesteld.

Als een single een universitaire opleiding heeft en bij de voorkeuren op zoek is naar een partner die ook minimaal dit niveau heeft, dan is er een grote groep niet bereikbaar. Door de voorkeur te wijzigen in een lager opleidingsniveau wordt het aanbod van singles ook ineens veel groter en kan wellicht wel de perfecte match worden gevonden. Een grotere vijver om uit te vissen, betekent natuurlijk ook dat de kans op een vis aan de haak slagen wat groter wordt.

Overigens zal het voor vrouwen zeker uitkomst kunnen bieden, want uit de cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek blijkt, dat er in verhouding steeds meer vrouwen zijn die een opleiding op een hoger niveau hebben genoten. 43 procent van de dames in de leeftijdsgroep tussen 30 en 35 jaar heeft een hbo-opleiding of universitaire studie afgerond tegen 38 procent van de mannen. Downdaten kan voor de dames die op zoek zijn naar een leuke man dan ook zeker een oplossing zijn doordat er nu eenmaal in de genoemde leeftijdsgroep meer mannen zijn met een lagere opleiding.


Dating nieuws
 • Vier met andere singles Oud en Nieuw op Terschelling
  Vier met andere singles Oud en Nieuw op Terschelling
  12-11-2018 lees
 • Gratis reageren op berichtjes bij Pepper
  Gratis reageren op berichtjes bij Pepper
  05-11-2018 lees
 • Actie van Pepper en NLvoorelkaar
  Actie van Pepper en NLvoorelkaar
  22-10-2018 lees
 • Website van het Jaar 2018 verkiezing met categorie dating
  Website van het Jaar 2018 verkiezing met categorie dating
  15-10-2018 lees
 • Leuk spel voor singles in Den Haag
  Leuk spel voor singles in Den Haag
  08-10-2018 lees