Lezende singles aantrekkelijk voor date

Lezende singles aantrekkelijk voor date

Er is een onderzoek uitgevoerd in de vorm van een enquête door Elitedating, waaraan meer dan zevenhonderd singles hebben meegedaan. Daaruit is gebleken dat lezende singles aantrekkelijk worden gevonden als date. De insteek van het vragenonderzoek was om na te gaan of singles een lezende date ook sexy vinden.

De nipte meerderheid reageerde daar positief op en liet weten graag met een single af te spreken die belezen is. Daarbij werd het overigens wel belangrijk gevonden wat er precies gelezen wordt. Mysterie werd daarbij het meest aantrekkelijk gevonden. Zowel mannen als vrouwen vinden dat thrillers tot het meest sexy genre behoren. Overigens gaat het bij lezende singles die aantrekkelijk voor een date worden gevonden niet alleen om het lezen van boeken.

Zo vindt 23 procent van de vrouwelijke deelnemers aan het vragenonderzoek dat het aantrekkelijk is als een moderne man iedere dag de nieuwsartikelen online leest op de laptop of op een tablet. 21 procent van de vrouwelijke singles ziet een partner graag een goede klassiekers lezen. Mannen vinden het aantrekkelijk als er sprake is van een lezende partner die boeken in het non-fictie genre leest en dat wordt gevolgd door het thema erotica.

Fantasie blijkt het minder goed te doen bij zowel mannen als vrouwen die single door het leven gaan. Overigens blijkt uit het onderzoek dat steeds meer singles tijdens een date behoefte hebben aan het voeren van intelligente gesprekken en diepgaande discussies daarbij niet uit de weg gaan. Intelligentie wordt door een groot aantal singles dan ook als een aantrekkelijke eigenschap beschouwd.


Dating nieuws
 • Slow daten voor optimaal succes in de liefde
  Slow daten voor optimaal succes in de liefde
  02-10-2020 lees
 • Daten op basis van wetenschappelijke matchmaking
  Daten op basis van wetenschappelijke matchmaking
  22-09-2020 lees
 • Upgrade voor online dating platform Relatieplanet
  Upgrade voor online dating platform Relatieplanet
  03-09-2020 lees
 • Gratis training online daten voor singles
  Gratis training online daten voor singles
  17-08-2020 lees
 • Zomeractie bij Relatieplanet van start
  Zomeractie bij Relatieplanet van start
  03-08-2020 lees